Om Mette Solberg Fjeldheim

Mette Solberg FjeldheimVelkommen til mitt reiseunivers! Jeg heter Mette og har gjort hobby om til levebrød. Jeg lever nå av å gjøre det jeg liker aller best: å skrive, fotografere og reise.

Reiselykke ble etablert  i 2011 og i dag er verden mitt arbeidssted. Det som startet som en reiseblogg på hobbybasis, er blitt navet i det hjulet som heter Reiselykke®: Gjennom min enkvinnesbedrift utgir jeg nå også egne og andres reiseguider som indieforlegger og leverer innhold til noen av Norges største mediehus gjennom mitt foretak Reiselykke Media.

Men først og fremst deler jeg gratis tips og inspirasjon til reiser for deg som setter pris på kvalitet. Det finner du her på Reiselykke.com. Les mer om det her.

Min bakgrunn

Jeg kommer fra Haugesund, har studert i Bergen og bodd de siste 20 årene i mitt liv i Oslo. Her har jeg jobbet i forlagsbransjen like lenge. De siste 15 årene som fast ansatt hadde jeg ulike stillinger i Aschehoug forlag. Der har jeg opparbeidet meg erfaring med alt fra salg, markedsføring, kommunikasjon, prosjektledelse og det redaksjonelle fra innsiden av alle redaksjonene i litteraturfeltet (sakprosa og skjønnlitteratur, for voksne og barn).  I 2017 sa jeg opp min stilling og satset for fullt på eget foretak. Den avgjørelsen skriver jeg mer om her

Reiseskribent

Ved siden av min jobb som fulltidsansatt har jeg reist så mye som jeg kan, helger og ferier, like lenge. Jeg har alltid skrevet om reisene jeg dro på, refleksjoner, ting jeg likte, steder jeg vil dra tilbake til. Det som tidligere var reisedagbøker ble flyttet over i bloggformat i 2010, og de senere årene har jeg også nådd et større publikum gjennom dette nettstedet du besøker nå, samt medier som VG og Egmont Publishing sine magasiner. Jeg har også gitt ut reiseguider på eget forlag siden 2016.

Personlig har jeg alltid vært glad i å lese og å skrive og er over snittet opptatt av publisering og medier/kommunikasjon. Jeg elsker å reise, å se nye deler av verden og utforske nye sider ved mer kjente destinasjoner. Etterhvert har jeg også blitt stadig mer glad i å fotografere.

Slik reiser jeg

Etter flere år som backpacker, regner jeg meg som ferdig med det i ordets rette forstand. Jeg søker i dag ofte tilsvarende opplevelser, men med bedre komfort, ofte kombinert med gode mat og vinopplevelser, fortsatt med fokus på destinasjonen, menneskene og kulturen. Dette håper jeg gjenspeilet de artiklene og det som kommer til uttrykk her på Reiselykke.

Som reisende liker jeg å oppleve verden på ulike vis. Jeg reiser oftest med min mann, av og til alene, iblant med venner og annen familie.  Jeg har en forkjærlighet for bilturer og å reise rundt i et land eller et område for å bli nærmere kjent med det. Jeg elsker å utforske, og løfter ofte frem en destinasjon ut fra ulike tema.  Jeg er glad i vakker natur, mat og gode viner, kulturopplevelser og å møte mennesker der de bor. Jeg er også glad i kunst-, kultur- og gourmet-opplevelser i storbyen.

De aller fleste reisene har jeg planlagt selv eller sammen med min mann, annen familie eller venner. Men jeg får også en god del henvendelser om å delta på pressereiser. I de tilfelle jeg takker ja til dette, er artiklene merket med dette. Jeg drar også på reportasjereiser jeg har planlagt selv, ut fra egne ønsker og behov i forhold til å skape innhold. Les mer om dette her

Vil du vite mer om min bakgrunn? Her er min CV!

CV for Mette Solberg Fjeldheim

Her er media kit for Reiselykke

Utdanning:

 • Mag. fra Universitetet i Bergen
  • Mellomfag i nordisk litteratur og språk
  • Grunnfag i engelsk litteratur og språk
  • Religionsvitenskap grunnfag
 • Markedsføringsledelse (30 vekttall), BI
 • Prosjektledelse (60 vekttall), BI
 • Featurejournalistikk (30 vekttall), HiOA

Diverse kurs innen PR-strategi, foto og skriveteknikk

Arbeidserfaring

 • Litteraturanmelder i Haugesunds Avis
 • Bok- og eventansvarlig i Libris (avd. Majorstua)
 • Markedskonsulent i Landbruksforlaget (i dag Tun Media)
 • Storkundeansvarlig, produktsjef, markedsansvarlig, informasjonsansvarlig og innholdsredaktør i Aschehoug forlag

Verv

 • Tidligere styremedlem i PATA
 • Styremedlem i IMPACT Norway
 • Jurymedlem i «Folkets reiselivspris»
 • Kåret Norges beste reiseblogger for Reiselykke 2017
 • Med-gründer av Nordic Nomads, Nordens første samarbeidsplattform for profesjonelle reisebloggere

Intervjuet i ulike medier

 

Her kan du lese mer om hvordan vi kan samarbeide

Ønsker du kontakt? Send meg en e-post!

Hilsen Mette ∞

Reiselykke® er et registrert varemerke

Canques de Piana

På vandring i Calanques