Om Mette Solberg Fjeldheim

Velkommen til mitt reiseunivers! 

Jeg heter Mette. Jeg har gjort hobby om til levebrød og lever nå av å formidle. Reiselykke ble grunnlagt i 2011 og i dag er verden mitt arbeidssted.  

Personlig har jeg alltid vært glad i å lese og å skrive og er over snittet opptatt av publisering og medier/kommunikasjon. Jeg elsker å reise, å se nye deler av verden og utforske nye sider ved mer kjente destinasjoner. Etterhvert har jeg også blitt stadig mer glad i å fotografere.

Fra ansatt til selvstendig næringsdrivende

Jeg har bakgrunn fra bok- og forlagsbransjen: De siste 15 årene som fast ansatt jobbet jeg i Aschehoug forlag, i stillinger som markedsansvarlig, kommunikasjons/pr-ansvarlig og innholdsredaktør.

I 2017 tok jeg imidlertid skrittet helt ut og lever i dag av det jeg kan og liker aller best: å reise, å lese, å skrive, å fotografere og publisere alt mulig reiserelatert, som ebøker, artikler og blogginnlegg.

Fra hobby til kjernevirksomhet

Reiselykke ble riktignok grunnlagt som et hobbyprosjekt ved siden av fulltidsstilling i forlagsbransjen. Men over tid har min hobby blitt min arbeidsplass. Gjennom Reiselykke deler jeg i dag massevis av gratis reiserelaterte artikler, tips og anbefalinger her på nettsiden.

Men å gi bort gratis innhold kan man imidlertid ikke leve av. Derfor finner du noen reklamelenker her på nettsiden. Hvilke samarbeidspartnere jeg har for det, finner du her.  Imidlertid ønsker jeg ikke at Reiselykke skal fylles opp med hverken reklame, sponsede artikler og anbefalinger andre betaler meg for å dele med mine lesere. Derfor er jeg også avhengig av å kunne selge reisestoff til andre medier, og har en rekke artikler på trykk i VG og andre magasiner og ukeblader. Jeg samarbeider også med destinasjonskontor i forhold til tekst og foto. Her kan du lese mer om dette: Reiselykke Media

Jeg holder reiseforedrag og står bak event-serien «En smak av …» sammen med Aschehoug Akademi. Ikke minst utgir Reiselykke nå også guider og håndbøker i ebok- format. Det kan du lese mer om her: Reiselykke Forlag

→ Ønsker du å samarbeide? Send meg en e-post på post@reiselykke.com

 

Kort om bakgrunnen for Reiselykke

Mette Solberg Fjeldheim i Cinque Terre

Her er jeg på reise i Cinque Terre for å gjøre research til reiseguiden jeg har utgitt, Reiselykke i Cinque Terre

Jeg startet Reiselykke etter mange år som reisende, alltid med notatblokka og kameraet klart. Faktisk har jeg en hel eske full av reiseskildringer og notat jeg har samlet opp igjennom rundt 20 år med reise.

-> Her finner du info om Reiselykke

Etter å ha startet en lukket, personlig reiseblogg i 2010, som dekket en tre måneders backpackertur i Sør-Øst Asia, startet jeg Reiselykke i 2011. Først som reiseblogg, og etterhvert som et nettmagasin om reise, med reiseblogg. Les om Reiselykkes policy her

-> Les mer om historien bak Reiselykke her

Som Reiselykke skriver jeg selv helst om reiser, reisemål, reiseopplevelser og annet som jeg opplever på reisen og som jeg finner inspirerende. Jeg deler reiseskildringer, fotos og tips fra reiser jeg selv har vært på, først og fremst med tanke på å inspirere til å reise, se mer av verden, oppleve mer av en destinasjon eller for å gå ut av komfortsonen av et hotell eller resort.

Selv setter jeg pris å bli overrasket, å få innsikt i den verden jeg lever i, og ønsker ikke minst å forstå mer av den og oss som bor her. Disse tingene tar jeg mest opp i bloggen her på siden: reisetanker.

Slik reiser jeg

Etter flere år som backpacker, regner jeg meg som ferdig med det i ordets rette forstand. Jeg søker i dag ofte tilsvarende opplevelser, men med bedre komfort, ofte kombinert med gode mat og vinopplevelser, fortsatt med fokus på destinasjonen, menneskene og kulturen. Dette håper jeg gjenspeilet de artiklene og det som kommer til uttrykk her på Reiselykke.

Som reisende liker jeg å oppleve verden på ulike vis. Jeg reiser oftest med min mann, av og til alene, iblant med venner og annen familie.  Jeg har en forkjærlighet for bilturer og å reise rundt i et land eller et område for å bli nærmere kjent med det. Jeg elsker å utforske, og løfter ofte frem en destinasjon ut fra ulike tema.  Jeg er glad i vakker natur, mat og gode viner, kulturopplevelser og å møte mennesker der de bor. Jeg er også glad i kunst-, kultur- og gourmet-opplevelser i storbyen.

De aller fleste reisene har jeg planlagt selv eller sammen med min mann, annen familie eller venner. Men jeg får også en god del henvendelser om å delta på pressereiser. I de tilfelle jeg takker ja til dette, er artiklene merket med dette. Jeg drar også på reportasjereiser jeg har planlagt selv, ut fra egne ønsker og behov i forhold til å skape innhold.

Men det er ikke alltid bare jeg som deler reiseopplevelser og -tips her på Reiselykke. For du vil også kunne møte ulike intervjuobjekter og gjesteskribenter som forteller om og/eller deler sine beste tips fra steder de bor, har vært, eller kommer fra. Bilder og / eller tekst levert av andre vil alltid komme tydelig frem.

Takk for at du tok turen innom her!

Mer informasjon om Reiselykke

Hilsen Mette – reiseblogger, skribent og forlegger

 Reiselykke® er en merkevare og offisielt registrert ordmerke