Reiselykke Forlag

Reiseguider fra Reiselykke

Reiselykke er et nisjeforlag som utgir norskutviklet reiselitteratur. Utgivelsene tar utgangspunkt i personlige erfaringer og er korte, konsise guider og håndbøker om reise i ebokformat.

Det er et marked for nisjeutgivelser innen reise. Men ikke alle utgivelser har livets rett som fysiske bøker i papirform, solgt gjennom norsk bokhandel. Til det er det norske markedet for lite. Og salgsperioden, som både bokhandlere og tradisjonelle forlag forholder seg til i dag, er for kort.

Det vet jeg alt om, for det er denne bransjen jeg har jobbet i mer enn 20 år. Men det betyr ikke at det ikke er et behov for disse utgivelsene. Dette gjør Reiselykke derfor noe med.

Reiselykke forlag

Reiselykke er et indieforlag (og nisjeforlag) innen reiselitteratur. Alle utgivelser er per i dag digitale, det vil si at bøkene og guidene utgis som interaktive pdf-filer som kan lastes ned og leses i kompatible app’er som iBooks og lignende. Reiseguidene er skrevet av meg og utgitt på eget forlag. I tillegg har jeg gitt en e-bok i samarbeid med Renate Sandvik fra Renates reiser, som handler om å reise alene.

Selv har jeg bakgrunn fra forlagsbransjen, i alt 20 år i bokbransjen, hvorav de siste 15 årene i ulike stillinger i Aschehoug forlag. Siden 2017 har jeg styrt min egen tid som kreativ entreprenør, ved å videreutvikle reisemagasinet og -bloggen Reiselykke, skrive reisereportasjer for noen av Norges største mediehus (som VG og Egmont Publishing – se portefølje her), samt utgi reiseguider på eget forlag.

Her er mer info om meg og min CV

Som forlag utgir Reiselykke korte, konsise reiseguider «to the point» med tips og anbefalinger, fortrinnsvis basert på personlige reiseopplevelser. Dette er ikke tradisjonelle reiseguider som vil vise alt fra et land eller område. Gjennom disse guidene forsøker jeg å vise litt mer av hva man kan gjøre og oppleve, både i kjente og ukjente områder, hvordan man kommer seg rundt, og tipser om alt fra lokale turoperatører, guider, attraksjoner, overnattingssteder, med mer.

Ny reiseguide serie

Første e-bok ble utgitt i 2016, og nå har jeg en serie på seks destinasjonsguider i serien REISELYKKE på 1-2-3. Disse tar for seg land, områder eller byer som jeg selv har reist til og gjort research. Jeg samler her mine beste reisetips til de ulike destinasjonene. Serien består per i dag av følgende utgivelser:

Se bokomtaler her:

Fra anmeldelsen av Å reise alene i magasinet REIS

Å reise alene er lettlest og de ulike temaene er godt strukturert. Underskrevede har også åpnet boken i ulike formater, deriblant på mobil, nettbrett og PC, hvor den er leselig. Boken passer alle aldersgrupper og kjønn – uavhengig av reiseerfaring – og er absolutt et godt startsted for den som vil lære seg mer og føle seg trygg på tur som soloreisende.

Hilsen Mette ∞

Reiselykke® er et registrert varemerke