Reiselykke Forlag

Bøker fra Reiselykke Forlag

Reiselykke er indieforlegger av norskutviklet reiselitteratur, der utgivelsene har fokus på personlige erfaringer, med korte og konsise guider, samt håndbøker om reise i ebokformat.

Det er et marked for nisjeutgivelser innen reise. Men ikke alle utgivelser har livets rett som fysiske bøker i papirform, solgt gjennom norsk bokhandel. Til det er det norske markedet for lite. Og salgsperioden, som både bokhandlere og tradisjonelle forlag forholder seg til i dag, er for kort.

Det vet jeg alt om, for det er denne branjen jeg har jobbet i mer enn 20 år. Men det betyr ikke at det ikke er et behov for disse utgivelsene. Dette gjør Reiselykke derfor noe med:

Reiselykke er nå også et indieforlag og nisjeforlag innen reiselitteratur. Alle utgivelser er per i dag digitale, det vil si at bøkene og guidene utgis som interaktive pdf-filer som kan lastes ned og leses i kompatible apper som iBooks og lignende.

Min bakgrunn

Det er ganske riktig som reiseblogg Reiselykke så sin spede begynnelse. Men min bakgrunn er fra forlagsbransjen – og etter 20 år i bokbransjen, de siste 15 årene i ulike stillinger i Aschehoug forlag, gikk jeg min egen vei og satset fullt ut på Reiselykke som reisemagasin og – blogg, men også som leverandør av reiserelatert stoff til mediehus som blant annet VG og Egmont, samt andre kunder innen reiseliv.

Nå har jeg tatt Reiselykke et steg videre, som forlag, og jeg er endelig fullt ut på hjemmebane – nå som utgiver av egne og andres tekster og tips om reise.

Mette Solberg FjeldheimReiselykke forlag

Som forlag utgir Reiselykke korte, konsise reiseguider «to the point» med tips og anbefalinger, fortrinnsvis basert på personlige reiseopplevelser. Dette er ikke tradisjonelle reiseguider som vil vise alt fra et land eller området. Gjennom disse guidene forsøker vi å vise litt mer av hva man kan gjøre og oppleve, både i kjente og ukjente områder, hvordan man kommer seg rundt, og tipser om alt fra lokale turoperatører, guider, attraksjoner, overnattingssteder, med mer.

Reiselykke forlag utgir ikke bare egne reiseguider, men også tekster skrevet av andre – som reisebloggeren Renate Sandvik. Dette blir da som en forlengelse av den bloggplattformen hun opererer på allerede, www.renatesreiser.com. Ebøker som utgis av andre skribenter enn meg selv, som har en etablert formidlerstemme, skal gjenspeile språk, tone og tema i sine respektive kanaler.

Ebøkene skal være gjenkjennbare for de som leser bloggen og skal ikke minst romme den innsikt, råd og tips nisjebloggere og ekspertene selv besitter. Renates bok Å reise alene. En håndbok for soloreisende er først og fremst rettet mot kvinner som ønsker eller vurderer å reise alene. Først og fremst fordi Renate selv er kvinne og reiser land og strand rundt alene. Men også fordi stadig flere kvinner reiser alene. Selvsagt kan også menn finne rådene relevante og nyttige.

Fra anmeldelsen av Å reise alene i magasinet REIS

Å reise alene er lettlest og de ulike temaene er godt strukturert. Underskrevede har også åpnet boken i ulike formater, deriblant på mobil, nettbrett og PC, hvor den er leselig. Boken passer alle aldersgrupper og kjønn – uavhengig av reiseerfaring – og er absolutt et godt startsted for den som vil lære seg mer og føle seg trygg på tur som soloreisende.

Se alle utgivelser her

Har du tips og idéer til en utgivelse? Ta gjerne kontakt! Send en e-post til post@reiselykke.com

Hilsen Mette – reiseblogger, skribent og forlegger

 Reiselykke® er en merkevare og offisielt registrert ordmerke