Reiseguider fra Reiselykke

Ved siden av mine artikler med gratis reisetips, inspirasjon og informasjon, utgir jeg reiseguider som går mer i dybden enn det et blogginnlegg eller en reiserartikkel klarer

Reiseguidene jeg utgir er kjappe og enkle destinasjonsguider med fokus på reisemålet og ment som en personlig veileder for deg som ønsker mer informasjon om et sted – fra noen som har vært der før deg.

Dette er ikke reiseguider som tar for seg alt fra et reisemål, men fungerer som veiledere der jeg personlig har plukket ut tips til et område, en by eller et land ut fra personlige reiseopplevelser og research jeg har gjort. Reiseguidene er helt fri for reklame og sponsede produkter.

Hvorfor disse utgivelsene?

Jeg mener det er et marked for nisjeutgivelser innen reise. Men ikke alle utgivelser har livets rett som fysiske bøker i papirform, solgt gjennom norsk bokhandel. Til det er det norske markedet for lite. Og salgsperioden, som både bokhandlere og tradisjonelle forlag forholder seg til i dag, er for kort.

Det vet jeg alt om, for det er denne bransjen jeg har jobbet i mer enn 20 år. Men det betyr ikke at det ikke er et behov for disse utgivelsene. Dette valgte jeg derfor å gjøre noe med.

Kort om indieforlaget Reiselykke

Alle utgivelser er per i dag digitale, det vil si at bøkene og guidene utgis som interaktive pdf-filer som kan lastes ned og leses i kompatible app’er som iBooks og lignende. Reiseguidene er skrevet av meg og utgitt på eget forlag, og baserer seg på deler av verden jeg selv har reist til, research jeg har gjort og dialog jeg har hatt med lokalkjente.

Guidene er fortrinnsvis utgitt med ønske om å være raske innføringer i ulike destinasjoner, «to the point» med tips og anbefalinger. Gjennom disse guidene søker jeg å vise litt mer av hva man kan gjøre og oppleve, både i kjente og ukjente områder, hvordan man kommer seg rundt, og tipser om alt fra lokale turoperatører, guider, attraksjoner, overnattingssteder, med mer.

Reiselykke på 1-2-3

Første e-bok ble utgitt i 2016, og nå har jeg en serie på seks destinasjonsguider i det som har utviklet seg til å bli serien REISELYKKE på 1-2-3. Disse tar for seg land, områder eller byer som jeg selv har reist til og gjort research. Jeg samler her mine beste reisetips til de ulike destinasjonene.

Se utgivelsene til salgs i butikken min her
Kort om min bakgrunn

Jeg har bak meg 20 år i bokbransjen, hvorav de siste 15 årene i ulike stillinger i Aschehoug forlag. Siden 2017 har jeg styrt min egen tid som kreativ entreprenør, ved å videreutvikle reisemagasinet og -bloggen Reiselykke, skrive reisereportasjer for noen av Norges største mediehus (som VG og Egmont Publishing – se portefølje her), samt utgi reiseguider på eget forlag.

Les mer om meg her

Jeg har også utgitt en e-bok sammen med reisebloggeren Renate SandvikÅ reise alene. Håndbok for soloreisende.

Magasinet REIS har omtalt boken slik:

“Å reise alene er lettlest og de ulike temaene er godt strukturert. Underskrevede har også åpnet boken i ulike formater, deriblant på mobil, nettbrett og PC, hvor den er leselig. Boken passer alle aldersgrupper og kjønn – uavhengig av reiseerfaring – og er absolutt et godt startsted for den som vil lære seg mer og føle seg trygg på tur som soloreisende”.

Mer informasjon

[/wc_box]

Hilsen Mette ∞

Reiselykke® er et registrert varemerke