Reiselykke Forlag

Portefølje_Reiselykke

Reiselykke er et nisjeforlag som utgir norskutviklet reiselitteratur. Utgivelsene tar utgangspunkt i personlige erfaringer og er korte, konsise guider eller håndbøker om reise i ebokformat.

Det er et marked for nisjeutgivelser innen reise. Men ikke alle utgivelser har livets rett som fysiske bøker i papirform, solgt gjennom norsk bokhandel. Til det er det norske markedet for lite. Og salgsperioden, som både bokhandlere og tradisjonelle forlag forholder seg til i dag, er for kort.

Det vet jeg alt om, for det er denne bransjen jeg har jobbet i mer enn 20 år. Men det betyr ikke at det ikke er et behov for disse utgivelsene. Dette gjør Reiselykke derfor noe med:

Reiselykke er nemlig også et indieforlag (og nisjeforlag) innen reiselitteratur. Alle utgivelser er per i dag digitale, det vil si at bøkene og guidene utgis som interaktive pdf-filer som kan lastes ned og leses i kompatible app’er som iBooks og lignende.

Min bakgrunn

Jeg har bakgrunn fra forlagsbransjen, i alt 20 år i bokbransjen, hvorav de siste 15 årene i ulike stillinger i Aschehoug forlag. I 2017 gikk jeg min egen vei og satset fullt ut på Reiselykke som reisemagasin og – blogg, men også som leverandør av reiserelatert stoff til mediehus som blant annet VG og Egmont Publishing – og som forlag innen reiselitteratur.

Etter at Reiselykke nå også er blitt et lite mini-forlag, er jeg endelig fullt ut på hjemmebane som utgiver av egne og andres tekster og tips om reise.

Her er mer info om meg og min CV

Reiselykke forlag

Som forlag utgir Reiselykke korte, konsise reiseguider «to the point» med tips og anbefalinger, fortrinnsvis basert på personlige reiseopplevelser. Dette er ikke tradisjonelle reiseguider som vil vise alt fra et land eller område. Gjennom disse guidene forsøker vi (jeg og forlagets forfattere) å vise litt mer av hva man kan gjøre og oppleve, både i kjente og ukjente områder, hvordan man kommer seg rundt, og tipser om alt fra lokale turoperatører, guider, attraksjoner, overnattingssteder, med mer.

Reiselykke forlag utgir også tekster skrevet av andre – som av reisebloggeren Renate Sandvik og togbloggeren Sigrid Elsrud. Dette blir da som en forlengelse av den bloggplattformen de opererer på allerede. Ebøker som utgis av andre skribenter enn meg selv, som har en etablert formidlerstemme, skal gjenspeile språk, tone og tema i sine respektive kanaler. Ebøkene skal være gjenkjennbare for de som leser bloggen og skal ikke minst romme den innsikt, råd og tips nisjebloggerne og ekspertene selv besitter innen sitt felt.

Fra anmeldelsen av Å reise alene i magasinet REIS

Å reise alene er lettlest og de ulike temaene er godt strukturert. Underskrevede har også åpnet boken i ulike formater, deriblant på mobil, nettbrett og PC, hvor den er leselig. Boken passer alle aldersgrupper og kjønn – uavhengig av reiseerfaring – og er absolutt et godt startsted for den som vil lære seg mer og føle seg trygg på tur som soloreisende.

 Se alle utgivelser her

 

 

Har du tips og idéer til en utgivelse? Send meg en e-post!

Hilsen Mette ∞

Reiselykke® er et registrert varemerke