SAMARBEIDE?

Ønsker du synlighet rundt en destinasjon, reiselivsbedrift eller et reiserelatert produkt i Reiselykkes kanaler? I så fall finnes det noen ulike måter vi kan samarbeide på.

Først og fremst må produktet du / dere ønsker fokus på være relevant for leserne av Reiselykke, og det må passe Reiselykkes profil. Dernest er det sentralt at samarbeidet er bærekraftig for begge parter.

New York

Mer om muligheter og tidligere samarbeidspartnere lenger ned. Nå først dette:

Reiselykke inneholder ingen form for skjult reklame og alle eventuelle samarbeid er merket.

I motsetning til de fleste andre reisemagasiner og ukeblad som publiserer reiserelatert stoff fra samarbeid med turistkontor og andre aktører, er slike samarbeid alltid merket her på Reiselykke som det det er: innhold skaffet til veie gjennom deltakelse på pressetur. De fleste reiseartiklene du finner her på Reiselykke er for øvrig med utgangspunkt i selvfinansierte reiser. Er det betalte oppdrag det er snakk om, er det merket som det det er: reklame. 

Grunner til å samarbeide med Reiselykke:

Troverdig – fordi jeg reiser

Jeg reiser og skriver om de opplevelser jeg har: Her finner du ikke skrivebordsjournalistikk.

Jeg har skrevet om reise siden 2011, har jobbet i forlagsbransjen i 20 år og vært en aktiv reisende enda lenger. Jeg blir gjerne intervjuet i medier som kilde i saker som omhandler reise, har skrevet og utgitt flere reiseguider og skriver om reise for noen av Norges største mediehus. Reiselykke ble kåret «Norges beste reiseblogg» under Reiselivsmessen i 2017 og jeg sitter nå i juryen til «Folkets reiselivspris».

Lesere i reise/kjøpsmodus

Leserne mine ønsker å reise, ellers ville de ikke funnet frem til sakene jeg publiserer på min side – de aller fleste leserne kommer via SEO (reiseartikler funnet via søk på nettet). Artiklene jeg skriver er omfattende og gir mye relevant informasjon for reisende.

Flere kanaler

Nettsiden Reiselykke.com er kjernen og navet i den bedriften som heter Reiselykke. I tillegg kommuniserer jeg via Facebook-siden og Instagram-kontoen @reiselykke

Lesertall og følgere

  • Reiselykke ligger på 46 000+ sidevisninger i snitt i måneden
  • Instagram-kontoen @reiselykke har over 5 000 ekte følgere (= ingen kjøpte / falske følgere)
  • Facebook-siden har mer enn 3 800 følgere

Målgruppe

Nettsiden Reiselykkes målgruppe har følgende demografi: 

68 % kvinner,  78 % bor i Norge og største aldersgruppe fordeler seg sterkest i segmentet 25 til 54 år.

Instagram-kanalen @reiselykke har følgende demografi:

67 % kvinner,  51 % bor i Norge og største aldersgruppe fordeler seg sterkest i segmentet 25 til 54 år.

Ærlige omtaler

Meningen min kan ikke kjøpes, men jeg kan formidling: Ser jeg noe jeg liker, forteller jeg om det her – om jeg har betalt reisen selv, fått noe i gave eller fått betalt for å skrive om et sted eller produkt. Er det noe jeg ikke liker? Da blir det heller ikke anbefalt. Er jeg et sted jeg ikke trives? Da drar jeg videre. Mine anbefalinger er personlige, og de skal jeg kunne stå for. Jeg prioriterer å løfte frem bra steder og fine opplevelser fremfor om det som skuffer eller jeg ikke vil anbefale.

Erfaring

Jeg er reisevant og har lang erfaring fra både å skrive og å reise, har sammenligningsgrunnlag og evner å «løfte blikket». Mine observasjoner skrives ut fra inspirasjon og et ønske om å spre reiseglede, formidle kulturer og opplevelser, alltid med tanke på leseren: Hva trenger de å vite? Er dette et sted jeg vil anbefale? Ville jeg betalt for dette selv, dersom jeg har fått noe sponset? Er det verdt å bruke tid på å dra akkurat der, eller kan noe annet heller prioriteres? Hvordan leves livet der jeg er akkurat nå? Dette er spørsmål jeg gjerne stiller meg når jeg reiser på reportasjereiser.

Dette er ulike samarbeidsmuligheter vi kan snakke om:

Presseturer

Jeg deltar på utvalgte presseturer som er organisert av offisielle turistkontor. Dette gir grunnlag for godt stoff til leserne mine, men jeg velger selv hvor mye og hva jeg vil skrive om. Flere av reisene jeg deltar på har også gitt grunnlag for redaksjonelle saker i andre medier, så sant det ikke er kommersielle aktører som står bak invitasjonen. Jeg forholder meg til god norsk presseskikk og Vær varsom-plakaten.

Eksempel: Visit Sweden – 4 siders reportasje fra Halland i Norsk Ukeblad, samt 6 artikler fra Halland her på Reiselykke. Se denne guiden med linker til alle sakene og magasinopplag

Betalte oppdrag

Det er muligheter for å drøfte betalte oppdrag fra kommersielle aktører som ønsker å vise frem sine steder (for eksempel hotell eller turoperatører) eller produkter (relevant reiseutstyr) til lesere av Reiselykke. Da kommer vi tilbake til punkt en og to lenger oppe: Produktet, hotellet eller turoperatør må være relevant for mine lesere og stemme overens med min profil. Og samarbeidet må være bærekraftig for begge parter.

Eksempel: Dalen Hotel i Telemark og Osprey

Jeg har hverken tid eller lyst til å jobbe gratis for å fremme kommersielle aktører, men bruker av min tid til å jobbe frivillig for bistandsorganisasjonen IMPACT Norway. Driver du business, må du nesten forvente at jeg gjør det samme, om vi skal samarbeide.

Redaksjonelt innhold

Trenger din redaksjon reisestoff eller innhold til nettsider eller magasin?

Eksempel: se artikler på trykk her

Foredrag om reise

Å spre reiseglede kan gjøres på mange vis, gjennom tekst og bilde, eller live på en scene. Ønsker du samarbeidspartner til reisekvelder som spiller på sansene? Mitt konsept «En smak av …» tar for seg områder og land, kombinert med vinsmaking og lett servering, musikk og gjerne litt passende underholdning.

Eksempel: En smak av Sri Lanka

Samarbeidspartner

Å samarbeide kan gjøres på mange vis, det handler om at det er et forhold over tid, der det er match mellom to eller flere aktører, som retter seg mot en felles målgruppe som er relevant for produktet. For å skape synlighet og et varig samarbeid, må det være et produkt eller en tjeneste som er relevant for mine lesere – og samarbeidet må være bærekraftig for begge parter.

Eksempel: Jeg har tidligere hatt et samarbeid med KLM som sponset utvalgte flyreiser til destinasjoner, mens jeg organiserte og dekket reisen for øvrig. Eksempler: Panama, Sri Lanka, Sør-Afrika 

Affiliate-samarbeid

Dette kan være en løsning for mindre overnattingssteder eller reiselivsaktører, der markedsbudsjettene er lave. Sammen kan vi skape synlighet, dersom jeg liker hotellet eller produktet – og generer salg på vegne av samarbeidspartnere gjennom reklamelenker. Inntekt fra Affiliate-reklame går til videre drift og vedlikehold av Reiselykke.com.

Eksempel: Jeg samarbeider med blant annet booking.com, Chillout Travel Store og Lyngen North. For hvert salg via lenker på min side, går en viss andel av salgssummen i min favør. Les mer om dette her

Har du andre forslag eller vil du foreslå et samarbeid? Ta gjerne kontakt for en uforpliktende dialog.

Her er media kit for Reiselykke | Send meg en e-post! 

Hilsen Mette ∞

Merk:

  • Reiselykke publiserer ikke reklametekster «mot linkutvekskling»
  • Reiselykke promoterer ikke forbrukslån, spill eller gambling
  • Reiselykke merker alle eventuelle sponsede innlegg / annonser
  • Produkter eller destinasjoner / reiselivsaktører må være relevante for leserne
  • Henvendelser om annonsering, reklame eller sponset innhold bes inneholde forslag til budsjett

Reiselykke® er et registrert varemerke


Noen av Reiselykkes samarbeidspartnere:

Logo oversikt samarbeidspartnere