Start her

Velkommen til Reiselykke – et reiseunivers med personlige reisetips og inspirasjon!

Er du ny leser? Da er du velkommen til å lese videre her, om du ønsker å vite litt mer om hva du kan finne på denne nettsiden.


Reiselykke ble etablert våren 2011, først som reiseblogg, senere i større grad som et digitalt reisemagasin med personlig testede reisetips. Siden den gang er Reiselykke blitt kåret  Norges beste reiseblogg (2017), utgir eguider i butikken her, skriver om reise for VG og er jevnlig intervjuet i ulike medier som reiseekspert i forbindelse med reisetips. 

Mitt navn er Mette og det er stort sett jeg som som skriver, fotograferer, filmer og reiser, og alltid den som redigerer eller publiserer det som finnes av innhold på Reiselykke. I tillegg kan du fra tid til annen lese reisesaker levert av frilansere og gjesteskribenter.

Dette er Reiselykkes utgivelsespolicy

På Reiselykke vil du finne litt av hvert om reise: både historier fra reiser og reiseskildringer, reportasjer og intervjuer,  destinasjonsguider og artikler med tips og råd om reise og destinasjoner. I det jeg valgt å kalle «reisebloggen» deler jeg mer personlige betraktninger om reise.

Min ambisjon er å inspirere deg som leser til å se mer av verden når du reiser, å oppleve litt mer av en destinasjon eller prøve et nytt reisemål i din neste ferie – enten  hjemme i Norge eller lenger ut i verden.

Her kan du lese mer om hva Reiselykke er og her forteller jeg litt om meg selv.

Temaer på Reiselykke

På Reiselykke vil du kunne lese om unike overnattingssteder, få tips til gode restauranter og nyttig informasjon for deg som reisende.

Du finner artikler om roadtrips, aktive reiseopplevelser, strandferie, mat- og vinreiser, kulturreiser, flotte naturopplevelser og andre tema-baserte reiseopplevelser. Her finner du tips til en rekke storbyer, så vel som mer eksotiske reisemål.

Utvalgte artikler å starte med

For deg som ikke kjenner Reiselykke så godt ennå, har jeg valgt ut noen eksempler og utvalgte tekster seks års produksjon av reisestoff på denne nettsiden:

Reiseskildringer

Noen steder inspirer mer enn andre. Noen steder får teksten til å flyte. Noen steder kan jeg ikke vente med å sette meg ned med for å formidle den umiddelbare opplevelsen. Dette er noen slike steder:

Område-guider

Mine reiser bærer preg av at jeg liker å utforske en destinasjon, reise rundt, snakke med lokale og bo flere steder underveis. Av dette blir det også bedre reiseguider her på Reiselykke, tror jeg. Her er tre eksempler:

Restaurant-guider

Jeg setter pris på god mat og vin, og for meg teller stemning og service også mye i tillegg  maten som serveres. Derfor vil du finne tips og inspirasjon til steder jeg har likt meg spesielt godt, med tanke på både kvalitet, stemning, interiør og stil – samt service.

Mat og vin-reiser

Som mat- og vinglad reisende, er det naturlig for meg å kombinere en reise med å bli bedre kjent med denne siden av kulturen i et land. Her er noen eksempler på reiseopplevelser der mat og vin har hovedrollen:

Artikler med hotellomtale

Jeg søker unike opplevelser – det gjelder også overnatting. Det jeg jakter på, først og fremst, er det litt spesielle, et sted med sjel og en historie å fortelle. Der det er lagt omtanke i interiøret, designet, eller det på en eller annen måte utmerker seg – kanskje rett og slett i form av beliggenhet,  en usedvanlig god frokost – eller seng.

Aktive reiseopplevelser

Mange av verdens spennende attraksjoner ligger ikke midt i leio. I tillegg til at det er fint å være i bevegelse, handler en aktiv ferie for meg om å gjøre en innsats for å se mer av naturen og kulturen:

Artikler fra roadtrips

Som ferieform er roadtrips den perfekte måten å reise rundt på, synes jeg. Det er det også for den oppdagelsesreisende, nysgjerrige, den som vil bli bedre kjent med et område.

Artikler om reiseråd og tips

Jo mer jeg reiser, jo mer erfaring får jeg som reisende. De fleste tipsene deler jeg i artiklene fra de ulike destinasjonene. Andre råd passer gjerne også å samle i mer dedikerte artikler.

Ansvarlig reise og øko-turisme:

Bidrar jeg som reisende til en bærekraftig turisme? Har det jeg gjør og de reiseopplevelsene jeg velger meg, noe å si for verden, stedet jeg besøker og de lokale som bor der?

Fra reisebloggen

Her tar jeg opp ulike temaer innen reise og de erfaringer jeg gjør meg underveis, på en litt mer personlig måte.

Slik reiser jeg

Gjennom Reiselykke forsøker jeg å gjenspeile gleden og berikelsen det å reise gir: Jeg mener det å reise bidrar til å rive ned unødvendige skiller mellom folk, bidrar til økt forståelse og til å styrke lokaløkonomi.

Min holdning til å reise er også å strebe etter å reise på en ansvarlig og bærekraftig måte i størst mulig utstrekning, og dette håper jeg skinner gjennom her på Reiselykke. Personlig tar jeg avstand fra å dyreplageri til fordel for turisters underholdning og har tatt stilling til å unnlate å gi penger til barn som tigger.

Gjennom frivillig arbeid og her på Reiselykke, har jeg derfor valgt å i stedet gi min støtte til organisasjoner som bidrar til selvhjelp i vanskeligstilte områder rundt i iverden, først og fremst gjennom aktivt samarbeid med IMPACT Norway, men også på annet vis. Reiselykke Media kjøper jevnlig klimakvoter via no.myclimate.org eller andre instanser, der økonomiske bidrag går til rådgivning, utdanning og klimavernprosjekter i sør.

Reiselykke tar utgangspunkt i egne reiser, der jeg i en årrekke har hatt en lidenskap for å utforske verden. Det var slik det hele startet. Men Reiselykke blir også invitert med på presseturer, på linje med andre medier som omhandler reise, som ukeblader, magasiner, aviser, reiseblogger og andre publikasjoner.

For nærmere informasjon rundt merking, utgivelsespolicy m.m. klikk her

Videre lesning

Bli gjerne med videre på reisen. God reiselykke! Hilsen Mette

Meld deg gjerne på Reiselykkes månedlige nyhetsbrev for en oppsummering av sist måneds reisetips:

Du kan når som helst melde deg av igjen nederst i nyhetsbrevet. Din e-post blir ikke sendt videre. 

Ønsker du kontakt?

Send gjerne en e-post til post@reiselykke.com

 

Reiselykke® er et registrert varemerke

Reise alene illustrasjonsfoto

På toppen av Sri Lanka