Oslo blir europeisk miljøhovedstad

At Oslo får status som miljøhovedstad (European Green Capital) i 2019 vil uten føre til goder for innbyggerne – også i form av økt turisme. Det er i hvert fall mye som tyder på det. 

→ En av de tidligere vinnerne er Hamburg, som har 40% grøntareal og var europeisk miljøhovedstad i 2011. Her er tips til 12 ting å gjøre i Hamburg

Flere ting har spilt inn i denne avgjørelsen. I følge Visit Oslo er byens satsning på å gjenåpne vannveier, måten byen kommuniserer med innbyggerne via SMS og via speed dating med politikere og ikke minst bruken av teknologi og innovasjon noe av begrunnelsen.

Som Oslo-borger de siste 19 årene har jeg fulgt en hovedstad som har utviklet seg og vokst med nye bydeler, et stadig økende fokus på grønne lunger, som jobber for å begrense plagsom forurensning og der stadig flere spennende, innovative og gode restauranter og spisesteder dukker opp.

Bildene over er fra min favorittpark i Oslo, St. Hans haugen

Byens fokus på kultur, med Operabygget, det kommende nye Munch museet og steder som Mathallen, Vippa, Sentralen og andre møtepunkter gjør byen rikere, mer spennende og innovativ.

→ Les også: 8 favoritter i Oslofjorden

Gratulerer, Oslo! Jeg er glad for prisen du har fått. Jeg tror også dette vil være et bidrag til at innbyggerne i større grad setter pris på arbeidet som legges ned for å gjøre deg enda grønnere og et enda bedre sted både å besøke og å bo i.

→ Listen over tidligere European Green Capital kan du se her
Les mer her: Aftenposten og Klima Oslo
Oslo blir europeisk miljøhovedstad
Oslo blir europeisk miljøhovedstad i 2019

 

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!