På sykkel rundt i Siem Reap

Boliger ved Siem Reap  Foto: Mette S. Fjeldheim

 

De aller fleste turister som besøker Siem Reap, kommer for å besøke ruinene i Angkor. Men sett gjerne av tid til å se hvordan khmerfolket bor og lever i dagens samfunn.

Lei deg en sykkel og dra ut av den sjarmerende bykjernen i kinesisk og fransk kolonistil. Trø utover de rustrøde støvete veiene som fører deg fra én landsby til den neste, langs Siem Reap River.

Sentrumsbilde Siem Reap

Siem Reaps arkitektur i kolonistil   Foto: Mette S. Fjeldheim

Siem Reap har nå rundt 170 000 innbyggere, og er bygd opp av flere landsbyer tilknyttet buddhistiske pagodaer som ligger langs med elven. En utflukt på egen hånd utover sentrumskjernen lar deg oppleve livet til khmerfolket utover turismen og de tiggende massene du støter på i Angkor og på gatene i bykjernen.

Siem Reap River, Kambodsja

Siem Reap River  Foto: Mette S. Fjeldheim

Pagoda in Siem Reap

Buddhistisk Pagoda Foto: Mette S. Fjeldheim

Langs elven Siem Reap River og utover i retning innsjøen Tonlé Sap ligger husene bygget på stylter. De lange stakene i tre under bygningene ser ut til å gå i alle retninger. Mellom dem ligger plast og søppel.

Byggene er gjerne dekket av rustent blikk, sidevegger flettet av strå og andre bygningselementer henger og slenger. Lange kjepper står lent opp mot husvegger som for å støtte dem. Mange ser ut til å skulle falle over ende når som helst. At boligene er bygget på lange stylter har å gjøre med at bygningene ikke skal gå med i flommen når Tonlé Sap går over sine bredder. Hele familier ser ut til å dele husene, som mer eller mindre et stort åpent rom. Her er ikke mye rom for privatliv. På veien vil du støte på skolebarn, passere pagodaer, og se en helt annen verden enn den du sannsynligvis bor i på ditt besøk.

Tips:

Ved å leie en sykkel via prosjektet The White Bicycles, bidrar du til å støtte ulike veldedige tiltak i Siem Reap. Her finner du ut hvilke hotell som leier ut The White Bicycles. 

Mer fra Kambodsja

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

2 kommentarer

  • Tilbaketråkk: Ansvarlig turisme | REISELYKKE
  • Tilbaketråkk: Ansvarlig turisme | REISELYKKE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.