På sykkel rundt i Siem Reap

De aller fleste turister som besøker Siem Reap, kommer for å besøke ruinene i Angkor. Men sett gjerne av tid til å se hvordan khmerfolket bor og lever i dagens samfunn.

Lei deg en sykkel og dra ut av den sjarmerende bykjernen i kinesisk og fransk kolonistil. Trø utover de rustrøde støvete veiene som fører deg fra én landsby til den neste, langs Siem Reap River.

Merk: Denne innlegget er mer enn 10 år gammelt og ble skrevet i forbindelse med en rundreise i Sør-Øst Asia i 2011 – noe som ble starten på denne nettsiden. Innlegget får bli værende av nostalgiske årsaker #reiseminner

Sentrumsbilde Siem Reap
Siem Reaps arkitektur i kolonistil

Siem Reap har nå rundt 170 000 innbyggere, og er bygd opp av flere landsbyer tilknyttet buddhistiske pagodaer som ligger langs med elven. En utflukt på egen hånd utover sentrumskjernen lar deg oppleve livet til khmerfolket utover turismen og de tiggende massene du støter på i Angkor og på gatene i bykjernen.

Pagoda in Siem Reap
Buddhistisk Pagoda 

Langs elven Siem Reap River og utover i retning innsjøen Tonlé Sap ligger husene bygget på stylter. De lange stakene i tre under bygningene ser ut til å gå i alle retninger. Mellom dem ligger plast og søppel.

Siem Reap River, Kambodsja
Siem Reap River  Foto: Mette S. Fjeldheim

Byggene er gjerne dekket av rustent blikk, sidevegger flettet av strå og andre bygningselementer henger og slenger. Lange kjepper står lent opp mot husvegger som for å støtte dem.

Mange ser ut til å skulle falle over ende når som helst. At boligene er bygget på lange stylter har å gjøre med at bygningene ikke skal gå med i flommen når Tonlé Sap går over sine bredder. Hele familier ser ut til å dele husene, som mer eller mindre et stort åpent rom. Her er ikke mye rom for privatliv.

På veien vil du støte på skolebarn, passere pagodaer, og se en helt annen verden enn den du sannsynligvis bor i på ditt besøk.

Boliger ved Siem Reap

Tips:

Ved å leie en sykkel via prosjektet The White Bicycles, bidrar du til å støtte ulike veldedige tiltak i Siem Reap. Her finner du ut hvilke hotell som leier ut The White Bicycles. 

Mer fra Kambodsja

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!