På padletur langs svenskekysten

Padletur langs svenskekysten

PresseturSkjærgården ved Bohuslän regnes som et av de beste områdene for å dra på padletur langs svenskekysten. Her finnes ingen sterke strømmer eller tidevann, og vannet holder vanligvis en fin temperatur om sommeren og tidlig høst. 

Jeg har holdt på med det til og fra en stund. Men likevel kjenner jeg meg som en nybegynner. Jeg er en nybegynner. Men etter denne turen, kan jeg i hvertfall litt mer om å padle i havkajakk.

Jeg hadde nok et snev av det fra før, men nå er jeg definitivt er hekta!

Til nå har det nemlig vært for det meste godværspadling og en syssel jeg har bedrevet alene. Litt plasking i vannet i øst, noen korte turer i fjorden i vest. I Montenegro kosa jeg meg så fælt i varme Kotor-bukta, at det var like før jeg ble tatt med i dragsuget av det store cruiseskipet. Fremgangen har imidlertid vært så som så. Jeg har aldri vært på kurs. Før nå. Eller, det vil si: jeg har i hvertfall lært noen triks og knep under en fantastisk fin havkajakksopplevelse i Lysekils skjærgård.

padletur i kajakk

padletur langs svenskekysten

Her sitter gjengen: Louise, Hanne, Elisabeth, Ingeborg og jeg. Foto: Louise fra Nautopp

Vi var  ferskinger hele bunten. Men med på laget, hadde vi Louise, sertifisert kursholder og guide hos Nautopp. Og hun var tålmodig! Viste oss på pedagogisk vis hvordan vi skulle gå oppi kajakken (det er jo alltid like festlig hver gang …), hvordan vi skulle bruke kroppen og ikke bare armene (takk!), og hvilken vei vi skulle holde årene for best kraft under padleturen. Og ikke minst: viser hvordan man på enkleste vis kommer seg ut av kajakken om uhellet er ute.

Husk at du skal bevege kroppen når du padler, ikke bare armene, minner Louise meg på, opptil flere ganger.

Louise følger gruppa vår med øynene. Samler oss når det er påkrevd. Det er ikke noe løp, ingen konkurranse. Vi flyter av gårde i et behagelig tempo, rundt småøyer og langs land. Vi får til og med tatt oss litt fika underveis! Jeg digger disse små svenske pausene med noe å drikke (oftest kaffe) og spise (som regel kake). Denne gang fikk vi litt smoothie og sjokolade. Det slo godt an i vår lille gruppe, for å si det sånn …

Det er ingen tvil om at den idylliske skjærgården ved Lysekil kanskje aller best oppleves fra sjøsiden – som i en kajakk. For nærmere havet er det neppe mulig å komme. Sjøen er klar, rolig, og helt fri for strømninger. Det er mulig man møter på en nise, og når vi padler helt tett på de rosa bergene rundt om, får man en vakker dobbel-effekt gjennom havoverflaten.

Vel tilbake i hjemlandet ivrer jeg etter å teste ut mine nyerverede kunnskaper. Umiddelbart, faktisk. Teknikken sitter, armer og skuldre blir mindre slitne og jeg bruker kroppen til å dra takene i stedet. Det går fortsatt ikke fryktelig fort, men jeg kommer meg lett og ledig langt av gårde, og føler meg helt trygg på vannet – selv om jeg padler helt mutters alene.

Reisetips til Lysekil

Lei kajakk eller dra på kajakk kurs: Det finnes flere tilbydere. Vi benyttet oss av Nautopp og var veldig godt fornøyd med opplevelsen. Jeg kan godt tenke meg å delta på et mer omfattende kurs, også. Denne gang hadde en rask innføring, samt guidet tur. Det hele tok tre timer. Selv om jeg snappet opp litt av hvert på mini-kurset, er det definitivt mer å lære her, for min del i hvertfall. Nautopp tilbyr også guidede turer av varierende lengde, samt leier ut utstyrspakker tilpasset ulike behov.

Miljøvennlige reiseopplevelser: Å dra på sightseeing i havkajakk er også en miljøvennlig måte å være turist på. Dette er rådene Nautopp selv gir for bærekraftig turisme.

  > Les mer om  økoturisme og skjærgårdsopplevelser ved Lysekil

Padletur langs svenskekysten

Presseturen til Bohuslän er planlagt og gjennomført i samarbeid med Visit Sweden og Nordic Nomads

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reiselykke er en uavhengig utgiver av redaksjonelt innhold om reise og inneholder affiliate-lenker for å kunne frigjøre tid til oppdatering og å fortsette å dele gratis innhold. Om du kjøper noe via disse lenkene, vil Reiselykke motta en liten sum uten at du må betale mer. Takk for at du leser!

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.