Påskeferie i Norge – reisetips landet rundt

Påsken er like om hjørnet! Har du ingen planer? Hva med en staycation – eller en tur til et område like ved der du bor? Her er reisetips og idéer til en påskeferie i Norge – på kryss og tvers i hele landet!

Skiskole for voksne med innbakt champagnelunsj, snøskuterkjøring eller topptur på ski? Eller hva med kunstutstillinger, konserter eller museumsbesøk? Eller – hvorfor ikke gå våren i møte med et grunnkurs i kajakkpadling?

Her er ferietips til 17 steder i hele landet

Mulighetene er mange for varierte opplevelser i påsken, enten du holder deg i byen eller drar til fjells.

Her er noen idéer til en påskeferie i Norge, på kryss og tvers i landet – nærmere bestemt sytten utvalgte byer, områder og vintersportssteder.

Påsken til fjells

Hemsedal

Hemsedal kan du bli med på hundekjøring, aking, rideturer, alpin skikjøring eller bli med på Påskival med Klovner i Kamp. Les mer her og her kan du lese min reiseartikkel med tips til Hemsedal i VG. Hafjell og Kvitfjell tilbyr familiemoro til fjells, mens Lillehammer by kan tilby mer urban stemning med museumsbesøk og restauranttilbud. Her er mer info. I Lillhammer kan du også legge turen til Maihaugen. Her er mer info om påsken der

Trysil er det SeterRock på Knettsetra, morgenkjøring i skibakken og NM i snowboard som står i fokus denne påsken. Du kan lese mer om påske på Trysil her. Oppdal er stedet for langrenn og alpint i Trøndelag. Hit kommer også Karpe Diem i påsken. Men har du ikke kjøpt billett ennå, får du ikke dette med deg, dessverre. Konserten er utsolgt. Les mer om påske på Oppdal her. Hovden kan du bli med på carvingkurs for damer – med champagne lunsj. Eller hva med rumperally og afterski med Vinni?  Les mer her

I Telemark meldes det om snøsikker påske. I en pressemelding fra Visit Telemark meldes det om åpne nedfarter og oppkjørte skiløyper i Rauland, Gautefall, Gaustablikk, Haukelifjell, Vrådal og Lifjell. Også her meldes om aktiviteter for store og små i påsken.

Selv har jeg lagt skisesongen på Geilo bak meg for i år, men her blir det blant annet kunstutstilling med Vegard Dreier, konsert med Jan Eggum, Maria Mena og Daniel Kvammen. I tillegg kan du bli med på afterski både her og der. Mer info og gode idéer her. Her finner du mine tips til: skiturer over Hardangervidda fra Geilo til Ustaoset, 4 flotte korte skiturer, tips til restauranter og en artikkel om vinter og skisport på Geilo.

Påsken i byen – sørover

Kongeskipet i Oslofjorden
Kongeskipet ligger til ved Kongen i Oslofjorden. Kanskje får du øye på det om du tar deg en rusletur langs Havnepromenaden i Oslo i påsken?

I Oslo er det påskefeiring på Folkemuseet, påskeverksted og rebusløp på Mathallen og Påskekonserter i Operaen. Dette finner du mer informasjon om på Visit Oslos eventkalender. Eller hva med å ta en båttur ut i Oslofjorden? Eller reise verden rundt på disse serveringsstedene i hovedstaden?

På Sørlandet finner du sjørøverpåske i Abra Havn og Dyreparken, bypåske i Kristiansand, campingpåske eller påskeferie på Norges Sydspiss Lindesnes. Her er mer tips til Sørlandspåske. Befinner du deg i eller nært Stavanger, kan du bli med på påskebad på Solastranden, cruise i Lysefjorden, dra på bluesaften, bli med på grunnkurs i kajakk eller påskepadletur – blant annet. Stavanger Aftenblads Byas har mer infoSe også denne programoversikten.

I Haugesund, byen jeg selv vokste opp i, kan du vandre langs sandstrendene på Karmøy, besøke pittorske Skudeneshavn eller ta en rusletur langs Smedasundet i Haugesund, med lunsj på kaien. Her er aktivitetskalenderen for Haugesund og Haugalandet .Les ellers min byguide til Haugesund her! I Bergen kan du besøke museer, dra på tur i byfjellene eller dra på båttur innover i fjordene. Her finner du info om åpne museum i Bergen i påsken.  Du finner min byguide til Bergen her.

I Ålesund kan du bli med på guidet sjøfuglsafari og fjærvandring med taresmaking ved Runde. Du kan se en fotoutstilling av H.W. Friis i Korsatunnelen og få med deg påskerock på Ørsta. Les mer om det her. I Trondheim kan du dra på sykkeltur på Skansen, padle i kajakk langs Nidelven og rusle gjennom koselige Bakklandet. Finn flere tips til påsken i Trøndelag her, og se mine tips til matbyen Trondheim her.

Påsken i byen – nordover

Stillhet på Svalbard
Stillhet på Svalbard

I Tromsø kan du kombinere byliv med villmarksliv. I april er det fortsatt mulig å bli med på nordlyssafari, det er fiskemuligheter og du kan besøke verdens nordligste dyrepark, Polarpark. Se mer her. I Lofoten kan du bli med på havsafari i RIB, dra ut på Lofotfiske, dra på skiturer og bo i rorbuer. Se mer om Lofoten og Nord-Norge her og les min guide til rundreise i Lofoten her. Her skriver jeg om naturopplevelser med RIB i Lofoten og så deler jeg tips til 3 korte vandreturer i Lofoten her.

Akkurat nå er vi i perioden «solvinter» på Svalbard, som varer frem til medio mai. Det er som travlest der nå, for det er fortsatt snø og is, mens det i løpet av kort tid går fra å være «litt sol» til «midnattsol». Les mer om hva du kan gjøre på Svalbard i denne perioden her. Selv var jeg der mens det fortsatt var mørketid, og like før sola nådde ned i Longyearbyen. Les om Svalbard – et arktisk eventyr, om da jeg dro med hundespann på toppen av kloden og om isgrottevandring i en isbre her.

Påskeblomster

Hva er dine planer denne påsken? Jeg hører gjerne fra deg! 
Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

2 Comments
  1. Denne påsken skal jeg tilbringe i Oslo, først med jobb, og så med å utforske byen «min» litt. 🙂 Det gleder jeg meg til! Håper på deilig vær, spennende krim og mye deilig godteri. 🙂 Hva skal du gjøre i påsken?

error: Content is protected !!