Reise til Chablis

Chablis

Chablis
Foto: Mette S. Fjeldheim

Planlegger du en reise til Chablis? Her får du de beste tipsene til et vellykket opphold fra noen som alt har vært der. 

Rett på: I Chablis er det ett spisested som gjelder: restauranten på Hostellerie des Clos, som har en stjerne i Guide Michelin. Videre har de her et ypperlig vinkart, og der tilbys gjerne de bedre viner til en god pris – sannsynligvis for også å trekke de mer kresne vinkjennere til restauranten.

På toppen av det hele tilbys det her overnatting.Valget var enkelt. Her skulle vi bo.

Hostellerie des Clos byr på en vakker, intim have, skjermet fra gaten, og hvor vi kunne innta en lang, god frokost om morgenen. For om været tillater det, er det få ting som kommer opp mot en bedre frokost i det fri. Å kunne ta med seg kaffen ut, nyte solstrålene som varmer opp dagen en tidlig høstmorgen. Fortsette med ferskpresset juice, ferske baguetter, skinke og pølse fra området, nyrørt blåbærsyltetøy og oster fra Chablis. Mmm, beste starten på dagen, ever …

Restauranten har behagelige stoler og en hyggelig atmosfære – her er med andre ord godt tilrettelagt for besøkende å nyte et lengre måltid. Her fikk vi servert nydelige langustines med hasselnøtter. En raus porsjon hummer med kantareller, og lun foie gras lagvis med epler. Kraftig kost altså, på ekte fransk vis.

Tips: Du får en fantasitisk matopplevelse her om du benytter deg av Menu Goumand til € 78. Eventuelt kan du gå for en mer overkommelig Menu Classic til € 48.

Rommene på hotellet kunne gjerne hatt en make over: her var det slitt. Det aprikosmalte badet var til å få mareritt av. Men så skal en jo heller ikke sove på badet, så det overlevde vi. Sengene var gode, og en god natts søvn synes jeg også er noe viktigere enn trivsel på badet. Men best av alt var det å bo over restauranten – ikke minst var det svært praktisk: det var ikke lange veien til køys.

Det er liten vits i å prøve øvrige restauranter ellers i denne lille byen. Vi testet tre av stedene, og fant ingen andre å anbefale enn allerede nevnte Hostellerie des Clos. Ønskes alternativer, er  et bedre alternativ å i stedet å dra 20 minutter med bil til Les Millésimes, som ligger i en av de vakrere og velbevarte middelalderbyer: Noyer-sur-Serein.Restauranten er hyggelig, populær, og bord bør bestilles (tlf. 0386828216). Her nøt vi en anretning med andelår til lunsj. Vi fikk også anbefalt fiskerestauranten Salamamdre in Auxerre (tlf. 0386528787), men dessverre var det ikke anlendning til å teste ut denne anbefalingen denne gang.

Michelin-stjerner til tross: Det mest uovertrufne og minneverdige måltidet vi inntok denne helgen, nøt vi imidlertid på enkleste vis, med en picnik midt i den mest anerkjent Grand Cru-vinmark, sammen med medbrakte franske oster, fikener, nybakt brød – og en flaske Chablis Grand Cru.

Les mer om Chablis i dette innlegget her.

Weekend-turen ble foretatt høsten 2010.

 
Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.