Reiselykke til Kyushu i Sør-Japan

Neste uke er det dags for nye reiseopplevelser igjen og denne gang går turen til Kyushu i Sør-Japan. Tirsdag drar Guro Thobru østover til Japan som skribent for Reiselykke.

På planen står blant annet et 7-stjerners eventyrtog, sakesmaking, zen-meditasjon og mye, mye mer. Det skal bli moro å følge henne på veien!

Guro Thobru har tidligere vært gjesteskribent her på Reiselykke, hun har studert fransk, har en bachelor fra Helsingborg og lever i dag av å være frilansskribent.  I disse dager gjør hun seg altså klar for avgang Kyoshu for å bli kjent med den lokale kulturen og kjenne på reiselykke der, som utsendt skribent og fotograf for Reiselykke.

Hva er du mest spent på å oppleve i Japan, Guro?

Det jeg er kanskje mest spent på er den for meg mystiske japanske kulturen. Kimonoer, sverd, sake, skog, vulkaner… alt er mystisk! Jeg ser for meg at Japan er et land fullt av hemmeligheter, som bare innvidde får ta del av. Japanerne jeg har møtt så langt er de med lange kameralinser og hatt med flapp. De må jo komme i flere utgaver! Jeg håper at hvis jeg bukker dypt og setter hendene ærbødig nok sammen vil jeg få ta en titt bak teppet. Og så lurer jeg på om sushien er like god som her hjemme!

Guro Thobru blir gjesteskribent på Reiselykke
Guro Thobru skal til Japan og skrive for Reiselykke – her er hun på vandring i Sveits  Foto: Emily Woodgate

Har du et favorittreisemål?

Kan jeg nevne tre? 🙂 Cuba, fordi jeg har enormt mange gode minner derfra! Island, fordi naturen der er utenomjordisk. Og Guatemala, fordi det er så herlig grønt og fordi bussene er verdens stiligste.

Hvilket land har overrasket deg mest?

Det må bli Bolivia tror jeg. Et land med veldig goldt landskap… Vulkaner, saltørken, røde sjøer, rosa flamingoer, krøllete alpakkaer, merkelige La Paz og fine Sucre. Hadde ikke trodd det skulle by på så mye og ha så store kontraster.

Hvor reiser du gjerne tilbake?

Alle stedene? Neida. Joda. Argentina står høyt på listen! Storkoste meg i Buenos Aires, men vil gjerne ut på landet og bo på en ranch, besøke vingårder og se fjellene i Patagonia. Og Ibiza! Et veldig tilgjengelig paradis.

Hva er det du liker best med å reise?

Oi, det er mye. Kriblingen i magen når jeg er på vei, alle de nye menneskene jeg får møte, all den spennende maten jeg får spise, all den fine naturen jeg får se. Tror jeg liker det så godt fordi det er en slags virkelighetsflukt. Jeg elsker livet mitt slik det er i Oslo, men det er alltid stas å få oppleve noe nytt.

Hvorfor ønsker du å skrive om reise?

Jeg ønsker å inspirere andre til å se mer av verden, den er et forunderlig sted!


Følg gjerne reisen på Instagram: @reiselykke og oppdatering på Facebook @reiselykke

Reiselykke er invitert med på pressetur av Kyushu Tourism Promotion Organization 


Reiseartikler fra Japan:

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!