12 reisetips til høstferien

Man trenger ikke reise langt for varige opplevelser i høstferien. Det er ikke alle som har fri i høstferien, heller. Men har du litt tid til overs, eller en weekend ledig, finner du kanskje noen aktuelle reistips til høstferien her.

 

Om du har planer om en høstferie alene, med barna, med din kjære eller en venninne – her er noen reiseopplevelser for enhver smak. Og har du ikke mer enn en weekend å avse, passer altså disse reisetipsene også for deg!

12 reisetips til høstferien

Inspirasjon til kortreiste reiseopplevelser i Norge, i Danmark eller Sverige.

1. En tur til Vestlandets hovedstad

Bergen er byen mellom de syv fjell, den byen der det regner aller mest i hele Norge – men som er så usigelig vakker når solen skinner og byen våkner til liv på forsommeren.

Her er mine favoritter i Vestlandets hovedstad 
Reisetips til høstferien - her fra Nordnes i Bergen
Bebyggelse på Nordnes

2. Kjærestetur til Engø Gård

På Engø Gård er det frodig natur, en stille og rolig atmosfære med et snev av tilbakelent britisk luksus – og et kjøkken med fokus på gourmetmat av lokale og fortrinnsvis økologiske råvarer. Perfekt mini-vacay med din kjære – eller gode venner.

Les mer om Engø Gård her
Miniferie på Engø Gård
Miniferie på Engø Gård

3. På tur med Flåmsbana

Flåmsbana har blitt utnevnt til en av topp 10 togreiser i Europa av National Geographic Traveler Magazine, og i 2014 kåret Lonely Planet Traveller Flåmsbana til verdens beste togreise.

Les mer om Flåmsbana her 
Sognefjorden sett fra Flåm
Sognefjorden sett fra Flåm

4. Besøke koselige Drøbak

Det trenger verken være vår eller jul for å dra til Drøbak. Ta en tur på torget, langs havnen, eller vandre langs stranden. Det finnes også et særdeles godt bakeri der!

Les mer om Drøbak her
Drøbak
En gallionsfigur vokter over havnen

5. Aktiv høstferie i Norge

Hva med en tur til fjells, for å vandre rundt i Hallingskarvet nasjonalpark? Eller hva med en tur til noen av Vestlandets ikoniske topper? Er du så heldig å befinne deg i Lofoten, er dette tre koselige rusleturer jeg kan anbefale. Enten du liker turer som går rett opp eller mer flat mark, er det norske fjellet et godt sted å være, synes jeg.

Storedalen ved Kjerag

6. Besøk Skallerup og Skagen

Rudbjerg Knude fyr varer ikke evig, sto det opprinnelig om tips nummer seks i denne artikkelen fra 2016 (oppdatert nå i 2019). For da jeg selv var i området, var det stor fare for at det skulle forsvinne rett ut i havet. Men nå er arbeidet med å flytte fyret i gang. Gode nyheter, der altså – men kanskje ikke rette tidspunkt for å dra dit akkurat nå. Men hva med å besøke Skallerud og Skagen?  Det siste finner du tips om hos DesireeTravels som nylig har vært i området.

Skallerup: Rudbjerg Knude Fyr

7. Dra til Ålborg – Europas lykkeligste by

Ålborg ble kåret til Europas lykkeligste by i 2016. Her kan du gå på jakt etter street art i gatene, besøke museum og koselige kaféer.

Les mer om Ålborg her

Streetart i Ålborg

8. Besøke kulturbyen Århus

Århus bli Europeisk kulturhovedstad i 2017, og det er ikke uten grunn. Ta turen i høstferien og besøk to særdeles spennende museum.

Les mer om Århus her
Kulturbyen Århus. Aros museum
Grønn avdeling i Rainbow Panorama View

9. Biltur til Selma Lagerlöfs rike

En rundreise i svenske Värmland passer fint for flere aldersgrupper, der stoppesteder langs veien byr på noe for enhver smak – uten å måtte reise alt for langt hjemmefra. Spesielt om du bor øst i Norge

Les mer om Värmland her 

Biltur i Värmland

10. Ta bussen til Gøteborg

For den som bor på Østlandet, er Gøteborg «rett i nærheten». Tre timer og 20 minutter med ekspressbuss fra Oslo og du er fremme! Gøteborg har massevis av gode restauranter, bra shopping, koselige kaféer og mer!

Les mer om Gøteborg her
Statue i Palmehuset Gøteborg
Fra Palmehuset i Gøteborgs Trädgård

11. Turist i egen by

Sjekk ut byens turistinformasjon eller ta en tur på det museet du så lenge har tenkt du skulle besøke, men liksom aldri helt hatt tiden til. Går på kino, går tur i parken, vandre i andre gater enn de du pleier.

Bygdøybåten i Oslofjorden: Med denne kommer vi fra Akerbrygge til museene på Bygdøy

12. Les deg bort

Det er heller aldri feil å reise, langt eller kort, i en bok. Dra på biblioteket, last ned en e-bok, finn ei bok i bokhylla. Lag en kopp te (eller kakao med krem, om du vil), legg deg under et pledd – og les!

Les deg langtvekkistan med disse bøkene her eller dra til London med denne boka her

Første gang publisert 27.09.2016. Oppdatert 25.09.2019

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

6 Comments
  1. Hei, Desiree.
    Artikkelen er fra 2016, i etterkant av mitt besøk der i denne anledning. Tusen takk for lenke med gode nyheter. Saken er oppdatert 😉

    Hilsen Mette

  2. Ja, jeg hadde egentlig tenkt å reise dit i sommer, mens sjansen enda var der, men det ble med tanken. Tenkte du ville synes det var hyggelig å vite, veldig fint tiltak synes jeg. 😀

error: Content is protected !!