Reisetips til Marbella-området

Med 320 soldager i året og en sommervarme som strekker seg langt ut over senhøsten, er det ikke rart at mange tar turen til solkysten og Marbella-området.

 

For her finner vi blått hav, et vell av flotte strender og en mil lang strandpromenade som fører joggere, hundeeiere og andre spaserende fra Puerto Banus til Marbella by – eller motsatt.

Les mer om Marbella by.

Trendy beachclubber, harry beachclubber, koselige beachclubber og enkle beachclubber. Her får du det du vil ha – også om du aller helst bare vil ligge på den varme sanden med et medbrakt håndkle. Havet er uansett til for alle, åpent og blått, duvende og lunt – og helt gratis.

Nikki beach Marbella
Nikki beach Marbella
Her finner du tips til beachclubber i Marbella-området (oppdatert høsten 2019)

Men skulle man ønske seg en pause fra sol, varme, strand og salt sjø, ja – da finnes det et vell av alternativer i området.  Man kan besøke gamlebyen i Marbella by eller slentre gatelangs i Puerto Banús. Shoppinglystne kan dra til avkjølte store kjøpesentre ved Marbella og Puerto Banus eller dra til større byer som Malaga. Kulturinteresserte kan for eksempel dra til Sevilla eller opp i fjellene til vakre Rhonda. Her er nok av tilbud og muligheter til å dra på en utflukt eller flere.

Jeg har samlet alle mine beste tips til Málaga-området i denne e-boka

Selv hovedstaden Madrid er innen rekkevidde. Hva med en dagstur til Madrid med hurtigtoget? Foruten shopping eller museumsbesøk, kan du også oppleve flamenco-dans, spise deg fra tapasrestaurant til tapasrestaurant eller spasere i byens flotte, store park. 

Reisetips til Solkysten

Området som omtales som Marbella, eller Solkysten, strekker seg langt utover selve Marbella by i begge retninger. Små strandperler og større turistområder ligger tett i tett om hverandre langs kysten. For å sikre deg den ferien du virkelig ønsker deg, kan det være lurt å tenke over hva du vil ha ut av oppholdet, og hva som er viktig for deg. Det være prisnivå, område, aktivitetsmuligheter og beliggenhet.

Vil du golfe? Vil du ha nærhet til by eller strand? Hva med restauranter og shopping-muligheter? Dette kan være lurt å tenke over, før du bestiller reise og opphold, slik at du slipper å tilbringe alt for mye av tiden i bil.

REKLAME FOR EGEN UTGIVELSE

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Jeg har ikke utforsket så mye av Spania, så kunne veldig gjerne tenkt meg å reise til Marbella-området. Rhonda virker for eksempel vel verdt et besøk!

  2. Hei Renate. Ja, Ronda er virkelig et flott sted å besøke. Kan absolutt anbefales!

error: Content is protected !!