Rekordbesøk på Nobels Fredssenter

Nobels fredssenter melder om rekordbesøk for august, som er den beste august-måneden siden åpningen i 2005.  

Direktør Bente Erichsen fremhever betyningen av kvalitet i arrangementer og utstillinger, som gjør at særlig turister fra inn- og utland trekker til fredssenteret.

Hvilke grep har man tatt for å nå turistene? 

– Det er nok flere faktorer som gir resultater, forteller Linda Netland, informasjons- og formidlingssjef ved Nobels fredssenter. – Nobels fredspris er godt kjent i utlandet, og at vi gjennom flere år har hatt besøkende som er svært godt fornøyd med besøket hos oss og anbefaler oss til andre, bidrar til at stadig flere kommer hit. I tillegg har vi et svært godt samarbeid med Visit Oslo.

Hva er forventningene til høsten? 

– Det ser ut som vi går inn i en travel høst, svarer Netland. Hos oss farges jo høsten og vinteren i stor grad av hvem som tildeles Nobels fredspris for 2014. Det får vi vite 10. oktober, setter alle kluter til og åpner Fredsprisutstillingen om den nye vinneren 11. desember i forbindelse med utdelingen av prisen i Oslo.

Nobels Fredssenter presenterer historien om Alfred Nobel, om fredsprisvinnerne og deres arbeid. Fredssenteret hadde 225.000 besøkende i 2013. I august 2014 hadde senteret i gjennomsnitt 1 160 besøkende hver dag og totalt en økning på 6 000 sammenlignet med året før.

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!