Restauranter i New York: fem klassikere

Stadig flere reiser til New York. Mange reiser også gjentatte ganger til New York – det rekker ikke lenger med den ene gangen. Verden blir mindre, flyreisene billigere – nordmenn er i økende grad blitt en gjeng globale verdensborgere. Men noen heldige sjeler skal fortsatt oppleve New York for første gang. Er du blandt dem? Og søker du tips til anberfalte restauranter i New York?

Dette er fem klassikere og alle er personlig testet ut av Reiselykke. 

The Loeb Boathouse

En kort spasertur inn i Central Park ligger denne elegante restauranten ved vannet og venter. Hvite duker, fristende meny og idyllisk beliggenhet gjør dette til stedet for den helt spesielle lunsjen i New York. Det perfekte sted om sommeren. Husk da at det er Lakeside Restaurant du vil spise på, ikke Outside Bar – som for øvrig også er sjarmerende, men en litt annen opplevelse. Ta gjerne en rotur etterpå – en 150 år gammel populær aktivitet for besøkende i New Yorks Central Park. Ta en titt på menyen her på nettsiden til The Loeb Boathouse – og husk at du må booke bord i god tid. 

Pastis  Foto: Reiselykke
Pastis
Foto: Reiselykke

Pastis

Pastis i Meatpacking District er en klassiker jeg alltid kommer tilbake til. Dette er en noe slitt, dog sjarmerende fransk bistro, en location kjent fra filmen til Woody Allen: «Melinda & Melinda». Alltid god stemning, og selv foretrekker jeg å stikke innom en tur, sitte litt i baren med en koppe te eller et glass før ferden går videre. Men: her serveres også mat, både dagtid og kveldstid. Sjekk mer info om Pastis og Woody Allens film her.  For reservarsjon, eller en titt på menyen; her er nettsiden til Pastis. 

Asiate

For et bedre måltid i høyden, med utsikt mot Central Park: ta turen til Asiate på Hotel Mandarin Oriental ved Columbus Circle. Gode set menyer til lunsj til fornuftige priser, med unik utsikt mot parken, gjør dette til det perfekte lunsjstedet i New York. Be om vindusbord ved bestilling. Og det gjelder å ikke ha heis- eller høydeskrekk … Sjekk nettsiden til Asiate her.

Katz’s Delicatessen

Et lunsjsted kjent fra filmen «When Harry Met Sally».  Etablert i 1888, er dette en institusjon i New York. Køen ved lunsjtider kan være lang. Selv anbefaler jeg stedet som et frokoststed, ta deg en powerwalk om morgenen om du ikke bor for langt unna, og innta dagens første måltid her. Sjekk nettsiden til Katz’s Delicatessen her. 

New York’s grandest deli, skriver New York Times

Magnolia Bakery 

Ok. Dette er ikke en restaurant. Men dette er stedet å gå for de mange fans av serien Sex & the City. Horder av jenter kommer jevnlig løpende inn i butikken fra sightseeingbusser som kjører i fotsporene til Carrie og co. gjennom Manhattans gater. Det beste er å komme mellom bussene, mens det fortsatt er mulig å se kakene inne i denne lille butikken. For meg er kakene for heftige, for søte, rett og slett for mye av det gode – men de må prøves, om enn bare på deling med noen du kanskje reiser med. Sjekk nettsiden til Magnolia Bakery her. 

Flere anbefalte restauranter i New York finner du her.

Ønsker du tips til hotell i New York?

I denne artikkelen finner du våre favoritter! 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!