Restauranttips i Williamsburg

I mitt forrige innlegg, der jeg skriver om restauranttips i New York, hevder jeg at det beste tipset er å spise der de lokale vanker. Så også i Williamsburg, Brooklyn. Derfor henter jeg frem noen tips til gode restauranter fra et tidligere intervju med den svenske journalisten og maratonløperen Sofia Hedström. For midt i Brooklyns trendy strøk holder den blonde svensken bolig – her løper hun, her skriver hun og her spiser hun. Om hun ikke er ute og farter verden rundt.

– Østers er hipt, sier Sofia. – Akkurat som i Mad Men, tenker jeg.

Under er et lite utdrag fra intervjuet med Sofia Hedström, samt hennes beste restauranttips til området. 

Stadig nye restauranter

Frokost med Sofia Hedström på Five Leaves Foto: Mette S. FJeldheim
Frokost med Sofia Hedström på Five Leaves
Foto: Mette S. FJeldheim

På kveldstid søker Manhattans borgere bort fra øya og over broa til de stadig nye restaurant-tilbud i Williamsburg. I helgene er spisestedene her så fullbooket, at det anbefales å dra hit i hverdagene i stedet. Stadig nye restauranter popper opp som sopp i løpet en våt og fuktig høst.

Østers og cocktails

– Østers er hipt, sier Sofia. Akkurat som i Mad Men, tenker jeg. – Coctailbarer har gjerne happy hour med østers til én dollar stykket. Og drinkene skal helst være old-fashioned, fra 1920-tallet. ”Side Car”, ”French 76”, for eksempel, sier hun.

Det nye Soho

Williamsburg er blitt det nye Soho, og det Greenwich Village var for tjue år tilbake. Der boligprisene før var lave og lokket kunstnere til seg, er bydelen nå i ferd med å bli stadig mer trendy og etterspurt. Det som ofte omtales som hipsternes bydel, er i stadig større grad i ferd med å bli overtatt av pengesterke som søker ut av Manhattan. De tidligere omtalte lave boligprisene har nå skutt i været.

Klikk her for å lese artikkelen «Trendy nostalgi i Wiliamsburg», i sin helhet. 

Tre restauranttips fra Sofia Hedström

Five Leaves

En uformell restaurant, beliggende på et hjørne midt i Williamsburg. Servering foregår fra tidlig morgen til sen kveld. Frokost og cocktails, østers og home fries. Rustikt og trendy nedpå café. Bevisst slitt i kantene som flere andre steder i området. Sjekk nettsiden til Five Leaves her. 

Rosarita

Her selges nok mye østers fra sin raw bar. Her serveres for øvrig lunsj, brunch og middag – samt cocktails. Nettsiden til Rosarita finner du her. 

Lobster Joint

Hos Lobster Joint serveres tradisjonell New England kost, det som ofte kalles comfort food. Lobster Joint har flere restauranter, blant annet en ved Green Point, Brooklyn. Du kan ta en titt på menyen til Lobster Joint

The Meatball, Brooklyn
Toppen av spesialisert restaurant. På The Meatball serveres kjøttkaker.
Foto: Mette S. Fjeldheim

Reisetips til Williamsburg

Om du bor på Manhattan, ta banen: det går raskest. Velg da L-toget til Bedford Street og 9th Avenue, som ligger nærmest Williamsburg.

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!