24 timer i San Jose

Lunsjrett Grano de Oro

Det er ikke San José man oppsøker først og fremst på en reise til Costa Rica. Men skulle du finne veien dit, får du et supert opphold med disse tipsene her!

San José er nemlig ikke spesielt vakker eller interessant i seg selv. Men det kan hende man må stoppe innom her i løpet av en reise rundt i ellers så vakre Costa Rica. Da kan det være lurt å ta frem disse tipsene, for vi fant frem til et par hotell og serveringssteder som likevel gjør det verdt å tilbringe et døgn i San José – om du må eller ei!

→ Les også: Det gode liv i Santa Teresa, Nicoya-halvøya

San José som storby

San José ligger i en dal på 1200 moh. omtrent midt i landet. Det er en storby som umiddelbart møter oss som en enorm kontrast til alt det vakre vi har opplevd på rundreisen som ender her. Mer om dette senere.

San José Costa Rica

Slitte fasader, med stedvis tydelige tegn på utsatte områder (inngjerdede boliger og piggtrådgjerder) og generelt en by preget av lite pen arkitektur: Slik kunne jeg kort oppsummert byen. Men starter man eller avslutter oppholdet i Costa Rica her, gjelder det å gjøre det beste ut av oppholdet – selv om vi er langt unna frodige nasjonalparker og vakre strender for en stund.

Det er langt kjøligere når vi ankommer Costa Ricas hovedstad etter en rundreise i varmt klima. Om ettermiddagen kan vi vente oss regnbyger også, får vi vite ved innsjekk på hotellet.

— San José is like any other big city, sier mannen som sjekker oss inn på hotellet – og legger til: — It is busy, bustling, people rushing from one thing to the other.

Vel; mange andre storbyer har da også en langt mer interessant arkitektur, for eksempel, men la oss ikke henge oss opp i det. Her kommer tipsene:

Her spiser du godt i San José

La Esquina de Buenos Aires

Byens beste og i hvertfall mest populære restaurant er den argentinske La Esquina de Buenos Aires. Her er det fullt hver eneste kveld – selv første arbeidsdag etter påskeferien var det fullt hus og lange ventelister her. Vi ga oss ikke, gikk en runde rundt kvartalet (og litt til) og fikk etter en runde til med venting i baren et perfekt bord for to ved vinduet.

Her serveres kjøtt i alle varianter, hjemmelaget pasta og tapas. Gode viner og importert kjøtt fra Argentina, Gothan Project på høyttaleren og livlig stemning tok oss for et par timer enda litt lenger sør på det Amerikanske kontinentet. Super service! Adresse: Calle 11, Barrio Chino

Lekker lunsj i de mest elegante omgivelser får du servert på hotellet Grano de Oro. Dette var en opplevelse å ta med seg i San José, rett og slett. Det ligger 20 minutter å gå fra Plaza de Cultura. Og selv om en Uber vil korte tiden, må jeg anbefale at du velger å gå. Dermed får du sett hvordan byen endrer seg kvartal for kvartal, og det ga et spennende innsyn i byen. Adresse: Calle 30, San Bosco

Start gjerne kvelden med en drink i Gran Hotel Costa Rica sin toppetasjebar med utsikt mot Teatro Nacional.

inneholder reklamelenker til booking.com

Anbefalte hotell i San José

Costa Rica Grand Hotel

Selv sjekket vi inn på det historiske, nylig renoverte Hilton-hotellet Costa Rica Grand Hotel. Lekkert, sentralt beliggende og med historisk svung. Det ble opprinnelig åpnet i 1930, og var regjeringens forsøk på å skape et representabelt hotell hvor statsoverhoder og andre viktige kontakter kunne overnatte under reiser til Costa Rica. Blant annet har John F. Kennedy bodd her i sin president-tid, og dermed dekorerer hans hans blide åsyn veggen i gangen utenfor Presidential Suite i 4. etg.

Sjekk prisen her

Hotel Grano de Oro

Alternativt, om du vil bo luksuriøst på et mindre hotell, med færre rom og noe mindre sentralt, kan jeg tipse om Hotel Grano de Oro. Jeg har ikke sett værelsene her, men interiøret for øvrig er superlekkert. En touch av fordums tid, selv om hotellet ikke er veldig gammelt. Men huset er rundt 100 år gammelt og var tidligere i privat eie.

Sjekk prisen her

El Presidente

Mer sentralt finner du det supertrendy hotellet El Presidente, som minner noe om stilen vi finner på Hoxton-hotellene. Stilfullt og moderne, med uformelle soner i resepsjonen og planter spredt rundt er jeg sikker på at et opphold her blir vellykket. Her er også en veldig koselig takterrassebar og restaurant. Jeg har ikke spist der selv, men stemning og interiør var tiltalende.

Sjekk prisen her

Noen tips til slutt:

Har du mer tid?

  • Stikk innom Teatro Nacional. Om du betaler $10 får du komme inn i salen og på balkongen der presidenten har fast sitteplass. Vi var heldige og fikk se ballettdansere øve til forestillingen.

Dansere Teatro Nacional San José

  • Vi var i San José på en mandag, og da har dessverre nasjonalmuseet stengt. Men hit kan du legge turen om du vil lære mer om Costa Rica som land.
  • Gullmuseet Museo del Oro Precolombino skal også være interessant.

San José regnes for å være en trygg by å vandre rundt i om man holder seg til den sentrale delen av byen. Be hotellet om et kart for avmerkede severdigheter. Hold ekstra godt på veska og kameraet for sikkerhetsskyld. Du er tross alt i en storby.

inneholder reklamelenke til KLM

Reise til San José/Costa Rica

KLM flyr direkte til Costa Rica fra Amsterdam vinterstid. Flyplassen ligger en halvtimes tid med bil unna San José, og et opphold i San José kan derfor være et naturlig første- eller siste stopp ved en reise til Costa Rica.

→ Les også: 15 tips til en mer klimavennlig reise

Sjekk priser på flyreise her

→ Les også: Panama – bindeleddet i Mellom-Amerika

Til info: jeg reiste gratis med KLM til Panama City, men betalte selv for reisen til og rundt i Costa Rica, samt oppholdet i Panama

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.