Shopping i Milano

De lekreste utstillingerpreger gatebildet - den ene mer omfattende og lekker enn den neste
Vindusshopping som sightseeing i Milano

Vindusshopping som sightseeing i Milano
Foto: Reiselykke

Sightseeing i Milano er ikke som sightseeing i andre italienske byer. Dette er langt fra den sjarmerende lille italienske fiskelandsbyen å sammenligne, og det minner lite om en reise blant vinranker i toscana. Selv ikke italienske storbyer som Roma eller Napoli kan trekke paralleller til Milano.

For dette er byen for eleganse, mote, opera, kulinariske opplevelser, og med mindre umiddelbar fokus på kulturliv og historikk.

I dette innlegget får du tips til shopping, clubbing og lunsj-steder i Milano.

Riktignok er det litt av hvert å få med seg på den fronten. Du kan lese mer om klassisk sightseeing i Milano i innlegget her. 

Merkevarer og motehus i Milano

Et besøk i motebyen Milano er som et studie i merkevarebyggingens navn, der tilsynelatende annet hvert bygg, restaurant og butikk er stemplet med et av de italienske eller øvrige europeiske mest kjente klesmerkene. Nesten hvor du enn snur deg, er det som det står en merkevare bak og prikker deg på skuldera: – Hei, der! Vil du kle deg i meg?

Hotell, restauranter og nattklubber bærer navn og design til kjente motehus, som Armani, Bvlgari og Just Cavalli. Selv katedralen er prydet med digre plakater i klesmerkenes navn. Vekselvis bytter de på å bidra til restaureringen av verdens tredje største dom.

Foruten at en rekke motehus har hovedsete i Milano, ligger også Italias børs her, noe som bidrar til å kunne omtale denne byen i Nord-Italia som landets økonomiske hovedsete. Det er definitivt en by for luksus, shopping og det gode liv. Her er noen tips til gode opplevelser i merkevarenes navn.

Shopping i Milano

Vindusshopping eller the real deal? Uansett hva lommeboka måtte tillate, er det ikke til å komme bort fra at noe av den mest sentrale sightseeingen i Milano nettopp er – shopping. Her finnes alle de store merkevarene, italienske så vel som ikke-italienske.

Shopping i Milano

Vindusutstilling hos BOSS i Milano
Foto: Reiselykke

Flottere utstillinger skal man se lenge etter. Vel kan London skryte av Harrod’s, Selfridge’s og Harvey Nichols’ verdenskjente vindusfasader. Men i Milano finner du butikkvinduer med utstillingsdukker og moteklær iscenesatt vindu etter vindu, gate etter gate. Og shopping-gatene du der skal besøke, er Via Menzoni, Corso Vittorio Emanuele II, Via Montenapoleone, Via della Spiga og ikke minst – det kjente galleriet Galleria Vittorio Emanuele II med butikker og restauranter under tak like ved katedralen. Det mer moderne handlesenteret La Rinascente er også verdt et besøk.

Mer interessert i å handle godsaker med hjem? De beste souvenirer jeg kan bringe hjem er mat fra besøkslandet. Hos Peck får du gourmet-mat for umiddelbar nytelse, eller til å frakte hjem i bagasjen.

Eller hva med litt food for thought? Hos Armani Libri får design- og kunstinteresserte bokelskere litt av hvert å bla seg gjennom – og eventuelt bringe med hjem i bagasjen.

Shoppinglunsj hos Armanis Bamboo Bar

Shoppinglunsj hos Armanis Bamboo Bar
Foto: Reiselykke

Lunsj i Milano 

For min egen del, må det innrømmes – hva er vel shopping uten lunsj? Halve moroa med å gå fra butikk til butikk, bli fotfulgt av fire-fem selgere hvert sted (hvilket jeg finner utrolig slitsomt), er nettopp å sette seg ned og nyte et godt lite måltid i hyggelig selskap etter å ha trasket gatelangs. Her følger noen tips til shoppinglunsj i Milano.

Hotel Bvlgari har utendørs servering og hage. Hit går du ikke først og fremst for maten, men for atmosfæren, opplevelsen og den rolige stemningen man bare finner i en slik oase midt i travle Milano. Er planen å spise en bedre lunsj, anbefaler jeg deg å komme hit før halv tre – for da byttes menyen til den mindre spennende all day dining menu i påvente av middagsmenyen. 

På Hotel Armanis Bamboo Bar ser alle gjester ut til å jobbe i motebransjen: trendy, langbeinte og tynne, gjerne med rare outfits og elegante skjerf slengt rundt halsen. Selv nyter jeg maten, vinen og utsikten mot katedralen i de lekreste omgivelser med design fra Casa Armani fremfor å telle kalorier. Ihverfall når jeg kun er på en kort weekend-visitt.

Klikk her for flere restaurant-tips i Milano. 

Nattklubben Just Cavalli Hollywood

Nattklubben Just Cavalli Hollywood
Foto: Reiselykke

Clubbing i Milano 

Både Armani og Cavalli tar på alvor å underholde danseglade mennesker på nattestid. I kjelleren på Hotel Armani ligger nattklubben Armani Privé, der minimusbetingelsen for adgang er minst én drink – foruten inngangspenger under strenge adgangskriterier, selvsagt. Cavalli tilbyr utendørs dansing på nattklubben Just Cavalli Hollywood litt utenfor sentrum sommerstid, ved foten av Torre Branca, designet på 1930-tallet av Giò Ponti.

Bokhandel med elegant navn: Armani Libri

Bokhandel med elegant navn: Armani Libri
Foto: Reiselykke

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.