3 sentrale sights i New York

Det er nok av steder og muligheter til å dra på sightseeing i og rundt Manhattan. Men det er noen severdigheter i New York som hevder seg helt fremst i teten av hva man bør få med seg.

Disse tre er definitivt blandt dem. Så er de også tre av de mest kjente.

Ground Zero

Benevnelsen Ground Zero ble tatt i bruk allerede kort tid etter at begge tvillingtårnene kollapset 11. september 2001.  I dag er det et sted å minnes de falne. Det er også bygget et flott museum på åstedet.

Les mer på museets offisielle nettside. 

Statue of Liberty

Statue of Liberty, sights in New York

 

Jeg har så klart sett henne på avstand. Hver gang jeg har vært på besøk i byen hennes, har jeg sett henne der ute på vannet med armen høyt hevet og fakkelen i været. Men jeg har ikke sett henne på kloss hold, før vi tok turen bortom og hilste på sommeren 2014.

Det var franskmennene som i sin tid ga henne bort til amerikanerne i 1886. Men kobberen – den kom fra Norge, nærmere bestemt på Visnes på Karmøy.

Tross massiv renovering en rekke ganger, må man da kunne si at hun holder seg godt, eller hva?

Les mer på Wikipedia

 

Ellis Island

Ellis Island, sights i New York

Island of Hope. Island of Tears

Hvor mange håpefulle har ikke gått i land her på Ellis Island, slitne etter en lang reise, spente på å møte igjen kjenninger, familie og venner. Fylt med håp om et bedre liv, en jobb, en lønn, en ektemake og familie. Men det var nok av tragiske historier og skuffelser som møtte flere i det de ankom Ellis Island. Dessverre.

Jeg kan anbefale audioguiden du får tildelt ved ankomst. Gå rundt i bygget, lytt til historiene, se på bildene, søk opp slektninger i registeret. Det hele er ganske gripende. Les mer på stedets offisielle nettside. 

 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Jeg kunne ikke tenke meg å reise til New York uten å se både Ground Zero og Frihetsstatuen, føler begge er en så stor del av byen! Ellis Island har jeg derimot ikke vært på enda, til tross for to besøk i byen. Men det er også mye annet jeg ønsker å både oppleve på nytt, og nye steder jeg ønsker å besøke i New York, så da må jeg virkelig gjøre plass til Ellis Island også. Takk for tips!

  2. Hei Renate! Ja, Ellis Island besøkte jeg faktisk ikke selv før sist sommer, og jeg har vært i New York nokså mange ganger før det. Men det er absolutt noe man bør få med seg. Om du tar turen, anbefaler jeg å gå rundt med audio-guidene du får der. De inneholder noen sterke fortellinger av mennesker som kom dit.

error: Content is protected !!