Etter ti år som reiseblogger og flere år som frilans reisejournalist, lanserer jeg nå kurs for andre som har lyst å skrive om reise.

“Skrivekurs for reiseskribenter” blir en serie i tre deler, der første del nå er lagt ut for påmelding! 

I løpet av denne kurs-serien i tre deler, deler jeg fra alt jeg har lært som reiseskribent – som blogger og journalist. Jeg trekker også inn elementer fra min erfaring fra 20 år med kommunikasjon, merkevarebygging og tekstarbeid innen flere områder.

Historiefortelling for reiseskribenter

Første kurs tar for seg historiefortelling og ulike måter å skrive en reiseartikkel på. Jeg snakker om hvordan du kan finne din stemme og hvordan reiselitteraturen har utviklet seg siden tidenes morgen. Kurset består av fem moduler og har overkommelige oppgaver, som er relevant for kursets innhold.

Jeg har forsøkt å ikke lage det for omfattende, men trekke ut essensen slik at andre kan dra nytte av kurset raskt og effektivt. Ved kursets slutt får du et kursbevis.

Hvem er kurset for? 

Alle som har lyst å skrive om reise, enten det er for egen del, som hobbyblogger, eller profesjonelt – som reisejournalist, tekstforfatter eller reiseblogger. 

Ønsker du å gjøre en forskjell? Ønsker du å fremme kulturforståelse, formidle nærmiljøet ditt eller bidra til å løfte lokale krefter og aktører? Kunne du tenke deg å påvirke hvordan vi reiser eller inspirere til å oppleve mindre kjente steder? Eller drømmer du om å reise verden rundt og dele det du opplever med et større publikum?

Det er noe av det du kan gjøre som reiseskribent!

Skribentkurs.no – ny kursportal

Dette er som sagt den første delen i en serie på i alt tre. De neste to kursene vil ta for seg hva du må kunne ut over det å skrive – samt hvordan du kan bli en mer profesjonell aktør som reiseskribent. 

Sjekk gjerne ut kurssiden min skribentkurs.no, der målet er å lage flere kurs som kan hjelpe skribenter å få et mer bærekraftig skriveliv. Per i dag er det to kurs tilgjengelig: 

Gjennom mine kurs håper jeg å kunne bidra til et mer bærekraftig skriveliv for andre som ønsker å skrive, enten det er på hobbybasis, som ekstrainntekt eller som jobber eller drømmer å jobbe på fulltid med et skrivende yrke.

Du finner meg på Instagram som @mettesfjeldheim og @reiselykke. I tillegg finner du nå også kurssiden på Instagram @skribentkurs. Følg meg gjerne – og tips gjerne noen du kjenner som kunne ha lyst til å ta et kurs med meg!

For deg som er interessert i tekst og kommunikasjon, skriver jeg også om dette i min skrivestue: mettesfjeldheim.no

Min portefølje finner du her – og her kan du se medieoppslag jeg har fått knyttet til det å være reiseskribent og reiseblogger.