Har du lyst å lære hvordan du skriver reiseartikler som andre får glede av? Kunne du tenke deg å lære de knepene jeg har lært meg selv gjennom flere år som reisejournalist, reiseblogger og tekstforfatter? Det kan du! 

“Skrivekurs for reiseskribenter” er en ny serie for reiseskribenter, der jeg avslører hvilke grep jeg selv har lært meg etter over ti år som reiseblogger og med en karriere som reisejournalist i noen av Norges største mediehus bak meg. 

Les gjerne: Fra reisedagbok til reisejournalistikk

Reiseskribent i New York
Jeg dro til New York og dekket en konferanse i 2014. Der og da måtte jeg klype meg i armen!

Kurs for reiseskribenter

I kursene deler jeg det jeg mener du kan ha nytte av å vite for å utføre en god jobb som reiseskribent – enten du ser for deg å være reiseblogger, reisejournalist eller tekstforfatter.

Jeg trekker også inn elementer fra min erfaring fra mer enn 20 år med kommunikasjon, merkevarebygging og tekstarbeid innen flere områder i mine kurs. 

Historiefortelling for reiseskribenter

Det første kurset tar for seg historiefortelling og ulike måter å skrive en reiseartikkel på. Jeg snakker om hvordan du kan finne din stemme og hvordan reiselitteraturen har utviklet seg siden tidenes morgen. Kurset består av fem moduler og har overkommelige oppgaver, som er relevant for kursets innhold. 

Jeg har forsøkt å ikke lage det for omfattende, men trekke ut essensen slik at andre kan dra nytte av kurset raskt og effektivt. Ved kursets slutt får du et kursbevis. Se kurset her

Mette i Qunu, Sør-Afrika
Her er jeg på pressetur i Mandelas fotspor i Sør-Afrika

Reiseskribentens verktøykasse

I dette kurset deler jeg det jeg har lært gjennom å jobbe gjennom en årrekke som reiseskribent. Ikke minst: Her deler jeg de tingene jeg gjerne skulle visst før jeg begynte denne reisen selv.

Kurset er ment deg som ønsker å tjene penger på å skrive om reise. Kanskje ønsker du å spe på reisebudsjettet? Kanskje ønsker du en ekstrainntekt? Eller kanskje drømmer du om å se dine reiseartikler på trykk – eller å gjøre en forskjell? Se kurset her

Hvem er kurset for? 

Kurset passer for deg som har lyst å skrive om reise, enten det er for egen del, som hobbyblogger, eller profesjonelt – som reisejournalist, tekstforfatter eller reiseblogger. 

Ønsker du å gjøre en forskjell? 

Ønsker du å fremme kulturforståelse, formidle nærmiljøet ditt eller bidra til å løfte lokale krefter og aktører? 

Kunne du tenke deg å påvirke hvordan vi reiser eller inspirere til å oppleve mindre kjente steder? 

Eller drømmer du om å reise verden rundt og dele det du opplever med et større publikum?

Det er noe av det du kan gjøre som reiseskribent!

Mange muligheter

Jeg lover deg ikke gull og grønne skoger. Jeg lover ikke at dette er en karriere du kan gjøre på fulltid. Å skrive om reise på oppdrag og å bygge din karriere er mye jobb. Det er krevende. Og du må være på! 

Men du kan ha mye glede av å det, enten du skriver for din egen del, for å ta vare på reiseminner, for å tjene litt ekstra ved siden av studier eller annen jobb – eller som inspirasjon for deg som tenker deg en jobb som tekstforfatter i turistkontor eller reisebyrå. Mulighetene er mange! 

På tur i fjellet med snø og sommer
Du trenger ikke reise langt for å dele dine reiseartikler. En tur i egen by, ditt eget nabolag – eller en tur i fjellet kan være nok!

Kursportalen

Jeg benytter den internasjonalt anerkjente kursportalen Teachable til å sette opp kursene. Du kommer dit direkte ved å benytte lenken skribentkurs.no, som er Reiselykkes egen skole i denne kursportalen.

Målet er å lage flere kurs som kan hjelpe skribenter å få et mer bærekraftig skriveliv. Per i dag er det to skrivekurs og et yogakurs tilgjengelig der.

Gjennom mine kurs håper jeg å kunne bidra til et mer bærekraftig skriveliv for andre som ønsker å skrive, enten det er på hobbybasis, som ekstrainntekt eller som jobber eller drømmer å jobbe på fulltid med et skrivende yrke. 

Velkommen med på kurs!