Slusedag i Skjoldastraumen

– Skjoldastraumen é ein flotte plass. Eg har vært her ein gong før, men eg huske ikkje nåke av det, sa Per Inge Torkelsen – dagens innleide entertainer under den årlige Slusedagen midtsommerlørdag i Skjoldastraumen, Tysvær.

Etter en forklaring på hvorfor han ikke husket noe (som ikke overraskende hadde en viss sammenheng med en god fest en gang på 70-tallet), avrundet han denne delen av dagens humorinnslag med – Eg har bare flotte minner fra Skjoldastraumen.

I det lille triangelet mellom butikken, bensinstasjonen og eldresenteret, også kalt «sentrum», var det samlet flere hundre bygdefolk, hyttefolk og andre tilreisende. Barna koste seg med sukkerspinn og krabbetitting, de voksne så ut til å kjenne mange, der den ene etter den andre stoppet opp for å slå av en prat med en kjenning. I bodene ble det solgt lokalhistoriske bøker, hudkremer med aloe vera, vevde tepper, samt en udefinert mengde krimskrams.

At dette årlige treffet kalles nettopp «Slusedagen» er ikke tilfeldig. For Skjoldastraumens  saltvannssluser er én av bare to saltvannssluser i Norge. Bygget i 1908, slippes fortsatt båttraffikken gjennom til Skjoldafjorden – og ut igjen.

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!