Slusedag i Skjoldastraumen

Skjoldastraumen, Tysvær, Norge

Slusedag i Skjoldastraumen
Foto: Mette S. Fjeldheim

– Skjoldastraumen é ein flotte plass. Eg har vært her ein gong før, men eg huske ikkje nåke av det, sa Per Inge Torkelsen – dagens innleide entertainer under den årlige Slusedagen midtsommerlørdag i Skjoldastraumen, Tysvær. Etter en forklaring på hvorfor han ikke husket noe (som ikke overraskende hadde en viss sammenheng med en god fest en gang på 70-tallet), avrundet han denne delen av dagens humorinnslag med – Eg har bare flotte minner fra Skjoldastraumen.

20130622-135246.jpg

Norges eneste saltvannssluser
Foto: Mette S. Fjeldheim

I det lille triangelet mellom butikken, bensinstasjonen og eldresenteret, også kalt «sentrum», var det samlet flere hundre bygdefolk, hyttefolk og andre tilreisende. Barna koste seg med sukkerspinn og krabbetitting, de voksne så ut til å kjenne mange, der den ene etter den andre stoppet opp for å slå av en prat med en kjenning. I bodene ble det solgt lokalhistoriske bøker, hudkremer med aloe vera, vevde tepper, samt en udefinert mengde krimskrams.

At dette årlige treffet kalles nettopp «Slusedagen» er ikke tilfeldig. For i Skjoldastraumen er Norges eneste saltvannssluser fortsatt i bruk. Bygget i 1908, slippes fortsatt båttraffikken gjennom til Skjoldafjorden – og ut igjen.

Skjoldastraumen, Tysvær, Norge

Folkefest på Slusedagen i Skjoldastraumen
Foto: Mette S. Fjeldheim

Skjoldastraumen, Tyrsvær, Norge

Per Inge Torkelsen underholdt
Foto: Mette S. Fjeldheim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.