Snøvinter i Norge: Tusen nyanser hvitt

Tusen nyanser hvitt

Fjorårets snømangel er en saga blott, i hvert fall for i år. For i år har det lavet ned, og vinteren byr atter på tusen nyanser av hvitt, særlig til fjells. På Geilo har man ikke sett make på mange, mange år, får jeg høre

Det var med andre ord den rette vinteren å gå inn for å finne tilbake til vinterens skiglede for mitt vedkommende. Selv om jeg i mange år var glad i stå alpint, fortrinnsvis snowboard, må det innrømmes at det de siste årene har fristet langt mer å dra til varmere strøk.

Etter en lei skade under et snowboard-uhell, ble videre vinterutfoldelser regelrett lagt på hylla for ei god stund. Men nå har jeg tatt skigleden tilbake med begge hender – og nyter iskalde dager med ull på kroppen og ski på beina, enten det er i skibakken eller over vidda.

Geilo: Ensom skigåer over vidda

For spør du meg, er Oslogryta er på sitt verste vinterstid. Med livsfarlig holke langs fortauene, advarsler om takras på hvert hjørne og skittengrå snø langs fortauskanter får ikke Oslo til å vise seg fra sin beste side. Det er kaldt, det er surt og jeg har aller mest bare lyst å holde meg inne. Som nyslått fulltidsfrilanser er det vel heller usunt å tilbringe så mye tid innendørs i eget selskap. Så det velger jeg å ikke gjøre.

Jeg kunne reist helt andre steder, til varme strøk og sandstrender. Men siden jeg nå har arbeid som både skal gjøres og leveres, stikker jeg heller til fjells så fort jeg kan, mellom utenlandsreiser og møtevirksomhet i Oslo. Og når jeg trenger en pause fra skrivejobben, fester jeg bare ski på beina og tar meg en liten runde.

Snødekte vidder

Jeg går ikke så fort. Heller ikke så langt. Ikke har jeg god teknikk, heller. Men de taktfaste stakene fremover, funker for meg, uansett hvor sakte eller fort dagens form tillater. Da tenker jeg godt, løser mindre utfordringer for meg selv og kommer tilbake med langt klarere hode, klar for å gå løs på nye oppgaver.

Så for min del må snøen bare fortsette å lave ned. Så lenge jeg slipper å gå med museskritt i Oslos glatte skittengrå gater.

Og jeg vet, at mens jeg gleder meg til vår i Oslos gater, er andre ivrige skientusiaster lykkelige for snøen som ligger i Oslomarka. For Oslo kan by på så mangt, både sommer og vinter. Men akkurat nå, vinterstid i år, velger jeg meg fjellet om jeg kan.

Tips til skiturer og alpint på Geilo

Mot Prestholtseter

Er det en snørik vinter der du bor? 

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 kommentar

  • Det var brutalt å komme rett fra sandaltilværelse i Vest-Afrika til holkeføret i Oslo i forrige uke. Det er bedre denne uken, men snøen i hovedstaden blir jo sørgelig fort skitten og stygg, sørpete og våt. Skjønner godt at du oppsøker vakre vinterlandskap på fjellet så snart du har anledning til det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.