Sommeraktiviteter på vinterstid

Aktiv ferie i Costa Blanca

PresseturNår kulda tar til i hjemlandet, frister det ikke så rent lite å dra til varmere strøk. Men det trenger ikke bety late dager strekk ut på en solseng. Hvorfor ikke starte det nye året med sommeraktiviteter på vinterstid?

Selv forlot jeg hjemlandet for noen dager, sent i november. Det var mørkt, kaldt, og jula var like om hjørnet. 

Så da jeg ankommer Alicante flyplass med dunjakke om armen, er jeg absolutt klar for å tilbringe fire dager med t-skjorte og shorts i Costa Blanca-området. Ja, til nøds med en lett jakke på kveldstid. For vinterstid sør i Spania er slett ikke ulikt norsk sommer. Og nettopp derfor er jeg invitert med på pressetur hit, for å teste sommeraktiviteter på vinterstid, med utgangspunkt i turistbyen Benidorm.

Sykkeltur 

Langs kysten av Costa Blanca er terrenget kupert og perfekt for mountain biking: en selvsagt sport å teste ut når man først skal på en aktiv ferie. Vi dro på sykkeltur med nederlenderen Dennis Raus fra Marco Polo som ledet oss opp og ned bakker, gjennom små byer, forbi appelsinlunder og kyststrøk.

Artikkelen fortsetter under bildene

Vår runde tok rundt tre timer i variert landskap, i alt 26 km tur-retur Benidorm – Altea inkludert avstikkere. Du kan selvsagt også velge en mer krevende rute, eventuelt en mer behagelig rute med bysykler kombinert med omvisning og cafébesøk inne i Altea. Marco Polo tilbyr mye forskjellig for den aktive turist.

Golf

Aktiv ferie i Costa Blanca

Mange drar  til Costa Blanca for mulighetene til å spille golf i behagelig temperatur. Selv er jeg ingen golf-fantast. Men da muligheten til å lære av en proff bød seg, grep jeg sjansen – og det var slett ikke så verst. Det hjalp jammen med litt kyndig veiledning av golfinstruktør Javier Reyero.

Las Rejas Benidorm ligger bare en ti minutters kjøretid fra sentrum av Benidorm. Ved en grønt lunge midt mellom skyskrapere ligger denne ni-hulls golfbanen som holder åpent året rundt. Et alternativt sted i området ellers i året, kan være den 18-hulls golfbanen ved Villaitana Hotel (denne var ikke åpen da vi besøkte Costa Blanca).

Artikkelen fortsetter under bildene

På snorkletur 

Snittemperaturen i sjøen ligger på 20 grader. Snorkling er altså fortsatt en aktuell sport å drive med så sent på året, selv om utleiesenteret vi benyttet normalt sett holder stengt midtvinters. Mens noen foretrakk å bade i badeshortsen, valgte jeg selv å kjøre safe da muligheten bød seg: jeg trakk på meg en våtdrakt, rett og slett. Vi skulle tross alt langt ut til havs …

Dykker og vannsportsentusiast Jorge tar oss med båten og viser oss rundt i bukten utenfor Benidorm, og han tar oss med på snorkling ved Benidorm Island. Dette er en populær utfluktsdestinasjon sommerstid, med muligheter for fugletitting, snorkling og dykking. Her er vannet klart og rent, og spesielt inne mot steinmassene trives fisken godt – til glede for snorklere.

Også langs fastlandssiden rundt Benidorm finnes mange snorklemuligheter, i små bukter og caves, i det som inngår i Serra Gelada Natural Park.

Les også om et annet høydepunkt på turen: På fottur i Serra Gelada Natural Park

Kajak padling 

Det er unektelig et kontrastfullt skue å være ute på bøljan blå og titte inn mot strendene i Benidorm og se de mange, enorme skyskraperne strekke seg til værs. For der inne på land ligger rager en by med travle gater, strender, karaokebarer og discoteker. Men her ute på havet er det stille, stille. I hverfall på denne tiden av året.

Dessverre fikk jeg ikke selv med meg kajakpadlingen som var en del av programmet, for da satt jeg på flyet ned til Alicante flyplass. Men det gjorde islendingene og nederlenderne jeg møtte her nede. Denne filmen er laget av ekteparet Matthias Kristjansson og Snaefridur Ingadottir som også var med på presseturen til Costa Blanca. Ser det ikke fint ut å padle midtvinters?

For tips til restauranter i Benidorm, se dette innlegget. Eller kanskje du har lyst å dra på en spansk bodega for å smake på vin?

Les også gjerne denne artikkelen om Benidorm: lever byen opp til sitt rykte?

Disse aktivitetene var en del av en pressetur arrangert av Tour Spain og Visit Benidorm

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *