Sommeraktiviteter på vinterstid

Når kulda tar til i hjemlandet, frister det ikke så rent lite å dra til varmere strøk. Men det trenger ikke bety late dager strekk ut på en solseng. Hvorfor ikke starte det nye året med sommeraktiviteter på vinterstid?

Selv forlot jeg hjemlandet for noen dager, sent i november. Det var mørkt, kaldt, og jula var like om hjørnet. 

Så da jeg ankommer Alicante flyplass med dunjakke om armen, er jeg absolutt klar for å tilbringe fire dager med t-skjorte og shorts i Costa Blanca-området. Ja, til nøds med en lett jakke på kveldstid. For vinterstid sør i Spania er slett ikke ulikt norsk sommer.

Sykkeltur 

Langs kysten av Costa Blanca er terrenget kupert og perfekt for mountain biking: en selvsagt sport å teste ut når man først skal på en aktiv ferie. Vi drar på sykkeltur med nederlenderen Dennis Raus fra Marco Polo som ledet oss opp og ned bakker, gjennom små byer, forbi appelsinlunder og kyststrøk.

Vår runde tok rundt tre timer i variert landskap, i alt 26 km tur-retur Benidorm – Altea inkludert avstikkere.

Du kan selvsagt også velge en mer krevende rute, eventuelt en mer behagelig rute med bysykler kombinert med omvisning og cafébesøk inne i Altea. Marco Polo tilbyr mye forskjellig for den aktive turist.

Golf

Aktiv ferie i Costa Blanca

Mange drar  til Costa Blanca for mulighetene til å spille golf i behagelig temperatur. Selv er jeg ingen golf-fantast. Men da muligheten til å lære av en proff bød seg, grep jeg sjansen – og det var slett ikke så verst.

Det hjalp jammen med litt kyndig veiledning av golfinstruktør Javier Reyero.

Las Rejas Benidorm ligger bare en ti minutters kjøretid fra sentrum av Benidorm. Ved en grønt lunge midt mellom skyskrapere ligger denne ni-hulls golfbanen som holder åpent året rundt. 

Et alternativt sted i området ellers i året, kan være den 18-hulls golfbanen ved Villaitana Hotel (denne var ikke åpen da vi besøkte Costa Blanca).

På snorkletur 

Snittemperaturen i sjøen ligger på 20 grader. Snorkling er altså fortsatt en aktuell sport å drive med så sent på året, selv om utleiesenteret vi benyttet normalt sett holder stengt midtvinters. Mens noen foretrakk å bade i badeshortsen, valgte jeg selv å kjøre safe da muligheten bød seg: jeg trakk på meg en våtdrakt, rett og slett. Vi skulle tross alt langt ut til havs …

Dykker og vannsportsentusiast Jorge tar oss med båten og viser oss rundt i bukten utenfor Benidorm, og han tar oss med på snorkling ved Benidorm Island. Dette er en populær utfluktsdestinasjon sommerstid, med muligheter for fugletitting, snorkling og dykking. Her er vannet klart og rent, og spesielt inne mot steinmassene trives fisken godt – til glede for snorklere.

Også langs fastlandssiden rundt Benidorm finnes mange snorklemuligheter, i små bukter og caves, i det som inngår i Serra Gelada Natural Park.

Les også om et annet høydepunkt på turen: På fottur i Serra Gelada Natural Park

For tips til restauranter i Benidorm, se dette innlegget. Eller kanskje du har lyst å dra på en spansk bodega for å smake på vin?

Les også gjerne denne artikkelen om Benidorm: lever byen opp til sitt rykte?

Reiselykke var invitert av Visit Benidorm og Tour Spain


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!