Sommerferie utenfor Norge? Her finner du nyttig info!

Gásadalur på Færøyene
Utsikt ned mot Gásadalur

Har du fortsatt et håp om å reise utenlands i sommer? Med stadige endringer i åpning av grenser og endrede retningslinjer for feriereiser i tiden fremover, er det ikke helt enkelt å holde seg oppdatert. Men det finnes steder å gå til for en hjelpende hånd!

Selv har jeg ingen planer om å reise utenlands med det første. Og som tidligere informert, vil jeg konsentrere meg om å dele reisetips og inspirasjon til norgesferien i tiden fremover mot sommerferien.

Sommerferie i Norge eller i utlandet?

Men du har kanskje likevel et håp om å reise utenlands i sommer? Med et Europa som sakte åpner mer og mer opp, var det nok flere som øynet et håp om å legge sommerferien utenfor landet. Men per nå fraråder UD alle unødvendige reiser ut av landet, bortsett fra til Danmark, Færøyene, Island og Gotland i Sverige (per siste reiseråd fra regjeringen 12. juni 2020).

Med stadig nye land som åpner sine grenser og endringer som kan påvirke også oss her i Norge, er det en del å følge med på for den som er opptatt av reiseliv. Derfor tenkte jeg å tipse om informative kilder som stadig holder oss oppdatert på siste nytt innen reiselivet. Disse kommer da i tillegg til selvsagte kilder som UDs reiseråd, hva din egen reiseforsikring vil dekke og anbefalinger fra FHI.

Ferie

Når vil jeg kunne henge mellom palmer igjen, mon tro?

Oppdatert reiselivsnytt

Det finnes flere kilder til oppdatert reiselivsnytt for deg som vil følge med på reiselivsbransjen, endringer i åpning av grenser og oppdatering av hvilke land vi fremover kan ta sikte på å feriere i. Her er noen tips til nyttige artikler og nettsider som følger dette tett:

The Travel Inspector deler reiserelatert stoff, deriblant reiselivsnytt. Dersom du vurderer Danmark i sommer, kan du der blant annet finne reglene for sommerens eventuelle danmarksferie.

Way2Go er et helt nytt reiselivsmagasin på nett. Ved hjelp av denne artikkelen kan du holde deg oppdatert på åpning av ulike lands grenser (artikkelen oppdateres fortløpende).

Travel News er et bransjenettsted for reiselivsbransjen og er særlig aktuell for deg som jobber i reiselivet, med saker knyttet til bransjepolitiske nyheter og stemningsrapporter/intervjuer med aktører i norske reisebransje.

Til sist vil jeg nevne reiseselskapet Berg Hansens siste blogginnlegg, som tar for seg reglene som gjelder for utenlandsreisen i sommer. Du finner innlegget her

Reiselykke i Norge – tips til norgesferien

Det er nok av inspirasjon å finne til norgesferien for tiden – det er bare å se til ulike Facebook-grupper, Visit Norway og lokale turistkontors egne kampanjer, samt blogger, reisemagasiner, aviser og ukeblader. Blant annet har jeg selv levert noen reiseartikler den senere tid med norgesfokus til Egmont / Norsk Ukeblad (en av mine artikler er på trykk denne uken, og tar for seg strender i Norge). Og, som jeg har delt tidligere – så har jeg altså gitt ut den tidsaktuelle eboka Kortreiste reisetips til Ryfylke, Haugalandet og Hardanger.

Her på Reiselykke kommer jeg som varslet til å fortsette å vie oppmerksomheten mot reisemål Norge frem mot sommeren. Det er her jeg selv kommer til å holde meg, og jeg har fortsatt flere artikler på vent i tiden fremover. Etterhvert blir det nok tiden igjen for å løfte blikket ut mot verden igjen, får vi håpe. Om du i mellomtiden vil lese om andre reisemål enn Norge, finner du det her. For reisetips relatert til sommerferie i Norge, se her.

Følg gjerne også med på Instagram @reiselykke. For tiden deler jeg et nytt norsk reisetips hver dag der. Du kan også følge med på Facebook og melde deg på nyhetsbrevet nederst på siden.

Fine sandstrender på Haugalandet_Åkrasanden

Det er kanskje ikke palmer i sikte, men også Norge har noen riktig fine strender – som her, Åkrasanden på Karmøy.

Publisert 11. juni, oppdatert etter 12. juni 2020


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.