Souvenirer fra Island

Souvenirer fra Island. Snæfríður Ingadóttir
Snæfríður Ingadóttir på jakt etter strå. Foto levert av Tannstra.

Inspirert av den morsomme og kreative guideboken, 50 crazy things to do in Iceland, vil jeg dele noen tips til nyttige souvenirer fra Island- eller rett og slett noen minner å ta med hjem fra den vakre øya midt i havet. 

For da vi besøkte Island i fjor sommer, fant jeg litt av hvert. Som ansiktsmasken man nesten bare må prøve når man først bader i Den blå lagune. Der får man riktig nok en liten bit av leire, som blandes med vann, og dernest smøres i ansiktet. Men det går også an å ta med opplevelsen hjem på tube. Eller gi bort i gave.

Jeg fant også boken, 22 places you absolutely must see in Iceland, av Vifgus Birgison. En vakker bok, med gode tips, men der de vakre naturbildene snakker best for seg selv. En bok å bla i vel hjemme igjen, med håp om å se mer av Island en gang senere. Praktisk utformet, med myk perm, og ikke tung å frakte med seg i kofferten. Et aldri så fint lite minne fra Island der, altså.

Souvenirer fra Island

Men av alle ting, møtte jeg på forfatteren av nettopp 50 crazy things to do in Iceland da vi begge var på pressetur i Spania i fjor høst. Hun har skrevet flere bøker fra Island, blant annet denne: The Icelandic Woman (se bildet).

The Icelandic Woman tar for seg den islandske kvinnens historie, og er en hyllest til den sterke islandske kvinnen, basert på statistikker og en gjennomgang av historien. Boken er en av fem bøker Snæfríður Ingadóttir og fotograf Þorvaldur Örn Kristmundsson har gjort sammen.

Men ikke nok med det: frilansjournalisten, tv-reporteren og forfatteren Snæfríður Ingadóttir er også kvinnen bak produktet Pick of Iceland – tannpirkere av strå.

Pick of Iceland, synes jeg er et så kult konsept, at jeg må ta det med her, selv om jeg ervervet meg både den og hennes bok i etterkant av mitt besøk på Island. Tannpirkerne er inspirert av Snæfríðurs far, som hadde for vane å gå og tygge på sitt strå. Som tannpirkere er de ikke like sterke og funksjonelle som dem laget av tre (jeg har så klart testet!) – men for en naturlig smak av Island, noe å bite på og som små, morsomme gaveobjekter, fungerer de supert. Et gøyalt prosjekt litt på siden av det vanlige. Les gjerne mer om det på nettsiden deres.

Noen shoppingtips utenom det vanlige der, altså – fra Island.

For reisetips til Island, les gjerne dette innlegget med tips til sightseeing på Island

Souvenirer fra Island

Snæfríður Ingadóttir sammen med sin inspirasjonskilde til «Pick of Iceland»
Bildet er levert av Tannstra  

Har du vært ute og reist og kommet hjem med souvenirere utenom det vanlige? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

 

For ordens skyld: tannpirkerne fikk jeg i gave, og boken The Icelandic Woman er et anmeldereksemplar. Innlegget er ikke sponset.

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.