Spalte om ansvarlig turisme i VG

Vi tenker kanskje ikke så mye over det, men hver enkelt av oss kan gjøre en forskjell som turister. Både på godt og vondt. Slik innleder jeg min første spalte i VG, som ble publisert tidligere denne uka.

I artikkelen står det videre:

«Å reise ansvarlig er et tema som rommer vidt og bredt. Det handler om miljø, samfunnsansvar og lokal økonomisk vekst. Det handler om å ta vare på naturen og vår felles kulturarv, og om klimaet og å unngå overturisme.

Det handler også om dyrevern og respekt for andre mennesker og kulturelle og religiøse skikker. Vi er tross alt gjest i det landet vi besøker. Dersom vi er åpne for kulturforskjeller kan vi få en langt dypere innsikt i destinasjonen, og kanskje til og med lære et og annet selv.»

Les også: Ansvarlig reise: 10 tips til den bevisste turist

I spalten Ansvarlig reise: Slik kan du gjøre en forskjell, deler jeg også noen av tipsene og erfaringene jeg har samlet underveis i løpet av mitt reiseliv. Du kan lese hele her

Eksempel: Hos New Use i Hikkaduwa på Sri Lanka kan du donere avlagte klær og kjøpe second hand-klær og andre varer, der inntektene går til familier som trenger en ekstra håndsregning.

Eksempel: I landsbyen Ban Na Thon Chan i Sukhothai, Thailand, kan du bo hjemme hos lokale og handle produkter som hele landsbyen er involvert i å produsere

Eksempel: På Hotel Fellah bidrar ditt besøk til kunstnerisk virksomhet og å gi  skrive- og leseundervisning til barna i landsbyen. 


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Så utrolig tøft at du har fått reisespalte hos VG! Veldig bra første innlegg må jeg si. Ansvarlig turisme er viktigere nå enn noensinne, og jeg håper mange følger rådene dine til punkt og prikke.

error: Content is protected !!