Spalte om ansvarlig turisme i VG

Ansvarlig turisme
Boon Lott's elefanthjem tar seg av elefanter som har blitt skadet etter et langt liv som turistattraksjoner

Vi tenker kanskje ikke så mye over det, men hver enkelt av oss kan gjøre en forskjell som turister. Både på godt og vondt. Slik innleder jeg min første spalte i VG, som ble publisert tidligere denne uka.

I artikkelen står det videre:

“Å reise ansvarlig er et tema som rommer vidt og bredt. Det handler om miljø, samfunnsansvar og lokal økonomisk vekst. Det handler om å ta vare på naturen og vår felles kulturarv, og om klimaet og å unngå overturisme.

Det handler også om dyrevern og respekt for andre mennesker og kulturelle og religiøse skikker. Vi er tross alt gjest i det landet vi besøker. Dersom vi er åpne for kulturforskjeller kan vi få en langt dypere innsikt i destinasjonen, og kanskje til og med lære et og annet selv.”

I spalten Ansvarlig reise: Slik kan du gjøre en forskjell, deler jeg også noen av tipsene og erfaringene jeg har samlet underveis i løpet av mitt reiseliv. Du kan lese hele her

Eksempel: Hos New Use i Hikkaduwa på Sri Lanka kan du donere avlagte klær og kjøpe second hand-klær og andre varer, der inntektene går til familier som trenger en ekstra håndsregning.

Eksempel: I landsbyen Ban Na Thon Chan i Sukhothai, Thailand, kan du bo hjemme hos lokale og handle produkter som hele landsbyen er involvert i å produsere

Eksempel: På Hotel Fellah bidrar ditt besøk til kunstnerisk virksomhet og å gi  skrive- og leseundervisning til barna i landsbyen. 

Relaterte artikler om ansvarlig reise her på Reiselykke:

12 tips til en mer ansvarlig reise

Elefant-turisme og ansvarlig reise

Å gjøre en forskjell

Bærekraftig turisme – hva er det egentlig?

Intervjuet i Bistandsaktuelt om ansvarlig turisme

Ansvarlig turisme i Kambodsja

Når en dollar er en dagslønn

Fotografering på reise 

Reiser verden rundt og jobber frivillig

Derfor ble jeg involvert i Impact Norway

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.