Spatid til fjells

Det er siste helg før jul, og de aller fleste tilbringer helgen med familie og venner, julegaveinnkjøp og pepperkakebaking. Men ikke jeg. I stedet dro jeg til fjells for årets siste jobbinnspurt, ispedd litt sport og spa. 

Vel – sport og sport. Det ble med et par korte turer i skisporet som et avbrekk fra skrivebordet. Derimot innvilget jeg meg et par-tre avkoblende timer innendørs på Vestlia Spa lørdag ettermiddag.

Med snøen kritthvit, frosne trær og oppkjørte løyper ute, fikk jeg i stedet sårt tiltrengt hudpleie innendørs. Et aktivt reiseår har tatt på. Huden er tørr etter reiser til steder med sterk sol, fjellturer med iskald vind og inneforhold som veksler mellom tørr luft og kjølig air-condition – alt etter hvor jeg befinner meg i verden.

Men før behandlingen jeg hadde booket meg på Vestlia Spa, la jeg inn tilstrekkelig tid til å følge instruksene etter Kneipps metode:

Spa rituale Vestlia Spa

Svømme i 10 minutter → Boblebad 10 minutter → En dusj → Steam badstue med urter 8 – 10 minutter → Kald dusj → Finsk sauna 10 – 12 minutter → Kald skulp maks 3 minutter → Rekreasjon i relax-avdelingen 15 -30 minutter

Behandlingen: Vestlia Relax

80 minutters egenpleie er ikke noe jeg har for vane å unne meg. Jeg synes ofte det er ganske kjedelig å gå til hudpleie, og klarer ikke helt å nyte det.. Jeg liker som oftest ikke helt at noen styrer og steller med meg. Og ja, det er gjerne ganske dyrt. Dermed hører dette til sjeldenhetene for mitt vedkommende.

Men nå var det på høy tid. Huden var som sagt veldig tørr: Leppene var sprukne, ansiktet føltes et nummer for lite og jeg var fryktelig stiv i skuldre og nakke etter mye stillesitting foran Mac’en.

Jeg booket time på nett og betalte kr. 1890,- (!). Ja, det er dyrt. Men: dette er den beste behandlingen jeg har investert i, så langt.

Hudterapeuten, som var en erfaren og dyktig hudpleier gjennom mange år, gjorde underverker med huden min. Lag på lag med fukt gjorde godt. Det gjorde også den lette massasjen som fulgte med.

Salig gikk jeg og la meg ganske tidlig lørdag kveld og våknet tidlig søndag morgen, godt uthvilt.

Vestlia resort og spa

Tips om spa-etikette

  • Husk å ta en dusj før du går ut i bassenget
  • Snakk lavt i spa-området og saunaen. Det er tid for avslapning. (Det fikk jeg vite da jeg var på finsk sauna i Helsinki tidligere i år).
  • Husk å ha mobilen på lydløst og unngå å ta bilder av andre i spaet

Tips til Vestlia Spa:

  • Booker du behandling, følger det med gratis opphold på spa-avdelingen. Husk derfor å sette av tid til dette
  • Synes du det blir for dyrt med behandling, kan du likevel benytte spa-fasilitetene. Det koster kr. 400,- for de som ikke bor på hotellet og kr. 100,- for hotellgjester
affiliate-reklame for booking.com

Hotelltips på Geilo

Vestlia resort og spa

Vestlia Resort

Norges beste fjell og spa-resort?

Les mer

Dr. Holms

Dr. Holms

Klassisk og erværdig hotell. Lunt og koselig, men rommene trenger oppussing.

Les mer her

Andre alternativ

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!