Staycation i Oslo

staycation Oslo, Det kongelige slott
Vaktskifte ved Det kongelige slott i Oslo Foto: Reiselykke

I Oslo er sommeren i full gang. Turistene har begynt å strømme til for sesongen. Solen skinner, Oslofjorden har behagelig temperatur. Uteserveringene ved Aker brygge, Tjuvholmen og på øyene i Oslofjorden har travle dager. Reker, blåskjell eller grillet burger – menyene likner gjerne, det er snarere snakk om å finne et ledig bord.

staycation Oslo, Det kongelige slott

Vaktskifte ved Det kongelige slott i Oslo
Foto: Reiselykke

Parkliv i byen

Utenfor Slottet møter vi garden som har vaktskifte. I Slottsparken sitter familier på piknik-tur. Barn løper etter fuglene som vagler seg tunge bortover gressplenen. På toppen av St. Hans haugen park sitter vennegjengene like tett som grillosen over dem. Latteren sitter løst. Det er lørdagskveld, sola skinner, og skoleferien står like for døra.

Les også 4 parks to visit in Oslo 

Photo: Mette S. Fjeldheim

Photo: Mette S. Fjeldheim

På museumsjakt

Oslo har nok av museum å friste med – faktisk mer enn 50. For en besøkende kan det by på valgets kvaler å velge hvilke(t) museum man skal prioritere. De som er på staycation, eller de som er turister i egen by, kan ta det helt med ro. Vi kan bare ta for oss et museum om gangen. Er det ikke fint?

Les også 5 museums to visit in Oslo

OSlo

The Astrup Fearnley Museum at Tjuvholmen
Photo: Mette S. Fjeldheim

Utforsk bydelene

Hvorfor ikke ta for seg bydel for bydel? Bevege seg utenfor hverdagen, utenfor området du bor i og oppholder deg i hver dag? Hva med en rusletur for å utforske byendringene på Grønland og Tøyen, en svingtur innom Operataket, stoppe for å knipse fotos av Barcode eller finne seg et bord på en kafé på Grünerløkka? Eller hvorfor ikke ta seg en sykkeltur til Bygdøy med forfriskende bad eller en padletur forbi Storøya, og avslutte kvelden der med et glass på Sjøflyhavna kro?

Storøya, staycation, Oslo

Storøyas flotte og barnevennlige badestrender
Foto: Reiselykke

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.