Staycation i Oslo

I Oslo er sommeren i full gang. Turistene har begynt å strømme til for sesongen. Solen skinner, Oslofjorden har behagelig temperatur. Uteserveringene ved Aker brygge, Tjuvholmen og på øyene i Oslofjorden har travle dager. Reker, blåskjell eller grillet burger – menyene likner gjerne, det er snarere snakk om å finne et ledig bord.

staycation Oslo, Det kongelige slott
Vaktskifte ved Det kongelige slott i Oslo
Foto: Reiselykke

Parkliv i byen

Utenfor Slottet møter vi garden som har vaktskifte. I Slottsparken sitter familier på piknik-tur. Barn løper etter fuglene som vagler seg tunge bortover gressplenen. På toppen av St. Hans haugen park sitter vennegjengene like tett som grillosen over dem. Latteren sitter løst. Det er lørdagskveld, sola skinner, og skoleferien står like for døra.

Les også 4 parks to visit in Oslo 

Photo: Mette S. Fjeldheim
Photo: Mette S. Fjeldheim

På museumsjakt

Oslo har nok av museum å friste med – faktisk mer enn 50. For en besøkende kan det by på valgets kvaler å velge hvilke(t) museum man skal prioritere. De som er på staycation, eller de som er turister i egen by, kan ta det helt med ro. Vi kan bare ta for oss et museum om gangen. Er det ikke fint?

Les også 5 museums to visit in Oslo

OSlo
The Astrup Fearnley Museum at Tjuvholmen
Photo: Mette S. Fjeldheim

Utforsk bydelene

Hvorfor ikke ta for seg bydel for bydel? Bevege seg utenfor hverdagen, utenfor området du bor i og oppholder deg i hver dag? Hva med en rusletur for å utforske byendringene på Grønland og Tøyen, en svingtur innom Operataket, stoppe for å knipse fotos av Barcode eller finne seg et bord på en kafé på Grünerløkka? Eller hvorfor ikke ta seg en sykkeltur til Bygdøy med forfriskende bad eller en padletur forbi Storøya, og avslutte kvelden der med et glass på Sjøflyhavna kro?

Storøya, staycation, Oslo
Storøyas flotte og barnevennlige badestrender
Foto: Reiselykke
Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!