Stem frem vinneren av Folkets reiselivspris 2019

De ti kandidatene til Folkets reiselivspris 2019 er klar! Gi din stemme til den aktøren/destinasjonen du mener er den beste kandidaten til prisen, og bli med i trekningen av en iPad Mini. 

I fjor ble «Folkets reislivspris» arrangert for første gang og tre vinnere møtte i Oslo for å motta premien under Grand Travel Awards 2018. I år har også dere fått anledning til å bli med å nominere fem kandidater, i tillegg til juryens fem første.

STEM HER

De 10 nominerte kandidatene er

(Tekst utformet av juryen)

Flåmsbana

Populær togreise for hundretusener av turister, norske og utenlandske, som gjør det grønne togsettet til en av Norges aller største attraksjoner. I tillegg til å være et trekkplaster for den lille bygda Flåm (sammen med de miljøvennlige båtene i The Fjords – den siste av de to helelektrisk), er Flåmsbana også en solid pengebinge for sine eiere:

Ingen andre reiselivsselskaper i Norge har samme fenomenale inntjeningsgrad som Flåmsbana. Men er den kommersielle suksessen nok til å stikke av med Folkets Reiselivspris? Det norske folk avgjør til sist.

Nasjonale Turistveger

Fra Varanger i nord til Jæren i sørvest – langs 18 utvalgte veistrekninger har førsteklasses arkitektur og design de siste par tiårene blitt skånsomt innlemmet i landskapene. Statens vegvesen har ansvaret for å utvikle attraksjonen Nasjonale turistveger med vegdirektøren som eier. Et arkitekturråd sikrer høy visuell kvalitet på utsiktspunkt og rasteplasser langs strekningen.

I arkitekturrådet deltar en arkitekt, landskapsarkitekt og bildekunstner. Det er også engasjert en egen kunstkurator som har ansvaret for at kunstverk av internasjonal klasse blir en del av opplevelsene langs Nasjonale turistveger. Alle planlagte tiltak er forventet ferdigstilt i 2023.

Trolltunga Active

Med sterk merkevare og drahjelp fra en av Norges mest ikoniske fjelltopper har Trolltunga Active og Trolltunga Hotell klart å skape et bærekraftig bidrag til turismen i industribygda Odda. Blant mange spennende aktiviteter både til lands og til vanns er en via ferrata ny av året.

Dette er en seks kilometer lang tur langs Ringedal-sjøen, fulgt av en bratt 500 meters stigning til startpunktet for via ferrataen. Endelig er det 2,5 kilometer langs via ferrataen opp 250 høydemeter til selve Trolltunga. «Alle» ville til Trolltunga i 2018! Du også?

UT-appen/DNT

Den norske turistforeningen med sitt landsdekkende nett av turstier og hytter gjør svært mye for de som vil oppleve norsk natur – for en rimelig penge. Med UT-appen gjør de valg og navigasjon enda enklere. Her finner du turforslag, hytter, turkart og enda mer – kort sagt alt du trenger å vite før du legger avsted på tur, enten den er kort eller lang. Appen husker kartutsnittene du har åpnet i appen.

Dårlig dekning på fjellet? Hvis du navigerer deg langs et turforslag vil appen huske kartbildene slik at du kan bruke dem selv uten dekning. Gjør det enklere for alle å bruke norsk natur.

Hurtigruten

På mange måter et nasjonalt flaggskip, som i de senere år har beveget seg fra å være et fergeselskap til å bli et cruiserederi. Står for en stor del av omsetningen i norsk reiseliv, og er svært populær blant utlendinger; mange kommer til Norge ene og alene for en tur med Hurtigruten.

Legger vekt på norsk, lokal mat i tillegg til opplevelser langs ruten, som også gir ringvirkninger til andre deler av reiselivet. En gigant i norsk reiseliv – men er den også folkets favoritt? Det er det du som avgjør.

Smøla Naturopplevelser

Ytterst på nordmørskysten ligger øya Smøla i en omfangsrik skjærgård. Her står naturopplevelsene i kø, noe Smøla Naturopplevelser bidrar til å forsterke med sine produkter. De inviterer til hav- og fotosafari, ekskursjoner ut til spennende fiskeværer, og andre guidete turer ut i skjærgården, som sjørretfiske.

Smøla Naturopplevelser har spesialisert seg på havørnopplevelser, som passer enten du er fotograf eller kommer uten kamera. Deres topptrente guide tar deg med på nærmøter med vår aller største fugl – en opplevelse du sent vil glemme.

The Fjords

Fergeselskapet The Fjords er med sitt lavutslipps-konsept i ferd med å revolusjonere måte vi opplever fjordene våre på. Filosofien er å la kultur, natur og service spille sammen i en helhet, slik at gjestene får den best mulige opplevelsen.

Med sitt stillegående og ikke minst naturvennlige konsept vil The Fjords – som opererer i fire av våre mest ikoniske fjorder (Lysefjorden, Nærøyfjorden, Geirangerfjorden og Hjørundfjorden) – med sitt konsept sette standarden ikke bare for andre aktører i denne bransjen, men all trafikk i vårt makeløse fjordlandskap.

Skibladner

Hjulbåten som trafikkerer Mjøsa er et like sikkert vårtegn som trekkfuglene, og er fortsatt blant våre mest populære attraksjoner. Det er mer enn 160 år siden den svenskbygde båten ble satt i trafikk mellom Eidsvoll og Lillehammer, og den ser ikke en dag eldre ut enn den gang den faktisk hadde en funksjon på innsjøen.

Trolig er den i enda bedre form nå enn den gang, takket være de mange som holder den vedlike. En reise med den gamle skovlhjulbåten er en ikke bare en mimretur for spesielt interesserte. Det er også en fenomenal måte å komme tettere på naturen og kulturen rundt vår største innsjø.

Destinasjon Trysil

Trysil er Norges største skidestinasjon, og totalt gjennom året har bygda over 850 000 gjestedøgn. Det skyldes de mer enn 28 000 sengene området har til disposisjon, som igjen har sammenheng med den voldsomme utbyggingen her tilpasset både sommer- og vinteropplevelser. Bygda har for eksempel også Norges største stisykkel-nettverk. I det hele tatt er det imponerende hva Destinasjon Trysil har fått til de siste årene.

Visste du for eksempel at 70 prosent av de kommersielle gjestedøgnene her kommer fra utlandet? Vi skjønner dem godt, for Destinasjon Trysil har klart å skape et vinter- og sommerreisemål i verdensklasse.

Sygard Grytting

De norske folkeeventyrene, historiene om fattig og rik, troll og Espen Askeladd, utgjør noen av våre viktigste kulturskatter. Selv om mange av historiene enkelt kan spores til lignende fortellinger i andre land er det noe typisk norsk ved skigarder og stabbur. Og det er neppe mulig å komme nærmere våre norske eventyr enn et opphold på gården Sygard Grytting i Gudbrandsdalen.

Det er som et besøk på kongsgården i eventyrene, og da snakker vi ikke bygningene og beliggenheten, men pleien man får og det usedvanlig hyggelige vertskapet. En norsk klassiker, rett og slett.

Siste frist for å avgi stemme er 4. januar 2019. Vinner av Folkets Reiselivspris vil bli annonsert under Grand Travel Awards 2019 den 24. januar, og deretter annonsert i REIS, Travel News, Norsk Ukeblad og her på Reiselykke.

 STEM HER

Juryen har bestått av REIS, Travel News, Norsk Ukeblad og Reiselykke.

Folkets reiselivspris 2019 illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde
Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!