Street Wise Tel Aviv

Man gjør lurt i å lytte til erfarne reisende. Slik kan man få med seg det beste på kort tid. Det var nettopp det vi gjorde, da vi besøkte Tel Aviv.

Trendbyen Tel Aviv

Shalom Shabazi, Tel Aviv, Israel

Shopping i Shalom Shabazi
Foto: Mette S. Fjeldheim

– Tel Aviv er trendy og kult. Det er liberalt og helt forskjellig fra Kairo, forteller norske Nini Pharo Halle, som til vanlig jobber ved Den norske ambassaden i Egypt. Hun kommer hit til Tel Aviv for strendene, den gode maten, vinen, utelivet og shopping forteller hun. Nå er hun her for fjerde gang, og viser oss de beste stedene:  strendene, shopping-gatene og de mange gode restaurantene vi får gleden av å spise på.

Caféliv og shopping er absolutt noe som preger gatebildet i Tel Aviv skal det vise seg. I gaten Shalom Shabazi ligger en rekke små interiørbutikker, klesbutikker og gallerier på rekke og rad. Her finner vi kaféen LuLu og vinbaren JaJo. Leter du deg frem til Hotel Brown, finner du også norske Louise Kahns pop-up store: Souvenir Tel Aviv.

Norsk rocker i Israel

Terry Poison, The Block, Tel Aviv, Israel

Terry Poison på The Block
Foto: Mette S. Fjeldheim

Faktisk er det nettopp Louise Kahn vi får gleden av å møte en kveld i ”The City of Cool”. Vår guide i Tel Aviv sørger for at vi får møte den norske artisten, utflyttet fra Trøndelag til Israel for en ti års tid siden. Anledningen er Den norske ambassaden i Tel Avivs mottakelse på Hotel Brown.

Louise er  ikke primært innehaver av nevnte design butikk. Hun er også frontvokalist i den kjente Israelske rocke-gruppen Terry Poison, og hun inviterer oss med til nattens konsert på undergrunns nattklubben The Block .

Clubbing i Tel Aviv

Konserten starter ikke før 02:00, så vi rekker både å spise et lengre og bedre måltid før vi finner veien til de bortgjemte lokalene i busstasjonen.

Rom på rom, mørklagte og med ulike DJs i alle rom, hvorav en av dem med nordmannen Todd Terje som snurrer plater. Vi finner etterhvert frem til konserten innen Louise entrer scenen. Med lys kjole og matchende strømper av israelsk design, blinkende lys i sitt blonde løshår, entrer hun scenen med sine venner i bandet til stor jubel fra de mange oppmøtte.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lvcGtPPK_r0&feature=player_embedded]

Gay City Tel Aviv

Tel Aviv er den eneste byen i Midtøsten der homofili er akseptert og vises åpenlyst. Faktisk er byen blitt kåret til “den beste homobyen” i en rekke kåringer, får vi vite. Her kan homofile velge å tilbringe dagen i solen på sin egen del av stranden om man foretrekker det (Hilton Beach), men mange er også synlige over hele denne langstrakte stranden. Banana Beach er et typisk “se-og-bli-sett”-sted på stranden. TLV tilbyr for øvrig en rekke utesteder spesielt for homofile, som for eksempel Schpagat.

On Line – All the Time

De aller fleste hotell, restauranter og kaféer tilbyr gratis wifi. Til og med taxisjåføren vår ut til flyplassen hadde wifi for nedlasting av filmer etc. Og siste nytt er at det nå legges opp til gratis wifi-dekning over alt i byen. Slett ikke verst. En foregangsby på flere vis, med andre ord!

Tel Aviv beach, Israel

Strandliv i Tel Aviv

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.