Streetfood i Bangkok lever videre

Streetfood i Bangkok

Da administrasjonen i Bangkok tidligere i uken gikk ut med nyheten om å fjerne alle streetfood-selgerne, gikk det ikke ubemerket hen. Misnøyen blant lokale og tilreisende ble så massiv at de nå har gått tilbake på avgjørelsen om å fjerne alle gateselgerne.

Bangkok har lenge vært kjent som et sted for særdeles god gatemat, der kokker og andre matglade har kunnet la seg inspirere av det enkle kjøkkenet med de svært gode smakene. Ikke minst har det vært en kjærkommet budsjettforbedrende mulighet for backpackere å kunne spise seg mette for en liten pengesum.

Men først og fremst er denne avgjørelsen av betydning for de lokale: mange av lavinntekstinnbyggerne i Bangkok benytter seg av denne muligheten til å spise dagens måltid: det er rikt utvalg og maten er lavt priset.

At myndighetene denne uken valgte å gå ut med avgjørelsen om å rydde gatene for gatemat-selgerne innen utgangen av 2017, har derfor ikke gått upåaktet hen.

Nå jubler reisende over hele verden: streetfood-selgerne får bli. Men kun om de følger nye reglementer for renslighet og unngå å sperre fremkommelighet i gater og på fortau. Noe som sannsynligvis bare vil gjøre det enda mer attraktivt å smake seg rundt i Bangkoks gater.

Kilder: Lonely Planet og Nation

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.