Temezcal og yoga i Tulum

Yoga står sterkt i Tulum: Mange av hotellene langs stranden tilbyr yogatimer, så her er det bare å prøve seg frem. Men en annen ting Mexico også er kjent for, er arven fra mayakulturen; temezcal.

Yoga som praksis er kjent for de fleste. Men temezcal hadde jeg ikke hørt om før jeg kom dit. Dette er en prehistorisk mayatradisjon, som er tatt vare på og er utbredt i Tulum. En slik opplevelse innebærer en liten hytte, eller varmehus, som illustrerer jordas livmor.

En temezcal er en slags hytte, der man renser kropp og sinn, tilgir og heales. Ritualet utføres gjerne ved fullmåne og nyttår, og er en prehistorisk mayatradisjon.

Her sitter man sammen med en shaman for å rense kropp og sinn. Det handler om healing og tilgivelse. Oppvarmede steiner skaper damp, som i en badstu, og ofte benyttes urter som rensende effekt. Ritualet gjennomføres gjerne ved fullmåne og nyttår.

Nå fikk jeg ikke anledning til å prøve meg på temezcal selv, men imidlertid prioriterte jeg å teste flere av yogatilbudene i Tulum. Min erfaring er at alle stedene jeg besøkte, hadde dyktige instruktører.

Dette er et utdrag fra reiseguiden TULUM på 1-2-3, som jeg har utgitt (reklame for egen utgivelse)

Disse tre anbefaler jeg personlig.

Du finner flere tips til yogasentre i reiseguiden jeg har utgitt, TULUM på 1-2-3Reiseguide til Tulum, Mexico.

Nomade Yoga Shala

På øko-hotellet Nomade finner vi både yoga og meditasjon, der det er fokus på balanse i form av tradisjonell yoga (i en åpen, utendørs Yoga Shala), men også takknemlighetstelt (Gratitu- de tent) og samtaler i et «reir» (Nômade Nest). Jeg prøvde flere yoga-timer her og var fornøyd med opplegget og instruktørene. Pris: 20 US$. nomadetulum.com

Sanará

På øko-luksus hotellet Sanará er det også fokus på yoga, men også sound healing og andre former for balanse. Deres yoga-bygning er innendørs, med store vinduer som vender ut mot havet. Jeg prøvde flere yoga-timer her og var fornøyd med opplegget og instruktørene. Pris: 25 US$. sanaratulum.com

Bardo

Boutique hotellet Bardo ligger bak byen Tulum Pueblo, tett på jungelen, og har yoga-instruktører som tar timer mot donasjon. Her er det ikke bare tilbud om yoga, men også sound healing, samt tilbud om å tilbringe tid med en shaman i en tradisjonell temazcal. Tilbud kun til hotellets gjester. Anbefalt donasjon: 100 MXN. https://hotelbardo.mx

Det er også yogasentre i byen, blant annet kan jeg tipse om Yoga Sonido del Mar. Jeg var ikke selv i dette studioet, men deltok på en yogatime på der instruktøren driver nettopp dette senteret.

REKLAME FOR EGEN UTGIVELSE

Reiseguide til Tulum Mexico forside

Sjekk min guide til Tulum og området

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!