Stadig flere nordiske turister reiser til vinterparadiset Thailand om sommeren, melder Thailands turistkontor. Antall reservasjoner er økt de siste årene, og det er det mange grunner til. 

I følge Amazing Thailand dette fem av grunnene:

1. Billige flygninger 

Det kan være mye penger å spare ved å reise om sommeren i stedet for om vinteren. De beste tilbudene får man i mai og september måned.

→ Tips: Prøv gjerne flere forskjellige bestillingssider og sammenlikne prisene deres for å finne drømmedealen din.

Koh Chang

2. Grønt og frodig hele året 

I sommersesongen er de grønne trærne i full blomst, takket være forfriskende regnskurer. Nå er det fint å utforske frodige nasjonalparker, prøve rafting og oppleve de thailandske fossefallene. Vannstanden er høyere om sommeren, noe som åpner for flere sportsaktiviteter som ikke egner seg i de tørre vintermånedene.

koh chang

3. Færre turister

En av de største fordelene ved å reise utenom høysesongen er at man får mer tid og mer plass, slik at thailandsoppholdet virkelig blir en komfortabel opplevelse. Da slipper man overfylte strender og lange køer og kan oppleve nattmarkedet på egen hånd.

øyhopping i thailand

Fra Koh Rayant i november

4. Lokale festivaler

Thailand byr på mange fantastiske lokale kulturopplevelser. For eksempel blir blir Phi Ta Khon-festivalen arrangert 24.–26. juni i den nordlige provinsen Loei. Det mest populære arrangementet i Phi Ta Khon, eller spøkelsesfestivalen, er en fargerik parade der innbyggerne danser og gjør seg til bak store masker som er laget av utskårne palmestokker pyntet med vidjeris.

2015: et år med reiselykke

Fra festivalen Loy Krathong i november i Sukhothai

5. Det gode liv

Lavsesong betyr lave priser, også på de beste hotellene og kurstedene. Dermed kan man nyte hotellopphold av verdensklasse og likevel ha råd til å nyte deilig thaimat og forfriskende behandlinger.

Reisetips til Thailand

Selv har jeg ikke opplevd Thailand om sommeren, men derimot høst, vinter og vår. Her er noen av mine beste tips: