En thaisommer i boks!

Thaisommer – mat til lyse sommerkvelder er blitt en personlig kokebok fra mannen bak thairestauranten Plah i Oslo. 

Terje Ommundsen kan kunsten å lage nydelige retter med smak av Thailand. Det vet jeg, for jeg har spist på restauranten han eier og driver flere ganger. Men nå kan jeg lage maten min selv. For her kommer boka som gir oss mat til lyse sommerkvelder – med en smak av Thailand. 

Boka er blitt lekker, fristende og fargerik. En del av oppskriftene er nok mer for feinschmeckeren på kjøkkenet, mens andre også passer for oss andre. 

Utfordringen med oppskrifter fra asiatiske land, er så klart at du må ha en hel del ingredienser om du skal lage de mest avanserte oppskriftene. De viktigste er listet i boka innledningsvis. Men er du allerede glad i å lage thaimat på kjøkkenet, har du kanskje mye  av smakene i skapet allerede. 

Hvis ikke, og om du ikke vil tilberede de mest innholdsrike oppskriftene, finnes det også noen retter her med færre ingredienser.

Se også denne artikkelen: En smak av Thailand

Pluss i boka for fokus på norske, kortreiste råvarer. For her finner jeg igjen ingredienser jeg har i min egen hage, som jordbær og rabarbra. Med andre ord: Jeg har allerede plukket ut noen oppskrifter jeg skal prøve meg på i sommer. Som rabarbramimosa og jordbær og rabarbra med kokosmelk. Høres himmelsk ut!

Så langt har jeg testet å lage kyllingsatay med tilbehør – en klassiker i det thailandske kjøkken. Jeg fant de fleste ingrediensene i en velassortert dagligvare, men kunne jeg ikke finne tamarindsaus. Så da lot jeg det være og laget ganske enkelt retten uten. Det fungerte for min del, hvert fall.

Retten smakte godt og jeg likte kombinasjonen den lette, friske agurksalaten til den mer tyngre peanøttsausen. Perfekt kombo!

Dette er ei bok som lar oss reise langt og kort på én og samme tid. Med andre ord: Thaisommer får bli med på hytta i sommer! Du finner den i min bokhandel her *

Fikk du lyst å drømme deg en tur til Thailand? Ta en titt på artiklene mine fra Thailand her

*reklamelenke: Hvis du kjøper boka via min bokhandel, får jeg en del av summen – uten at det går på bekostning av deg eller forfatter, naturligvis!

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!