The Retreat Club: Hele verden i et spa!

The Retreat Club: Hele verden i et spa!

På Hotell Strandbaden i Falkenberg ligger et eksepsjonelt stilig spa: The Retreat Club. Stilmessig befinner vi oss nærmest i trendy Miami Beach, eksklusive Hamptons og historiske England på én og samme tid. Og blir du med på The Ivory Treatment, får du også reist spa-verden rundt – intet mindre. 

Helle fra Helles Kitchen og jeg befinner oss i Halland, med langstrakte strender og myke sandbanker. Nå er turen kommet til Falkenberg, en by som i sin helhet har havnet i White Guide takket være noen ildsjeler og utsøkte spisesteder.

Les mer om det her!

I denne artikkelen skal det imidlertid handle om vår erfaring fra The Retreat Club på Falkenberg Strandbad – et særdeles eksklusivt spa med vibber til Miami og England, men allermest til Hamptons.

The Retreat Club Falkenberg 6

Lokker Hamptons? Sjekk mine tips til denne delen av New York her (om området, her (om overnatting) og her (om spisesteder).

Hotell Strandbaden

Langs havet og stranden Skrea ligger et stort, hvitt bygg, hvis historie går helt tilbake til 1937. Dette er Hotell Strandbaden, som helt fra starten og frem til andre verdenskrig opplevde storhetstiden. Hit kom man for å ferie med stil, enten man var rik eller berømt.

Hotell Strandbaden i Falkenberg

Etter krigen oppsto masseturismen i Sverige, og da kom alle hit for å feriere – og det er fra denne tiden konseptet «after beach» med musikk og sosialt samvær etter en dag på stranden oppsto. Det er altså ikke noe nytt fenomen, selv om det for meg klinger ganske så ukjent. Ja, om ikke jeg trekker frem strandklubbene ved Marbella, da … Der kan det også gå rimelig livlig for seg, så klart.

Tilbake til Falkenberg … Hotell Strandbaden har tilnærmet fullt belegg året rundt, og etter å ha sett hva som inngår i hotellovernattingene her, er det kanskje ikke så rart. En av årsakene henger ganske sikkert sammen med at spaet har vunnet flere priser, deriblant er hotellet kåret Europas beste luxury resort spa i World Luxury Spa Awards.

The Retreat Club

Selv bor vi på lekre Oceans Hotell like borti gata (på Hotell Strandbaden er det fullt opp med konferansegjester). Etter å ha syklet rundt i Falkenberg en stund, hatt oss litt fika og sett den koselige bebyggelsen som kan minne om Trondheims Bakklandet, er tiden kommet for oss å teste et nytt spa: Hotel Falkenbergs The Retreat Club.

Basseng på Hotell Strandbaden

The Retreat Club består av flere avdelinger og har en rekke behandlingstilbud. Her tilbys også yoga, svømmebasseng og treningsrom. Men er det ett sted jeg falt for, var det innendørs- og utendørsbassenget, der det er bar, musikk og livlig stemning ettermiddagstid. Det får imidlertid vente til en annen gang, for Helle og jeg har en avtale i selve spaet!

The Retreat Club Falkenberg 4

Så vi finner veien ned til spaavdelingen, der vi i den dunkle belysningen blir møtt med et glass musserende og en beskjed om å vente på spamesteren. Sammen med et dansk par blir vi så vist inn i spaet, der vi skal gjennomgå et to timer langt spa-rituale med smak av hele verden. Perfekt tema for en som liker å reise!

Ivory spa-rituale

Vi skal gjennom åtte stasjoner, og vi ledes av en spamester som forteller oss hva vi skal gjøre, og hvor i verden dette spa-ritualet har sin opprinnelse. Vi starter med å vaske føttene, en skikk fra Kina, får vi vite, mens vi slår oss under fotsålene med en trehammer fra Indonesia. Saltet vi har i fotbadet er fra Dødehavet, så vi er allerede ganske godt bereiste og ikke minst rene og pene på føttene når vi så går videre til neste stasjon. Der skal vi påføre en ansiktsmaske og la den virke i dampen i et tyrkisk bad.

The Retreat Club Falkenberg 2

Dernest går det slag i slag, med scrub med isbiter og finsk badstu – men ikke en hvilken som helst – denne er en aromabadstu. Dernest tar vi en pause i bassenget og fyller på med litt vann. For det er nå vi kommer til den noe underlige delen: vi skal til Tyrkia og utføre en tradisjonsrik hamam – på hverandre (!).

Vel blir man godt kjent som kolleger som reiser sammen, men ingen av oss var vel forberedt på å scrubbe hverandres kropper fra topp til tå, slik jeg har fått oppleve i Istanbul – da med en upersonlig behandler, som jeg hverken har møtt før eller siden. Men Helle og jeg går all in og ler riktignok en god del, der vi ligger vekselvis på kjølig marmor, med såpebobler over hele kroppen, mens den andre scrubber ivei med en tradisjonsrik tyrkisk scrub-klut. Vi blir, uten tvil, silkemyke i huden.

The Retreat Club Falkenberg 1

Resten av behandlingen går som en lek: Vi smører oss inn med en mineralrik leire i Marokkoansk-inspirert sauna, der huden mykgjøres, før vi går inn i neste rom for å massere kroppen med olje i ekte indisk ayurveda stil – og slappe av i en tropisk bris. Vi avslutter det hele med å slappe av foran peisen i et stort og lunt værelse.

Her er spaets beskrivelse av ritualet

The Retreat Club

Som hotellgjest på Hotell Strandbaden har man alltid tilgang til The Retreat Club, som kan by på følgende:

  • Oppvarmede innendørs- og utendørsbasseng (de har to av hver)
  • Champagne boblebasseng
  • Avslappningsrom med fyr i peisen, dagsenger, te og frukt
  • Innendørs badstu
  • 600 kvm grønnkledd oase med solsenger både ute og inne
  • Spalounge med bar og enklere matservering
  • Britisk style orangeri med stoler og bord
  • Badekåpe, tøfler og gratis håndklær til låns
  • Omkledningsrom med dusjer, såpe, sjampoo og balsam

Les mer om Halland

Matdestinasjonen Falkenberg

Surf’s up i Varbergs Apelviken

Thalassospa og tangscrub i Varberg

8 tips til Varberg 

Tylösand – en av Sveriges beste strender, musikkhotellet og The Spa

Skrea strand og pir Falkenberg
Skrea strand Falkenberg
Skrea strand
Skrea strand i solnedgang Falkenberg
Skrea strand i solnedgang
Morgenbadere i Falkenberg
Morgenbadere i Falkenberg

invitert av Visit Halland


Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!