Topp 5 jule- og nyttårsreiser 2017

Trykket på jule- og nyttårsreiser er uvanlig stort i år, melder Ticket feriereiser. Jule- og nyttårsreiser har økt med 32 prosent sammenlignet med i fjor, og det nye av året, er den store interessen for storbyreiser.

Selv har jeg i flere år satt pris på å starte det nye året i varmere strøk. Nå har jeg helt andre planer i år, men deler mer enn gjerne reisetips til de fem mest populære reisemålene for i år.

Topp 5 jule- og nyttårsreiser

1. Gran Canaria

Amadores strand på Gran Canaria
Det er vel oftest dette vi forbinder med Gran Canaria. Men øya har langt mer enn strender og badeliv å by på

Sannsynligheten er stor for at det er strand og sol som lokker reisende til Gran Canaria på denne tiden av året. Men – det finnes det også et annet Gran Canaria, som også er en kanarisk øy med lokal kultur, flotte naturopplevelser og gode spisesteder.

→ Mine topp 8 tips til Gran Canaria finner du her

2. Bangkok

Streetfood i Bangkok

Bangkok byr på spennende storbyliv, med luftige takterrassebarer, fristende streetfood og shopping i alle prisklasser og varianter. I Bangkok er pulsen høy og variasjonen stor, men med hjelp av BTS Skytrain kommer man seg fort rundt i denne enorme byen som har så mye å by på.

Mine reisetips til Bangkok finner du her

Mine reisetips til Thailand finner du her

3. Amsterdam

Rijksmuseum og iamsterdam skilt

Få steder er mer ikoniske enn Amsterdam, byen som egentlig skulle vært under vann, den nederlandske hovedstaden som rommer historiske bygninger som Anne Franks hjem og mer enn 200 malerier av Van Gogh. Men først og fremst er Amsterdam en usedvanlig sjarmerende og livlig storby som tilbyr noe for enhver.

Her kan du lese mine reisetips fra min siste tur til Amsterdam 

Og du: hvorfor ikke ta en tur til Rotterdam, når du først er der? Denne spennende byen ligger bare en kort togtur unna!

Les om Rotterdam her

4. London

hotell i london
London

London er et sted jeg drar igjen og igjen. Mest fordi det fortsatt er så utrolig mye uoppdaget der. Fordi det finnes så mange ulike måter å oppleve London på. Men også fordi jeg har noen favoritter der.

Her finner du alle mine tips til London samlet

Denne restaurantguiden til London oppdateres gjevnlig

5. Paris

Eiffeltårnet_med franske følelser i Paris
Paris

For min del handler det å oppleve Paris og kulturlivet der minst like mye om å vandre gatelangs, utforske arondissementene, spasere gjennom frodige parker, nyte lange lunsjer under varmelampene på fortauskaféene og se på menneskene, oppleve historien i dagens bybilde og stadig se nye sider ved Frankrikes hovedstad. Det handler også om gode matopplevelser, spennende utstillinger, fransk design og fashion og i det hele tatt: den parisiske væremåten.

Her er mine tips til Paris 

Et lite tips: Hvorfor ikke kombinere besøket i Paris med en tur til Versailles – eller Chateau de Fontainebleu?

Chateau de Fontainebleau

Hva med å se etter reisemål der ikke alle andre drar?

Ta en titt her for inspirasjon til alternative reisemål, vinter som sommer. 

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

2 Comments
  1. Mange flotte steder her, som man godt skjønner er populære. Drømmer selv om en reise på nyåret, men den må bli svært billig, så jeg er litt i villrede om hvor jeg skal dra. Får kanskje sjekke ut listen din over alternative reisemål. 🙂

  2. Hei Renate.
    Du har nok helt sikkert mange gode tips til alternative reisemål du, også 😉
    God planlegging, og god tur etterhvert.

    /Mette

error: Content is protected !!