Turen går til Japan!

Turen går til Japan
Dette kirsebærtreet står ikke og blomstrer i Japan. Bildet er tatt i Oslo en vakker vårdag.

En stor drøm skal snart gå i oppfyllelse: Jeg skal til JAPAN! Og jeg tar gjerne imot tips 🙂

I forbindelse med at påske-turen går til Japan i år, har jeg så klart gått til anskaffelse av Lonely Planets Japan-guide. Det vil si; denne kjøpte jeg for mer enn fem år siden! Minst så lenge har dette spennende landet stått på agendaen her i huset. Men akk; den ene reisen tar den andre, og vips så har årene gått. Men nå er det endelig dags!

Jeg har selvsagt fylt på med ny lektyre, både guider, dokumentarer, samt en Murakami-roman som også ligger klar. Her gjelder det å gjøre en fremmed og ny kultur mer kjent, før ankomst. Jeg vil jo nødig gjøre klassiske bommerter ved første anløp i landet. Jeg har også lest Renates Reisers inspirerende Japan-inntrykk, fått mange gode tips i Hamacas Reises nyttige Japan-guide, samt hatt en hyggelig og informativ mailutveksling med en dansk kollega som nylig var en svipptur i Tokyo.

Dessverre har jeg ikke så god tid i landet (mye vil ha mer, som det jo gjerne heter …), så vår rute kommer til å være omtrent slik: 

Tokyo – Kyoto – Hiroshima – Narita 

Håpet er å få med oss noen av de mange templene (som Fushimi Inari, her vist på Glimt av verden), besøke fiskemarkedet i Tokyo, dra på sykkeltur i Kyoto, et besøk i en onsen, bo på en ryonkan, bli bedre kjent med matkulturen og sake-smaking, samt oppleve ekte japansk te-seremoni, blant annet. I tillegg håper jeg å få sett snurten av den berømte kirsebærtre-blomstringen i Japan, men det er godt mulig vi er litt for tidlig ute. Men i så fall tar jeg gjerne til takke med plommetre-blomstringen, som visstnok skjer like før – og som helst sikkert er litt av et (fotogent) syn, det også. Og – vi skal så klart reise med Shinkansen. Jeg er spent på om dette er veldig ulikt hurtigtoget i Spania, som suser av gårde i 270 km/t. I Japan går visstnok toget enda litt fortere!

Turen går til Japan

Shinkansen togbilletter er forhåndsbestilt. Her er voucherne!

Har du noen tips om hva jeg absolutt MÅ få med meg noen av de stedene jeg drar til? Har du noen litt off the beaten track-tips til unike Japan-opplevelser i området jeg besøker? Eller er det noe du ønsker å vite mer om? Del tips eller spørsmål i kommentar-feltet eller send meg en e-post: post@reiselykke.com

Det er godt mulig jeg sender en reisehilsen på Facebook, Instagram og / eller Twitter – og kanskje noen live-snutter underveis på Snapchat : reiselykke 

Reiseopplevelsene og de beste reisetipsene blir samlet underveis på reisen, og deles, som alltid, her på Reiselykke.

God påske! 

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

6 kommentarer

 • Helena FREEDOMtravel sier:

  Åh vad spännande! Trevlig resa! Jag ser fram emot att läsa om detta 🙂

 • Åh, så gøy! Tror du kommer til å storkose deg! 😀

  Jeg fikk ikke med meg fiskemarkedet i Tokyo (kom for sent), man må være der VELDIG tidlig. Sånn i 3-4 tiden forstod jeg, men jeg tror gjerne det er verdt det. Spesielt om man får være noen av de første til å spise helt fersk sushi i 6-tiden på morgenen (søk på tripadvisor hva det beste stedet heter, jeg husker ikke helt, men det var bare plass til noen få stykker der inne).

  Kyoto er en utrolig vakker by, og mye større enn hva jeg så for meg! Nå reiste jeg på høsten, så jeg prøvde å fokusere på steder hvor høstfargene var som finest, så vet ikke helt hvordan stedene ser ut på våren. Jeg likte meg i alle fall veldig godt i Arashiyama i Kyoto (der finner du blant annet bambusskogen).

  Håper du kanskje får med deg kirsebærblomstringen! Det ville nok vært en drøm å fått med seg 🙂 Masse god tur! Gleder meg til å lese.

  • Reiselykke sier:

   Takk for tips, Renate!

   Kan love deg det var lange køer utenfor de mest populære sushi-stedene ved fiskemarkedet. Og riktignok – de var små!
   Nå er det dags for templer og blomstrende kirsebærtrær i Kyoto. 😀

   God påske!

 • Åh, Japan! Nå er det snart et år siden jeg var der, og jeg drar gjerne tilbake en gang! Fiskemarkedet i Tokyo bør du få med deg, for det skal visstnok stenge og flytte til moderne lokaler til høsten. Om du ikke vil stå opp om natten for å stå i kø for å få komme inn på auksjon, er det likevel mulig å besøke markedet tidlig om morgenen. Jeg syntes i hvert fall det var en opplevelse. I Hiroshima kan jeg anbefale øya Itsukushima. Hadde jeg hatt tid, ville jeg overnattet der for å få litt tid uten en haug med andre besøkende – selv om det faktisk ikke var så altfor mange der da jeg var der i påsken i fjor. Parken Shukeien i Hiroshima var også fin under kirsebærblomstringen.

  Håper du får en flott tur!

  • Reiselykke sier:

   Hei Marianne

   Fiskemarkedet var en opplevelse! Takk for tips til Hiroshima. Vi har planlagt for en natt der, så det var fint å få bekreftet at det var lurt 😉 Håper vi rekker innom Shukeien og Itsukushima også.

   God påske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.