En kambodsjansk prinsesses historie

Vaddey Ratner har skildret sin oppvekst i Pol Pots Kambodsja på 70-tallet. Det har andre gjort før henne. Så hva gjør denne fortellingen så unik?

 

I skyggen av banyantreetFørst og fremst skiller denne boka seg ut fordi Vaddey Ratner er en prinsesse, etterkommer av Kong Sisowath. Faren hennes ble drept av Røde Khmer da de overtok makten og tvang alle inn i arbeidsleire forå gjennomføre sitt jordbrukssamfunn. Et kongelig navn som før sto for trygghet og et godt liv, betydde nå den rene død.

Videre er I skyggen av Banyantreet skrevet som en roman mer enn en oppvekstskildring eller erindringer. Forfatteren går ut over seg selv, forteller essensen av det hun opplevde, i et forsøk på å skildre en mer universell historie om en kamp på livet og om ønsket om å leve til tross for omstendighetene.

Vaddey Ratner mistet mange rundt seg i ung alder, som så mange andre i Kambodsja. Men hun var en av de som klarte å flykte til et annet land, der mulighetene er åpne, og man kan nå så langt man vil. Hun dro til USA, hvor hun tok sin utdannelse, og hvor hun skapte seg sitt liv.

Vaddey Ratner ville skrive en fortelling som kunne hedre de tapte livene. Det har hun klart.

«I skyggen av Banyantreet er en av de mest fantastiske og vakre historiene jeg noen gang har lest,» sier forfatter Chris Cleave om den kritikerroste New York Times bestselgeren som nå er solgt til 16 land.

Denne artikkelen står på trykk i siste utgave av magasinet Aschehoug Litteratur, sammen med to reisesaker fra Kambodsja, basert på tidligere innlegg her på Reiselykke. Du kan saken i sin helhet her: En kambodsjansk prinsesses historie

Les også intervjuet med forfatteren her

 

 

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

2 Comments
  1. Takk for tipset! Denne boken høres ut til å passe perfekt for meg. Jeg er veldig glad i historiske romaner! Gleder meg til å lese intervjuet med henne!! =)

  2. Hei, Ingeborg. Takk for kommentaren. Håper du har fått sjans til å lese intervjuet også 🙂

error: Content is protected !!