Trendy og kontrastfylt i Valencia

Sør-Spanias Valencia er en trendy og livlig by, med spennende arkitektur og god mat. 

Vi befinner oss i Spanias tredje største by, etter Madrid og Barcelona. Med en historie som går tilbake til år 138 f.Kr., et rikt kulturliv og tett med restauranter og butikker i alle prisklasser, er dette en by perfekt for en weekend med kulturopplevelser og shopping.

Når byen i tillegg er plassert lagelig til ved Middelhavet og kan tilby langstrakte strender lags Costa del Azanar, er et besøk her også en gyllen anledning til å strekke sommeren litt lenger med litt badeliv.

– Valencierne regner seg selv som optimistiske, kan Edgar fortelle. Han er vår guide på akvariet i Ciudad de las Artes y las Ciencias – den nye og storslåtte kultur- og fritidsbyen i Valencia.

Byens arkitektur bærer for øvrig preg av ulike stilarter: middelalderarkitektur, arabiske innslag fra den gang maurerne regjerte, art deco. Og nå det siste tilskuddet: modernistiske, futuristiske bygninger på rekke og rad i den nye bydelen.

Med et flunkende nytt sykehus, ny togstasjon med hurtigtog til Madrid og den imponerende, futuristiske kultur-og fritidsparken aner vi som besøkende en viss valenciansk optimisme i et Spania som for øvrig er preget av økonomisk krise.

 

La Ciudad de las Artes y de las Ciencias i Valencia
Les også: Med hurtigtog i Spania
Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!