Verdens ende i Vestfold

20130803-184306.jpg
Stille før stormen ved Verdens ende
Foto: Mette S. Fjeldheim

Verdens ende het opprinnelig Helgerødtangen, men det nye navnet fikk det med turistene som kom i begynnelsen av 1900 tallet.

Havnen er tradisjonen tro fortsatt i bruk som fiskerikai, men er nå en også mye benyttet gjestehavn for ferierende i båt. Her finnes servicebygg og fasiliteter for båtturister, som rene og pene toaletter og dusj, samt vaskemaskin med mer.

Verdens ende ligger helt sør på øya Tjøme ved Tønsberg, hvor Tønsbergfjorden og Skagerrak møtes. De bølgende svabergene stedet er så kjent for, ble formet av isbreer for mer enn 10 000 år siden. Her ligger nå også Tjøme Kommunes Tusenårssted, utformet av landskapsarkitekt Marianne Leisner.

20130803-184846.jpg
Fiskebåter ved kai
Foto: Mette S. Fjeldheim

Reisetips
Hvorfor ikke kombinere en utflukt til Verdens ende med en kjøretur gjennom Hvasser like ved? En lunsj ved havet på Den blå brygge kan anbefales. Eller hva med litt franske følelser på Engø gård på Tjøme?

Men skulle været tillate det, og du ikke blir overrasket av lyn og torden slik vi ble, er det neppe noe serveringssted som slår det å nyte en medbrakt niste på et av de langstrakte svabergene helt ytterst ved havet.

Husk: badetøy og kamera. Et bad kan friste hvemsomhelst, og denne vakre naturen vil du ønske å forevige.

20130804-100230.jpg
Bro ut mot svabergene
Foto: Mette S. Fjeldheim

Kilder:
Tjøme kommune og Wikipedia

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!