Verdens internasjonale tapasdag

Noe av det hyggeligste jeg vet på reise i Spania, er å gå fra tapasbar til tapasbar. Sjekke stemningen, ta meg en pinxtos eller bestille en tapa, med et glass hvitt eller cava attåt, for så å finne veien til neste.

Verdens internasjonale tapasdag

Tapas i Oslo

Helt siden jeg flyttet til Oslo, har jeg vanket mer eller mindre fast på Delicatessen på Grünerløkka. Restauranten har over tid blitt en kjede, men det er denne første jeg fortsatt foretrekker av kjedens serveringssteder. Men så er det kommer nye, spennende tilbud også. Her er tre anbefalinger:

Det finnes mange flere enn dette. Champagneria, San Leandro og Atelier Asian Tapas, for å nevne noen. Jeg satser på å smake meg litt rundt fra tapas til tapas under Verdens internasjonale tapasdag i Oslo. Kanskje jeg finner en ny favoritt?

I anledning dagen passer det fint å dele tips til gode tapas-steder i Spania:

Tapas i Málaga

Da jeg besøkte Málaga sist, var vi innom flere tapasbarer, men det var særlig tre som pekte seg ut. Disse, samt tips til to skikkelig gode, elegante spanske restauranter i Málaga, finner du her: Tapas i Málaga

Tapas i Madrid

Er det én ting som slår en når en besøker Spanias hovedstad, er det matgleden. Det er mat over alt, tapas barer på hvert gatehjørne. Men hvor i all verden skal man begynne? Hvor er man sikret skikkelig god tapas i Madrid?

Det er i Madrid som alle andre storbyer – man bør velge sine serveringssteder med omhu. Med over 6 000 serveringssteder er det litt å smake seg gjennom. Vi har ikke testet dem alle. Men vi har researchet, lett oss frem og smakt oss gjennom et utvalg av steder. Av de tapas-restaurantene vi har testet, har jeg plukket ut tre sikre vinnere:   Tapas i Madrid

Tapas i Barcelona

Sist jeg besøkte Barcelona, tok vi turen innom det hyggelige stedet El Nacional. I et flott lokale finnes der flere barer og restauranter under samme tak. Anbefaler en liten tur innom her.

Flere tips til Barcelona: 

Barcelona – byen som har alt

Hotelltips i Barcelona

 

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!