Vinter i New York

New York

Som så mange andre tenker jeg i blant på om ikke det ville vært fint å bo i New York en periode av livet. I mangel på å ha gjennomført det, so far, ble det en weekend-tur i januar i stedet. Og jeg lover deg – det er den nærmeste opplevelsen jeg har hatt av – nettopp – å bo i New York. Ikke at oppholdet var spesielt langt, vi var der kun tre hele dager. Men det er noe med å være i New York midtvinters.

Det er ikke så mange turister som legger ferien sin til New York i januar. Da er det kaldt der, da. Riktignok er det kaldere i Norge. Men det føles kaldere der vi vandrer gatelangs, hutrende mellom skyskraperne, på jakt etter en butikk å varme seg i, en bar, en restaurant. Forkjølet, drikkende på mynte-te flere ganger om dagen, kjentes det ut som akkurat det. Som om jeg bodde i New York. Noe langt mer fornuftig ville vært å drømme meg bort, til et varmere sted.

Saken fortsetter under bildene. 

Men en kald weekend i New York er nå engang en weekend i New York. Og få ting slår akkurat dét. Spesielt når det er en helt spesiell anledning til det, som det var i dette tilfellet. Og –  jo mindre det er å gjøre ute i kulda, jo mer kos ble det inne. Så vi dro fra sted til sted, oppdaget nye restauranter, besøkte igjen noen gamle. Klassikerne vil vi alltid stikke innom, sommer som vinter. Som Pastis. Eller Baltazar. Eller Asiate. Eller den lune baren på Soho Grand.

Blant nye oppdagelser, kan jeg nevne NoMad (uforglemmelig helstekt kylling med foie gras og trøfler …). Standard Grill. Og Waverly Inn. Ikke et nytt sted for New Yorkere, men nytt for oss. Vi rakk et hyggelig gjensyn med The Lion. Og med Spice Market. Nok en gang viste det seg hvor perfekt det er å bo i Soho. Nært det meste, og en kjapp t-bane tur unna resten.

 

Flere innlegg fra New York

Restauranttips New York 

New York. Restauranttips for førstegangs besøkende. 

Trendy nostalgi i Williamsburg, Brooklyn.

Nostalgia i New York.

Et sikkert tegn på vår. 

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.