White Moose Project Värmland

Under parolen ”kunsten ut til folket”, har nesten hele Värmland omfavnet moderne kunst og invitert i alt 25 kunstnere til å dekorere husvegger i hele 10 kommuner.

Organisasjonen Artscape jobber for å fremme kunst ute i det offentlige rom og mener kunst ikke kun skal være viet til museum og gallerier. Tidligere har Artscape sørget for kunstneriske innslag på husvegger i Malmö og Göteborg. Årets store prosjekt heter White Moose Project, også kaldt Artscape 2017 Värmland, er større enn noensinne: det når ut over et helt fylke, eller län, der i alt ti av 16 kommuner er med å finansiere prosjektet.

Men det var i Karlstad det begynte:

Jessicka Frick er prosjektleder for Artscape 2017 i Karlstad kommune og har nå jobbet fulltid med dette i et år. – Det blir rart når det er over, sier hun. – Litt tomt, kanskje.

Det tror jeg nok. For akkurat i disse ukene selve festivalen pågår, er hun over alt og alt for alle. – Det er som et kollektiv, sier hun. Sammen med kunstnerne forflytter de seg fra kommune til kommune, kunstverk for kunstverk. Nå vil hun gjerne vise meg kunsten lokalt i Karlstad, og sammen med turistsjef Maria Westin og en mexicansk London-basert streetart-journalist, tar vi ut på tur i Karlstads gater.

I skrivende stund er det disse tre bildene som er oppført i Karlstad, men flere kommer til.

Kunsten finnes vi i disse kommunene:

ArvikaFilipstadForshagaGrumsKarlstadMunkforsSunneSäffleTorsby og Årjäng.

I tillegg til å skape utendørs kunst ved kunstnere, vil det bli avholdt workshops for innbyggerne. – Bare slik kan vi erfare hvor enormt vanskelig det er å skape gatekunst, sier en entusiastisk prosjektleder.

→ Her kan du se flere bilder fra alle kommunene.

For reisetips til Karlstad, se her

Reiselykke var invitert til å oppleve gatekunst-prosjektet av Visit Karlstad i samarbeid med Ehrenberg Kommunikasjon AS. 

Vinkling/meninger/anbefalinger, samt tekst og foto er som alltid ved Reiselykke

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

error: Content is protected !!