White Moose Project Värmland

Street art har inntatt Värmland

Under parolen ”kunsten ut til folket”, har nesten hele Värmland omfavnet moderne kunst og invitert i alt 25 kunstnere til å dekorere husvegger i hele 10 kommuner.

Organisasjonen Artscape jobber for å fremme kunst ute i det offentlige rom og mener kunst ikke kun skal være viet til museum og gallerier. Tidligere har Artscape sørget for kunstneriske innslag på husvegger i Malmö og Göteborg. Årets store prosjekt heter White Moose Project, også kaldt Artscape 2017 Värmland, er større enn noensinne: det når ut over et helt fylke, eller län, der i alt ti av 16 kommuner er med å finansiere prosjektet.

Men det var i Karlstad det begynte:

Jessicka Frick er prosjektleder for Artscape 2017 i Karlstad kommune og har nå jobbet fulltid med dette i et år. – Det blir rart når det er over, sier hun. – Litt tomt, kanskje.

Det tror jeg nok. For akkurat i disse ukene selve festivalen pågår, er hun over alt og alt for alle. – Det er som et kollektiv, sier hun. Sammen med kunstnerne forflytter de seg fra kommune til kommune, kunstverk for kunstverk. Nå vil hun gjerne vise meg kunsten lokalt i Karlstad, og sammen med turistsjef Maria Westin og en mexicansk London-basert streetart-journalist, tar vi ut på tur i Karlstads gater.

I skrivende stund er det disse tre bildene som er oppført i Karlstad, men flere kommer til.

Kunsten finnes vi i disse kommunene:

ArvikaFilipstadForshagaGrumsKarlstadMunkforsSunneSäffleTorsby og Årjäng.

I tillegg til å skape utendørs kunst ved kunstnere, vil det bli avholdt workshops for innbyggerne. – Bare slik kan vi erfare hvor enormt vanskelig det er å skape gatekunst, sier en entusiastisk prosjektleder.

Her kan du se flere bilder fra alle kommunene.

For reisetips til Karlstad, se her

Reiselykke var invitert til å oppleve gatekunst-prosjektet av Visit Karlstad i samarbeid med Ehrenberg Kommunikasjon AS. 

Vinkling/meninger/anbefalinger, samt tekst og foto er som alltid ved Reiselykke

Likte du denne artikkelen? Del den gjerne!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *