Policy Reiselykke 

Her kan du lese om hvilke retningslinjer Reiselykke legger til grunn og følger for publisering artikler om reise, kultur og livsstil. 

Informasjonen på denne siden gjelder for følgende kanaler:

Denne nettsiden: https://reiselykke.no

Instagram: @reiselykke 

Facebook: @reiselykke 

Digitale (nedlastbare) reiseguider som utgis av Reiselykke, som du får kjøpt i min nettbutikk reiselykkemedia.no

All tekst på denne nettsiden er skrevet av Mette S. Fjeldheim, med mindre jeg opplyser om noe annet. Det gjelder også for alle bilder.

Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av innholdet i hht. Åndsverkloven.

Med forbehold om trykkfeil og eventuelle endringer lokalt etter at denne artikkelen ble publisert. 

Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for nettsider det vises til, mangelfulle oppdateringer på disse eller at nettsidene det vises til, blir lagt ned. 

Nettsiden er utviklet for å tilby en hjelpende hånd til reisende, men leseren er selv ansvarlig for å sette seg inn i situasjonsbildet og gjøre nødvendig research knyttet til priser, åpningstider og andre endringer som kan oppstå på et reisemål. Reiselykke kan ikke klandres for eventuelle uønskede situasjoner som måtte oppstå i løpet av reisen. 

Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke

Denne nettsiden eies og drives av Mette Solberg Fjeldheim, skribent med lang erfaring fra forlagsbransjen, som reisejournalist og kommunikasjonsrådgiver. 

Jeg behandler mine sosiale medier og denne nettsiden som redaksjonelle produkter og har en journalistisk tilnærming til mitt arbeid.

Jeg streber alltid etter å gjøre best mulig research i mitt arbeid.

Les mer her

Samarbeid

Reiser i privat regi og invitasjoner til presseturer behandles på samme måte i mitt journalistiske virke: Jeg skriver kun om det som jeg finner relevant og som jeg tror er til nytte og interesse for deg som leser. Jeg kuraterer, vinkler og velger ut basert på min integritet som reiseskribent.

De aller fleste reiser har jeg selv planlagt og betalt for. Jeg deltar også på utvalgte visningsturer der jeg inviteres med som profesjonell reiseskribent og -journalist.

Det legges ingen føringer for min omtale av et reisemål ved slike reiser og jeg deler alltid min ærlige mening. Det er for øvrig en forutsetning for at jeg stiller når jeg blir invitert.

Kommunikasjonstjenester

Jeg tilbyr kommunikasjonstjenester for destinasjoner og reiselivsaktører. Dette er naturligvis betalt, for det er min jobb.

I slike tilfeller kan det godt hende jeg deler høydepunkter fra eventuelt oppdrag her, uten at det er å oppfatte som reklame – annet enn at jeg deler det jeg måtte finne relevant for mine lesere og av interesse for meg å skrive om. Det ligger derimot ikke implisitt i slike samarbeid.

Reklame

I tilfeller der jeg får betalt for å skrive om et reisemål eller reiseaktivitet og dele dette i mine kanaler, er artiklene og postene i sosiale medier alltid merket som reklame.

Jeg forbeholder meg likevel retten til min ærlige omtale og tar aldri på meg slike oppdrag om jeg ikke kan stå inne for dem eller oppfatter dem som relevant for mine lesere.

Til opplysning har jeg takket nei til flere godt betalte tilbud, rett og slett fordi det ikke er passer inn i min portefølje og fordi det ikke er relevant for mine lesere.

Det koster penger å drifte denne nettsiden. Det er heller ikke gratis å reise. Du vil derfor se at jeg har affiliate-reklame i mine reiseartikler.

Dette er lenker der Reiselykke får en liten sum dersom du gjør et kjøp basert på disse lenkene – selvsagt uten at prisen bli høyere for din del.

Dette er alle tilbud som er relevant i forhold til artikkelen jeg skriver og fra anerkjente merker jeg selv stort sett har benyttet på mine reiser.

Mine samarbeidspartnere:

Booking.com, GetYourGuide, Rental Cars, Omio, Trainline, Agoda.

Skal jeg skrive om bærekraftig reise, må også min jobb være bærekraftig. Mine affiliate-samarbeid er et forsøk på å løse det.

Merk:

Reiselykke publiserer ikke reklametekster «mot linkutvekskling»

Reiselykke promoterer ikke forbrukslån, spill eller gambling

Reiselykke publiserer ikke reiseartikler skrevet av reklamebyråer / destinasjonsselskap.

Opplysninger som samles inn

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler, identifikatorer for mobilenheter (f.eks. annonserings-ID for Android eller annonseringsidentifikator for iOS) eller lignende teknologier for å samle inn data. 

Nettsiden benytter Google Analytics. Dersom du ønsker å lære mer om hvordan Google bruker data når du bruker partnernettsteder eller apper, kan du lese mer om dette på nettsiden deres her.

Du kan lese personvernerklæringen i sin helhet her

Profesjonalitet

Jeg har mange års erfaring som reisejournalist for medier som VG og Norsk Ukeblad, der jeg har vært fast leverandør av reisestoff.

Som mangeårig bokanmelder og med bakgrunn for norsk bokbransje vil jeg fra tid til annen anmelde bøker også her. Jeg er også sertifisert yogalærer (mer info lenger ned) og har tatt vinsertifiseringen WSET2 for å kunne skrive profesjonelt om yoga og vin. 

Jeg har gjort meg kjent med Vær varsom-plakaten og forholder meg til denne.

Holdning til reise

Reiselykke står for en holdning at reise bidrar til å rive ned unødvendige skiller mellom folk, bidrar til økt forståelse og til å styrke lokaløkonomi.

Reiselykke streber etter å reise og skrive om reise på en ansvarlig og bærekraftig måte i størst mulig utstrekning. Reiselykke ble startet blant annet annet med utgangspunkt i et ønske å kunne bidra til et mer bærekraftig reiseliv gjennom opplysning og inspirasjon til reisende. 

Reiselykke tar avstand fra å dyreplageri til fordel for turisters underholdning og har tatt stilling til å unnlate å gi penger til barn som tigger.

Reiselykke gir i stedet støtte til organisasjoner som bidrar til selvhjelp i vanskeligstilte områder rundt i verden, gjennom frivillig arbeid og økonomisk støtte. Dette har vært gjort først og fremst gjennom aktivt samarbeid med IMPACT Norway i mange år. 

Ansvarsfraskrivelse

Reiselykke har lagt mye arbeid ned i artiklene du kan lese helt gratis her på Reiselykke. Jeg tar forbehold om feil, endringer etter at artiklene er blitt skrevet og står ikke ansvarlig for nettsider artiklene her viser videre til.

Tipsene her er personlige og smak kan variere fra person til person.

Sjekk alltid reisetips før du bestiller reise eller opphold og les deg opp på UDs reiseråd før du bestiller reise til et land du ikke kjenner godt fra før. Undersøk eventuelle behov for vaksinasjon og les deg opp på klima-/værforhold på steder du ikke kjenner godt fra før.

Ønsker du å samarbeide?

Reiselykke ble kåret Norges beste reiseblogg i 2017 og jeg har skrevet artikler om reise og kultur for ulike publikasjoner i en årrekke. Jeg deler reiseinspirajon og -informasjon i artikler på Reiselykke og sosiale medier knyttet til Reiselykke på Instagram og Facebook. 

Kjerneleseren er kvinner mellom 45 og 55 år, og de aller fleste bor i Norge.  

Ønsker du å ta kontakt? Gå hit

Reiselykke® er et registrert varemerke