Policy Reiselykke 

Her kan du lese om hvilke retningslinjer Reiselykke legger til grunn og følger for publisering artikler om reise, kultur og livsstil. 

Informasjonen på denne siden gjelder for følgende kanaler:

Denne nettsiden: https://reiselykke.no

Instagram: @reiselykke 

Facebook: @reiselykke 

Digitale (nedlastbare) reiseguider som utgis av Reiselykke

Dette er Reiselykke

Denne nettsiden eies og drives av Mette Solberg Fjeldheim, skribent med lang erfaring fra forlagsbransjen, som reisejournalist og kommunikasjonsrådgiver. 

Les mer her

Opplysninger som samles inn

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler, identifikatorer for mobilenheter (f.eks. annonserings-ID for Android eller annonseringsidentifikator for iOS) eller lignende teknologier for å samle inn data. 

Nettsiden benytter Google Analytics. Dersom du ønsker å lære mer om hvordan Google bruker data når du bruker partnernettsteder eller apper, kan du lese mer om dette på nettsiden deres her.

Du kan lese personvernerklæringen i sin helhet her

Profesjonalitet

Jeg har mange års erfaring som reisejournalist for medier som VG og Norsk Ukeblad, der jeg har vært fast leverandør av reisestoff. Som reisejournalist får jeg tilgang på nyheter og relevant stoff for lesere på Reiselykke gjennom pressemeldinger, workshops, pressemøter og visningsturer. Reiser jeg skriver om her, kan ha blitt publisert også i andre medier. 

Jeg reiser også privat, og har gjort dette siden jeg ble «bitt av reisebasillen» for rundt 25 år siden. Reiser og kulturopplevelser er noe jeg har prioritert å bruke mye av min tid på. Reiser i privat regi og i jobbsammenheng behandles på samme måte i mitt journalistiske virke. Jeg skriver kun om det som jeg finner relevant og som jeg tror er til nytte og interesse for deg som leser. 

Som mangeårig bokanmelder og med bakgrunn for norsk bokbransje vil Mette fra Reiselykke fra tid til annen anmelde bøker også her. Mette er også sertifisert yogalærer (mer info lenger ned) og har tatt vinsertifiseringen WSET2 for å kunne skrive profesjonelt om yoga og vin. 

Reiselykke streber etter å forholde seg til Vær varsom-plakaten.

Reklame 

Dersom Reiselykke får betalt for å omtale et produkt eller en opplevelse, merkes dette som «reklame». Reiselykke omtaler og anbefaler kun produkter eller tjenester som vi står inne for.  

Noen av lenkene på denne nettsiden er affiliate-reklamelenker. De merkes med * og artiklene det gjelder har informasjon om dette.  Se våre samarbeidspartnere her

Merk:

Reiselykke publiserer ikke reklametekster «mot linkutvekskling»

Reiselykke promoterer ikke forbrukslån, spill eller gambling

Reiselykke publiserer ikke reiseartikler skrevet av reklamebyråer/destinasjonsselskap mot linkutvekskling

Holdning til reise

Reiselykke står for en holdning at reise bidrar til å rive ned unødvendige skiller mellom folk, bidrar til økt forståelse og til å styrke lokaløkonomi.

Reiselykke streber etter å reise og skrive om reise på en ansvarlig og bærekraftig måte i størst mulig utstrekning. Reiselykke eksisterer blant annet med utgangspunkt i et ønske å kunne bidra til et mer bærekraftig reiseliv gjennom opplysning og inspirasjon til reisende. 

Reiselykke tar avstand fra å dyreplageri til fordel for turisters underholdning og har tatt stilling til å unnlate å gi penger til barn som tigger. Reiselykke gir i stedet støtte til organisasjoner som bidrar til selvhjelp i vanskeligstilte områder rundt i verden, gjennom frivillig arbeid og økonomisk støtte. Dette har vært gjort først og fremst gjennom aktivt samarbeid med IMPACT Norway i mange år. 

Holdning til yoga

Min holdning til yoga og yogaundervisning, er at yoga er for alle – uansett kjønn eller alder, størrelse, form eller fasong. Yoga handler ikke bare om øvelsene eller det mange tenker som treningsformen – yogaøvelsene (asanaene) er én av flere temaer innen yoga.

Yoga er en ikke-religiøs livsstil, og denne kan være førende for det livet man lever – eller man kan plukke med seg det man føler «snakker» til en. Jeg tror vi her i vesten kan ha godt av å implementere mer av yogaens filosofi i livet, uten at alle skal forventes å leve etter én og samme metode. 

Ansvarsfraskrivelse

Reiselykke har lagt mye arbeid ned i artiklene du kan lese helt gratis her på Reiselykke. Vi tar forbehold om feil, endringer etter at artiklene er blitt skrevet og står ikke ansvarlig for nettsider artiklene her viser videre til. Tipsene her er personlige og smak kan variere fra person til person.

Sjekk alltid reisetips før du bestiller reise eller opphold og les deg opp på UDs reiseråd før du bestiller reise til et land du ikke kjenner godt fra før. Undersøk eventuelle behov for vaksinasjon og les deg opp på klima-/værforhold på steder du ikke kjenner godt fra før.

Når det gjelder artikler om yoga, meditasjon og pusteøvelser, er jeg sertifisert yogalærer gjennom Rachel Henberrys Emerge-program (Yoga Allience sertifisert utdanning). Jeg er imidlertid ikke utdannet lege og du må selv ta de forhåndsregler du trenger for å utøve yogapraksis. Er du ny innen yoga, undersøk gjerne med din lege og evt. din kiropraktor/fysioterapeut om eventuelle behov for tilpasning av øvelser m.m.

Ønsker du å samarbeide?

Reiselykke ble kåret Norges beste reiseblogg i 2017 og Mette har skrevet artikler om reise og kultur for ulike publikasjoner i en årrekke. Hun deler reiseinspirajon og -informasjon i artikler på Reiselykke og sosiale medier knyttet til Reiselykke på Instagram og Facebook. 

Kjerneleseren er kvinner mellom 45 og 55 år, og de aller fleste bor i Norge.  

Ønsker du å ta kontakt? Gå hit

Reiselykke® er et registrert varemerke