Policy

Samarbeid med Reiselykke?

Her på Reiselykke forsøker jeg å gjenspeile gleden og berikelsen det å reise gir: Jeg mener det å reise bidrar til å rive ned unødvendige skiller mellom folk, bidrar til økt forståelse og til å styrke lokaløkonomi.

Fokus er på lokale kulturopplevelser, med et ønske om å inspirere til å reise mer bærekraftig og ansvarlig. Målgruppen jeg retter meg mot, er dere som setter pris på unike opplevelser, høy kvalitet og lokalkultur, i form av mat og drikke, kunst og kultur, samt severdigheter og naturopplevelser.

Kort om nettsiden

Denne nettsiden startet som en personlig reiseblogg i 2011 og har utviklet seg i retning av et personlig nettmagasin om reise. Det bærer nettsiden preg av. Den bærer også preg av hvordan jeg som reisende har endret meg over tid, samt av utvikling i fotografering og fortellerteknikk.

Artikler publisert som Reiselykke er skrevet av meg selv og publisert med mine egne fotos. Skulle det motsatte være tilfelle, eller at en artikkel er skrevet av en gjesteskribent, vil dette være tydelig merket med avsender.

På denne nettsiden vil du ikke finne det vi kaller desk-journalistikk – alle reiser som omtales her, er personlig researchet og foretatt av meg selv på omtalte lokasjon, eventuelt av utvalgte gjesteskribenter eller intervju-objekter.

Jeg  er kjent med Vær varsom-plakaten, og vet at ord og bilder er makt, samt den internasjonale standarden ‘STS code of ethics’

Les mer om Reiselykke.com her

Slik reiser jeg

Etter flere år som backpacker, regner jeg meg som ferdig med det i ordets rette forstand. Jeg søker i dag ofte tilsvarende opplevelser, men med bedre komfort, ofte kombinert med gode mat og vinopplevelser, fortsatt med fokus på destinasjonen, menneskene og kulturen. Dette håper jeg gjenspeilet de artiklene og det som kommer til uttrykk her på Reiselykke.

Som reisende liker jeg å oppleve verden på ulike vis. Jeg reiser oftest med min mann, av og til alene, iblant med venner og annen familie. Jeg har en forkjærlighet for bilturer og å reise rundt i et land eller et område for å bli nærmere kjent med det. Jeg elsker å utforske, og løfter ofte frem en destinasjon ut fra ulike tema.  Jeg er glad i vakker natur, mat og gode viner, kulturopplevelser og å møte mennesker der de bor. Jeg er også glad i kunst-, kultur- og gourmet-opplevelser i storbyen.

I de tilfeller jeg deltar på presseturer, er artiklene merket med dette. Jeg drar også på reportasjereiser jeg har planlagt selv, ut fra egne ønsker og behov i forhold til å skape innhold. Disse er da ikke merket.

Reiselykke på reise

 • Min holdning til å reise er også å strebe etter å reise på en ansvarlig og bærekraftig måte i størst mulig utstrekning, og dette håper jeg skinner gjennom her på Reiselykke
 • Personlig tar jeg avstand fra å dyreplageri til fordel for turisters underholdning og har tatt stilling til å unnlate å gi penger til barn som tigger. Gjennom frivillig arbeid og her på
 • Reiselykke, har jeg derfor valgt å i stedet gi min støtte til organisasjoner som bidrar til selvhjelp i vanskeligstilte områder rundt i verden, først og fremst gjennom aktivt samarbeid med IMPACT Norway, men også på annet vis.
 • Jeg kjøper jevnlig klimakvoter via no.myclimate.org o.l. der økonomiske bidrag går til klimavernprosjekter og bidrar lokalt og globalt for felleskapet.

Merking av artikler

 • Dersom jeg i form av å være reisejournalist deltar på en pressereise, er artikler med det som utgangpunkt merket som «pressetur»
 • Dersom jeg får betalt for å reise et sted eller for å omtale et produkt, er artikler med det som utgangspunkt merket som «reklame».
 • Affiliate-samarbeid er merket, enten over annonsen som er lagt inn i artikkelen eller ved en merknad innledningsvis.  Hvem jeg samarbeider med per i dag kan du se her.

Merk:

 • Reiselykke publiserer ikke reklametekster «mot linkutvekskling»
 • Reiselykke promoterer ikke forbrukslån, spill eller gambling
 • Reiselykke publiserer ikke reiseartikler skrevet av reklamebyråer/destinasjonsselskap mot linkutvekskling
 • Jeg benytter Google Analytics til å få oversikt over lesertall og mest leste artikler.  Les mer om cookies / informasjonskapsler her.

Personvern ved påmelding nyhetsbrev

Jeg sender ut nyhetsbrev fra tid til annen (maks hver måned). Alle som mottar nyhetsbrevet har selv bedt om å stå på listen. Denne listen deles ikke med andre, og ingen av mottakerne kommer fra kjøpte lister. De som ønsker å slette seg fra listen, gjør det ved å avmelde seg nederst i nyhetsbrevet. Jeg benytter MailChimp som er et internasjonalt anerkjent system for utsendelse av nyhetsbrev.

Her kan du lese personvernerklæringen.

Ansvarsfraskrivelse

Jeg har lagt mye arbeid ned i artiklene du kan lese helt gratis her på Reiselykke. Jeg har selv dekket store deler av reisene mine, steder jeg besøker er researchet og opplevelsene er fortalt etter beste evne. Jeg tar forbehold om feil, endringer etter at artiklene er blitt skrevet og står ikke ansvarlig for nettsider artiklene her viser videre til. Tipsene her er personlige og smak kan variere fra person til person.

Sjekk alltid reisetips før du bestiller reise eller opphold og les deg opp på UDs reiseråd før du bestiller reise til et land du ikke kjenner godt fra før.

Hilsen Mette ∞

Reiselykke® er et registrert varemerke