Her kan du lese om hvilke retningslinjer Reiselykke har lagt til grunn og følger for publisering av reiseartikler og innen andre tema, samt på reise og som yogalærer.

Reiselykke startet som en personlig reiseblogg i 2011 og ble kåret Norges beste reiseblogg i 2017. For 2021 og tiden fremover, etter 10 år med publisering, har jeg valgt å fokusere også på andre tema. Dette er temaer som er beslektet med det jeg tenker reise handler om: Å vokse som menneske, å utfordre oss og øke innsikten i oss selv og verden rundt oss.

Temaene jeg tar opp er relatert til å skrive, lese, mene, tenker og reise.

Du kan lese mer om hvem jeg er her

Om reiseartiklene

Reise er en del av mitt liv og stedene jeg har vært, menneskene jeg har møtt og opplevelsene jeg har hatt, har bidratt til den jeg er i dag. Det bærer også Reiselykke preg av, og det kan ses i måten jeg skriver på, hva jeg skriver om, samt bildene jeg tar.

Jeg har forsøkt etter beste evne å gjenspeile gleden og berikelsen det å reise gir: Jeg mener det å reise bidrar til å rive ned unødvendige skiller mellom folk, bidrar til økt forståelse og til å styrke lokaløkonomi.

Fokus er på lokale kulturopplevelser, med et ønske om å inspirere til å reise mer bærekraftig og ansvarlig. Målgruppen jeg retter meg mot, er dere som setter pris på unike opplevelser, høy kvalitet og lokalkultur, i form av mat og drikke, kunst og kultur, samt severdigheter og naturopplevelser.

Jeg forholder meg til Vær varsom-plakaten, markedsføringsloven, samt GDPR.

Les mer om Reiselykke her

Merking av artikler

Dersom jeg i form av å være reisejournalist deltar på en pressereise, er artikler med det som utgangpunkt merket som «pressetur»

Dersom jeg får betalt for å reise et sted eller for å omtale et produkt, er artikler med det som utgangspunkt merket som «reklame». Noen av lenkene på denne nettsiden er affiliate-reklamelenker. Hvem jeg samarbeider med, kan du se her.

Merk:

  • Reiselykke publiserer ikke reklametekster «mot linkutvekskling»
  • Reiselykke promoterer ikke forbrukslån, spill eller gambling
  • Reiselykke publiserer ikke reiseartikler skrevet av reklamebyråer/destinasjonsselskap mot linkutvekskling
  • Jeg benytter Google Analytics til å få oversikt over lesertall og mest leste artikler.  Les mer om cookies / informasjonskapsler her.

Personvern ved påmelding nyhetsbrev

Jeg sender ut nyhetsbrev fra tid til annen (maks hver måned). Alle som mottar nyhetsbrevet har selv bedt om å stå på listen. Denne listen deles ikke med andre, og ingen av mottakerne kommer fra kjøpte lister. De som ønsker å slette seg fra listen, gjør det ved å avmelde seg nederst i nyhetsbrevet. Jeg benytter MailChimp som er et internasjonalt anerkjent system for utsendelse av nyhetsbrev.

Her kan du lese personvernerklæringen.

Holdning til reise

Min holdning til å reise er også å strebe etter å reise på en ansvarlig og bærekraftig måte i størst mulig utstrekning, og dette håper jeg skinner gjennom her på Reiselykke.

Personlig tar jeg avstand fra å dyreplageri til fordel for turisters underholdning og har tatt stilling til å unnlate å gi penger til barn som tigger. Gjennom frivillig arbeid og her på Reiselykke, har jeg derfor valgt å i stedet gi min støtte til organisasjoner som bidrar til selvhjelp i vanskeligstilte områder rundt i verden, først og fremst gjennom aktivt samarbeid med IMPACT Norway, men også på annet vis.

Jeg kjøper jevnlig klimakvoter via no.myclimate.org o.l. der økonomiske bidrag går til klimavernprosjekter og bidrar lokalt og globalt for felleskapet.

Holdning til yoga

Min holdning til yoga og yogaundervisning, er at yoga er for alle – uansett kjønn eller alder, størrelse, form eller fasong. Yoga handler ikke bare om øvelsene eller det mange tenker som treningsformen – yogaøvelsene (asanaene) er én av flere temaer innen yoga.

Yoga er en ikke-religiøs livsstil, og denne kan være førende for det livet man lever – eller man kan plukke med seg det man føler «snakker» til en. Jeg tror vi her i vesten kan ha godt av å implementere mer av yogaens filosofi i livet, uten at alle skal forventes å leve etter én og samme metode.

Ansvarsfraskrivelse

Jeg har lagt mye arbeid ned i artiklene du kan lese helt gratis her på Reiselykke. Jeg har selv dekket store deler av reisene mine, steder jeg besøker er researchet og opplevelsene er fortalt etter beste evne. Jeg tar forbehold om feil, endringer etter at artiklene er blitt skrevet og står ikke ansvarlig for nettsider artiklene her viser videre til. Tipsene her er personlige og smak kan variere fra person til person.

Sjekk alltid reisetips før du bestiller reise eller opphold og les deg opp på UDs reiseråd før du bestiller reise til et land du ikke kjenner godt fra før. Undersøk eventuelle behov for vaksinasjon og les deg opp på klima-/værforhold på steder du ikke kjenner godt fra før.

Når det gjelder artikler om yoga, meditasjon og pusteøvelser, er jeg sertifisert yogalærer gjennom Rachel Henberrys Emerge-program (Yoga Allience sertifisert utdanning). Jeg er imidlertid ikke utdannet lege og du må selv ta de forhåndsregler du trenger for å utøve yogapraksis. Er du ny innen yoga, undersøk gjerne med din lege og evt. din kiropraktor/fysioterapeut om eventuelle behov for tilpasning av øvelser m.m.

Hilsen Mette ∞

Ønsker du å ta kontakt? Fyll ut skjemaet her

Reiselykke® er et registrert varemerke