Velkommen til Reiselykke® – kåret Norges beste reiseblogg i 2017! Dette er et norsk kultur- og reisemagasin drevet av meg, Mette Solberg Fjeldheim, som også tilbyr nedlastbare reiseguider og skrivekurs.

Mette fra Reiselykke.com

Jeg startet Reiselykke® som et hobbyprosjekt i 2011 og i 2017 ble nettsiden kåret Norges beste reiseblogg.

Gjennom Reiselykke har jeg delt inspirasjon til kvalitetsbevisste reisende fra mine reiser rundt omkring i verden de siste ti årene – både her på nettsiden, men også i noen av Norges største medier.

Nå driver jeg og utvikler skrivekurs for andre som ønsker lære av mine erfaringer rundt hvordan skrive om reise.

MERK: Tekst og foto på denne nettsiden er beskyttet av åndsverkloven

Som reisejournalist har mitt fokus hele tiden vært på hvordan vi som reisende kan reise mer ansvarlig, støtte opp under det lokale der vi til enhver tid befinner oss og beskytte naturen etter beste evne – selv om vi også ønsker å se mer av verden.

Klimautfordringene og naturkrisen vi nå står oppi, opptar meg særlig – og er noe vi alle må ta ansvar for. Kan vi kombinere reiseglede og kulturinteresse med en stadig varmere planet? Det er blant temaene jeg stadig vender tilbake til i bloggdelen under tag’en “reisetanker“. 

Reiselykke og skriveglede

Det å reise og oppleve verden er en del av meg, og mine erfaringer og opplevelser har gjort meg til den jeg er. Jeg kommer alltid til å sette stor pris på å utforske andre deler av verden, møte andre mennesker og lære av andre kulturer og samfunn. Det er dette som er reiselykke for meg! 

Tematikk knyttet til reise har en helt naturlig plass her på nettsiden, men jeg er også svært opptatt av alt som relaterer seg til publisering, tekst og storytelling, samt kommunikasjon og kreativitet. Derfor har jeg også en annen blogg; Mettes skrivestue, som du finner på mettesfjeldheim.no, med den tilhørende Instagram-kontoen @mettesfjeldheim.

Skrivekurs for reiseglade

I løpet av den nærmeste fremtid kommer jeg til å lansere skrivekurs for reiseglade. Her vil jeg dele av mine erfaringer som reisejournalist, reiseblogger og kreativ entreprenør. Blant det jeg tar for meg der, er:

Hvordan kan du spe på reisebudsjettet med å skrive om reise? Hva skal til for å komme på trykk? Hva innebærer det egentlig si å skrive om reise? Hvordan kan du gjennom å skrive om reise gjøre en forskjell?

Kursene kan du finne på skribentkurs.no, og mine to første kurs der er alt lansert! I kursserien “Skrivekurs for reiseskribenter” er første kurs nå ute, og det tar for seg historieskriving for reiseskribenter.

Fordi min ambisjon er å bidra til et mer bærekraftig skriveliv for skriveglade, har jeg også utviklet kurset Yoga for skribenter og andre (hjemme)kontorister

For å følge med på kommende kurs, meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev her.

Velkommen til å utforske Reiselykke®

På knappene under kan du finne reiseskildringer og guider etter land, reistips og reiseråd, samt reisebloggen min “reisetanker”. For å lese mer om meg, ta en titt her. Du finner meg også på Instagram og på Facebook som @reiselykke.

Livet er en reise: Her på Reiselykke, som ellers i livet, følger jeg nysgjerrigheten, lever kreativt og håper å gjøre en forskjell på min vei. Velkommen med på reisen!

Hilsen Mette ∞

Ønsker du å ta kontakt? Fyll ut skjemaet her

Reiselykke® er et registrert varemerke

Mine utgivelser

Nominasjoner og priser

Reiselykke ble kåret Norges beste reiseblogg i 2017 under Reiselivsmessen i Oslo. Denne kåringen kan du lese mer om her. Reiselykke er tidligere sølvvinner i Travel Markets kåring av beste reiseblogg (2016), finalist i Super Saver Travel Blog Awards i 2013 og ble nominert til kåringen Best i Tekst.