Om Reiselykke

Reiselykke er et nettmagasin og en reiseblogg med reisetips til kvalitetsbevisste reisende, publisert med tanke på deg som i hovedsak planlegger reisene dine selv.

Tipsene du finner her er basert på personlige erfaringer, og jeg deler alltid tips til de stedene jeg trives best selv – enten det er en kul bar, et bra spisested, et spennende overnattingssted, et nydelig feriested eller en fin (og passe lang) tur i fjellet. Liker jeg meg ikke et sted? Da drar jeg videre – for da er det ikke verdt å skrive om, heller!

→ I 2017 ble Reiselykke kåret Norges beste reiseblogg. Det kan du lese mer om her

Personlig testede reisetips

Mette Solberg Fjeldheim

Reiselykke er et sted du vil kunne finne tips til storbyferien, til badeferien, til den eksotiske langreisen, til Norgesferien eller andre kortreiste turer i nabolandene. Her finner du temaer som bilferie, togturer, toppturer, spaopplevelser, mat- og vinreiser og mye, mye mer.

Og jeg skriver en god del om stedene «mine», der jeg befinner meg oftest: Oslo, Geilo, Vestfold og Haugalandet.

Det er i all hovedsak jeg, Mette, som reiser og skriver, og jeg deler tips spesielt for deg som er voksen (30+), på jakt etter bra steder å sjekke ut selv. Når jeg ikke skriver selv, er det en gjesteskribent som har bidratt, da alltid under eget navn, og alltid basert på sine reiseerfaringer.

→ Reiselykke utgir også reiseguider, som du finner i butikken her

I tillegg bidrar jeg, gjennom mitt foretak Reiselykke Media, med innhold til større magasiner og aviser, som VG Reise og Egmont Publishing. Det kan du lese mer om her.

Slik blir reiseartiklene til

Jeg har vært en ivrig reisende i over 20 år, og har hatt reise som hobby ved siden av full jobb i Aschehoug forlag (i 15 år), frem til jeg startet for meg selv i 2017. Mye av mine reisetips er derfor basert på reiser jeg har betalt for selv. Slik reiser jeg fortsatt mye – på egenbetalte og egenplanlagte turer. Jeg tror det er viktig å kunne orientere seg helt på egenhånd, lete og finne, og ikke alltid bare få servert et sted eller en opplevelse, fordi jeg skriver om reise.

Men det er kostbart å reise. Derfor reiser jeg også med på presseturer som er organisert av offisielle turistkontor, som er uavhengig part og ikke stiller krav til hvordan og hva som skal omtales og deles. Det gir unikt innhold, der jeg får se nye stede, møter mennesker og får opplevelser jeg kanskje aldri hadde fått til i egen regi. På presseturer reiser jeg enten alene, eller i en gruppe med andre journalister og skribenter. Slike reiser gir godt grunnlag for gode reisetips til deg som leser, og jeg velger selv ut hva jeg ønsker å trekke frem og anbefale. Jeg prioriterer reiser jeg finner relevante i forhold til Reiselykkes målgruppe – voksne, kvalitetssøkende reiseglade. Artikler fra slike reiser er merket som «pressetur».

Om annonselenker og reklame

For å kunne drifte Reiselykke (det koster en god del å drive dette nettstedet!), har jeg annonselenker i en del av artiklene. Du velger selv om du vil klikke på disse. Hvordan affiliate-reklame fungerer, kan du lese mer om her – men i hovedsak betyr dette er at det ikke koster deg noe, mens jeg får en liten sum for hver gang du eventuelt kjøper noe via disse lenkene. Jeg samarbeider kun med relevante aktører som du kan ha nytte av å kjenne til eller benytte deg av.

→ Les også: Reiselykkes utgivelsespolicy

Det hender også at jeg inngår reklamesamarbeid for å skrive om et hotell eller en reise. Slike artikler, der jeg får betalt for å skrive om et produkt, er alltid merket som reklame, uansett hvor «ektefølt» det er for min del. Har jeg fått betalt, er det reklame – og det er også slik det skal merkes i henhold til markedsføringsloven. Men jeg begir meg kun ut på samarbeid jeg kan gå god for. Jeg er derfor også med på å påvirke programmene, dersom det er snakk om en reise. Og jeg sier heller nei takk til et oppdrag enn å gå halvhjertet eller ukomfortabel inn i et samarbeid jeg ikke føler er riktig for Reiselykke eller meg.

Du finner mer info om meg og min CV her!
Ønsker du å samarbeide? Les her!
Her er media-kit for Reiselykke

Ønsker du kontakt? Send meg en e-post!

Hilsen Mette ∞

Reiselykke® er et registrert varemerke

2018- Et år med Reiselykke