Det prisvinnende reisemagasinet reiselykke ser mot nye horisonter. Fremover vil du kunne lese om også andre reiser – som yoga, kreativitet og filosofi.

Jeg startet reiselykke som et hobbyprosjekt i 2011 og ble senere kåret Norges beste reiseblogg. Gjennom Reiselykke har jeg delt inspirasjon til kvalitetsbevisste reisende fra mine reiser rundt omkring i verden de siste ti årene – både her på nettsiden, men også i noen av Norges største medier.

MERK: Tekst og foto på denne nettsiden er beskyttet av åndsverkloven

Som reisejournalist har mitt fokus hele tiden vært på hvordan vi som reisende kan reise mer ansvarlig, støtte opp under det lokale der vi til enhver tid befinner oss og beskytte naturen etter beste evne – selv om vi også ønsker å se mer av verden.

Klimautfordringene opptar meg særlig – og er noe vi alle må ta ansvar for. Kan vi kombinere reiseglede og kulturinteresse med en stadig varmere planet? Det er blant temaene jeg stadig vender tilbake til i bloggdelen under tag’en “reisetanker“. 

Reise redefinert

Saken er at jeg tror vi i tiden fremover ikke kommer til å reise like ofte som før. Vi vil velge nærere reisemål til å begynne med, flyprisene bør og vil sannsynligvis bli høyere og arbeidet med å finne mer miljøvennlige alternativer er presserende. Klima- og miljøhensyn krever tiltak fra myndigheter og turistnæringen. Men også vi, som forbrukere, må stille krav og selv ta ansvar.  

Det å reise og oppleve verden er en del av meg, og mine erfaringer og opplevelser har gjort meg til den jeg er. Jeg kommer alltid til å sette stor pris på å utforske andre deler av verden, møte andre mennesker og lære av andre kulturer og samfunn.

Tematikk knyttet til reise har en helt naturlig plass her på nettsiden, men det har etterhvert også andre temaer. Temaer som kanskje mer handler om det å være menneske – eller den reisen vi er på som mennesker, for å si det på en annen måte.

Livet er en reise

Etter ti år med reisemagasinet Reiselykke, har jeg derfor valgt å utvide perspektivet til også andre relaterte felt jeg finner interessante og lærerike. Mitt fokus på tradisjoner, lokalkultur og litteratur vil fortsette, om enn enda mer tydeliggjort. Og om du er interessert i tematikk knyttet til yoga og meditasjon, samt kreativitet og filosofi, vil du fremover kunne finne noe om dette også.

På knappene under kan du finne reiseskildringer og guider etter land, reistips og reiseråd, samt reisebloggen min “reisetanker”. For å lese mer om meg, ta en titt her.

Livet er en reise: Her på Reiselykke, som ellers i livet, følger jeg nysgjerrigheten, lever kreativt og håper å gjøre en forskjell på min vei. Velkommen med på reisen!

Hilsen Mette ∞

Reiselykke® er et registrert varemerke

Mine utgivelser

Nominasjoner og priser

Reiselykke ble kåret Norges beste reiseblogg i 2017 under Reiselivsmessen i Oslo. Denne kåringen kan du lese mer om her. Reiselykke er tidligere sølvvinner i Travel Markets kåring av beste reiseblogg (2016), finalist i Super Saver Travel Blog Awards i 2013 og ble nominert til kåringen Best i Tekst.