Hôtel Charmante: Franske følelser og parisisk stemning i Bergen

Hôtel Charmante: Franske følelser og parisisk stemning i Bergen

Dersom lengselen etter Paris blir større enn budsjettet, vet jeg et godt alternativ: Hôtel Charmante byr på parisisk stemning og franske følelser – i Bergen!

Det snør når jeg ankommer Bergen denne helgen, en ikke typisk bergensk opplevelse, selv for meg som har bodd her i hele seks år. 

Faktisk kan jeg ikke huske at byens gater fylte seg med denne hvite, kalde massen noen gang  i løpet av min studietid ved Universitetet her. Hukommelsen min kan så klart spille meg et puss.

Sjarme i Skostredet

Det er unektelig noe fremmed, nærmest noe eksotisk, over å tråkke seg gjennom et ubrøytet Skostredet, på jakt etter hotellet jeg skal sove på for første gang. 

Med lyslenker og vindusflater som frister forbipasserende til å komme innom en tur, merker jeg meg flere hyggelige steder jeg gjerne vil besøke, enten navnet er Fjåk, Taperia eller Villani. Tett i tett ligger de, lune serveringssteder som inviterer forbipasserende inn fra vinteren.

Jeg ringer på der hotellets inngang synes å være og en servitør åpner opp. Fransk, stemningsfull musikk strømmer ut i vintermørket, ønsker meg velkommen der jeg haler med meg min koffert, ned to trinn og inn enda en dør. 

Les også: Reisetips til Bergen

Hôtel Charmante – et boutique hotell

Der venter resepsjonen meg i et hjørne av baren. Med et glass Crémant ønskes jeg velkommen og vises vei til et av Bergens nye boutique hotells 41 rom. 

«Mitt» viser seg å være et med skråtak, en sofakrok, et lite rundt bord med to stoler til, samt en DUX-seng omgitt av to lamper med stilriktige stoffer og frynser. 

I kroken står et vinskap, med tre hyller fylt med ulike franske viner og spesialbrus tilgjengelig. Nei, hvorfor tilby en kjip minibar når man kan gå all in som man har gjort her? 

Bergens varme fellesstue?

Etter en helg her i disse omgivelsene følger jeg hotellets syklus gjennom døgnets morgen, middag og kveld. Restauranten er fullbooket kveldstid og jeg skjønner fort dette er blitt bergensernes – ja, om ikke nye storstue, så i hvert fall nye stilfulle fellesstue.

Hadde jeg bodd i Bergen nå, ville jeg ikke vært i tvil: Jeg ville holdt mine fleste kaffemøter her. For noe mer lunt, sjarmerende og inspirerende omgivelser skal man lete lenge etter. 

Passer for: Par som ønsker et romantisk opphold Bergen, med franske følelser, á la carte frokost-meny og som gjerne å bo sentralt uten å måtte gå langt for å spise et hyggelig og smakfullt måltid. Her er det meste innen rekkevidde til fots.

Hos booking.com gir gjestene en snittvurdering på 9,5 og hele 9,9 for beliggenhet. Dette hotellet blir en suksess, derom er jeg ikke i tvil. Jeg gleder meg allerede til gjensyn!

Hôtel Charmante - et boutique hotell i Bergen

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!