La Graciosa: «den morsomme øya»

La Graciosa: «den morsomme øya»

Kanariøyenes åttende øy heter La Graciosa og er den eneste bebodde øya i det som er Europas største marinereservat. Vel verdt en tur om du befinner deg på Lanzarote eller Fuerteventura. 

Like utenfor nordtuppen av Lanzarote finner vi La Graciosa. Ei lita øy, med knappe 600 innbyggere.  Øyas navn skal visstnok bety noe á la «den morsomme» øya, uten at jeg har funnet bakgrunnen for det.  

Les også: César Manrique: Skulptøren bak Lanzarotes bærekraftige fremtid

La Graciosa – en asfaltfri øy

Derimot finner jeg øya særdeles sjarmerende, med en liten, lun havn, en særdeles liten «hovedstad» og beriket med de nydeligste strender.

Fra havnen i Caleta de Sebo

La Graciosa har også et veinett som er helt fritt for asfalt, som en av de få i Europa. Her er ingen gatelys, men noen stubber  som stikker opp, der refleks er festet til toppen. Jeg ville nok helst ikke kjørt her etter mørkets frembrudd uansett, for da er der ingenting å se. 

Playa de Los Conchas, La Graciosa
Playa de Los Conchas

Blant strendene finner du Playa de Los Conchas, Playa al Almbee og Playa Francesa. Alle verdt et besøk, men jeg falt særlig for Playa de Los Conchas selv. 

Les også: Fra aske til drue: En reise i vin fra Lanzarote

Hovedstaden Caleta de Sebo

La Graciosa, Kanariøyene
La Graciosa er helt fri for masseturisme. Her fra Caleta de Sebo

Havna er også der hvor øyas «hovedstad» ligger og den heter Caleta de Sebo. Her finner vi noen få restauranter, som også er kjent for å serverer riktig så god fiskemat. Det henger nok sammen med at det er fiskere som stort sett bor her, og er de som gjerne leverer fisk til Lanzarotes mange restauranter. 

PS! Jeg har utgitt en guide til Lanzarote. Du finner den her (reklame for egen utgivelse)

Pedro Barbo
Pedro Barbo er ikke lenger bebodd, men husene fungerer som feriebolig for eierne

Ferjeselskapet, Lineas Romero, er drevet av en lokal familie. Dagens tre brødre har tatt over familiebedriften, som startet med postleveranse mellom Lanzarote og La Graciosa for ca. 75 år siden.

I følge historien skal det ha vært så mange som etterhvert ønsket å bli med postbåten over til La Graciosa, at ferjeselskapet begynte med persontransport. 

Les også: Matkultur på Kanariøyene: en reise i smak, tradisjon og historie

For å komme dit, tar du båten over fra Òrzola. Se nettsiden her.

Hus og hage i den fraflyttede landsbyen Pedro Barba. I dag er alle disse husene vi finner her feriehus

reklame for egen utgivelse

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

error: Content is protected !!