Gatelangs Roma

Kirkeklokkene kimer. En ambulanse hviner. Mopedene putrer, bilene fløyter. På et gatehjørne står en gruppe menn i ivrig prat, gestikulerende slik bare italienere kan. Det er som de med sine kroppsbevegelser understreker betydningene av ordene, nyansene av det de sier. Dette er bare noen opplevelser gatelangs Roma.

Campo de´ Fiori står blomsterselgeren og vanner sine varer. På Piazza di Trevi står tre turister med ryggen til fontenen og kaster hver sin mynt over skulderen. Myntene deres søker ned sammen med de mange andre myntene, som ligger der på vent, til de neste fredag plukkes opp, samles inn, for å etterhvert bidra til noen goder for de mindre heldig stilte i byen. Kvinnene holder fortsatt øynene lukkede en liten stund til. Det ser ut som om de tenker hardt. Ønsker hardt. Kanskje aner de et håp om en gang å returnere til byen som har opplevd alt.

I den store parken Villa Borghese sitter noen lykkelige barn og hviner. Bilen, hesten eller prisessevogna de sitter i går rundt og rundt, mens deres mødre står i en klynge bortenfor, pratende, nikkende, med et halvt blikk på karusellen som snurrer deres små håpefulle rundt, og rundt, og rundt.

Piazza del Colosseo går selgerne rundt blandt turistene og tilbyr vann, hatter og solbriller. Byens tilreisende kjemper en innbitt kamp om de mest minnerike fotografiene der de haster under sola rundt romernes stolthet. Denne verdensberømte arenaen som gjenkjennes best med sine mangler, som har digre hull og alvorlig store sprekker. Dette runde bygget har stått her siden år 80. Det kommer aldri til å gjenoppstå i sin hele og fulle prakt. Likevel står halve bygget dekket av stillas, et tegn på en sårt tiltrengt rehabilitering, på at romerne tar verdensarven på alvor.

Ikke langt unna renner elva Tiber grønn og langsom gjennom byen. Sakte, sakte deler Italias tredje lengste elv dette sentrum mellom de syv høyder i to. Dette er bare en bit av Roma, den evige stad som huser alle katolikkers Pave, verdens minste stat og rundt 3,5 millioner innbyggere, 5 millioner arbeidere og opp mot 10 millioner turister per år. Det er så mye mer å se, så mye mer å si, så mye mer å oppleve.

Følg med for kommende artikler og innlegg om sightseeing og andre tips til Roma-reisen. 

Gatelangs Roma

Roma sett fra en av de syv høyder som kretser rundt byen

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

1 kommentar

  • Roma er utrolig flott og er det ett tips jeg kan gi til de som vil reise dit så er det ta på dere gode sko og bare gå. Gå rundt over alt og utforsk byen. Vi gikk nesten litt på måfå og fant så utrolig mange flotte steder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.