5 fine reiseopplevelser ut av New York

5 fine reiseopplevelser ut av New York

Hva med å planlegge for noen dagers reiseopplevelser ut av New York – for å utforske mer av østkysten av USA? 

Om ferien legges til New York, finnes det noen riktig gode muligheter for deg som har litt bedre tid.

The Hamptons

Man trenger ikke dra langt for å unnslippe travle gater og het asfalt sommerstid i New York City. For like ved New York ligger et langt strekk med vakre strender og trendy restauranter i området kjent som The Hamptons.

Her ligger de på rekke og rad: Southampton, East Hampton, Bridgehampton, Sag Harbour, Montauk – og for ikke å glemme Shelter Island, min personlige favoritt.

Reiseopplevelser ut av New York: Shelter Island, tips til utflukter fra New York

Les mer om The Hamtons og Long Island her:

Komme dit fra New York:

Vi dro direkte fra JFK flyplass, som ligger på Long Island. Her leide vi bil, som er nyttig å ha på en slik reise. Ellers kan man også dra med bussen Hampton Jitney. Skulle du riktig ville flotte deg, tilbyr The Standard Highline, som også eier Sunset Beach, flights mellom New York og Shelter Island.

Cape Cod

Formet som en overarm som viser muskler, er John F. Kennedy-favoritten Cape Cod en langstrakt og populær feriedestinasjon i New England. Strender, sjarmerende småbyliv og hval-safari lokker turister år etter år til dette området i Massachusetts.

Reiseopplevelser ut av New York: Provincetown, tips til utflukter fra New York

Lengst nord på Cape Cod ligger det som etter min mening den mest sjarmerende byen på Cape Cod, og er også den mest livlige. I og rundt Provincetown finner vi flotte strender, gode restauranter, samt et liberalt samfunn.

Tips: 4. juli og Bear Week bør unngås om du ikke er keen på store menneskemengder.

Les mer om Cape Cod her:

Komme dit fra New York:

Vi dro dit via Boston, hvor det går ferje direkte over til Provincetown. Herfra leide vi bil og kjørte ned til Hyannis, hvor vi tok båt over til Martha’s Vineyard.

For deg som ønsker å reise direkte fra New York, finner du gode tips til ulike alternativer her på denne nettsiden. 

Boston

Studentbyen Boston er definitivt et historisk interessant sted å besøke, og spesielt kjent for hendelser som The Boston Tea Party og det prestisjefylte Harvard University.

Reiseopplevelser ut av New York: Boston

Komme dit fra New York:

Vi dro dit med AmTrak fra Penn Station, men det går også buss, om du foretrekker det. Eventuelt er det selvsagt også mulig å leie bil, eventuelt å fly.

Martha’s Vinyard

Martha’s Vineyard er øya hvor presidentfamilier kommer for å slappe av. Her tilbrakte Jacqueline Kennedy Onassis sine somre. Familien Clinton har feriert her i en tjueårs periode. De senere årene har også President Obama gjerne lagt familieferiene hit.

reiseopplevelser ut av New York: Bilde fra Martha's Vineyard
Her fra Martha’s Vineyard

For reisetips til Martha’s Vinyard, se artikkelen Presidentenes favorittøy

Komme dit fra New York:

Vi dro fra Martha’s Vinyard med småfly og landet på samme flyplass som vi forlot New York med. Veldig praktisk – og en fantastisk flott flytur.

Ønsker du å reise på annet vis, er kombinasjonen buss/bil og ferje fra Wood’s Hole mulig. Dette tar rundt fem timer.

Washington DC

Kun en tre timers togtur unna New York ligger Washington DC. Vel verdt en tur, både for politisk og historisk interesserte. Men også for den som ønsker å vandre i koselige gater og spise på gode restaurater.

Reiseopplevelser ut av New York: Washington DC, Det hvite hus

Reisetips til Washington DC finner du her:

Komme dit fra New York:

Toget tar fra rundt tre til tre og en halv time. Selv dro jeg med Amtrak fra Penn Station i New York. Prisen ligger på $84 og oppover (priser á 2015).

reiseopplevelser ut av New York: Strand på The Hamptons
Langstrakte strender ved The Hamptons

Reiselykke®️ inneholder mer enn 800 artikler fylt med gratis kvalitetsinnhold, basert på personlig gjennomførte reiser, skrevet og kuratert til nytte for et stadig økende antall lesere. Det er ikke tillatt å kopiere hele eller deler av teksten. Merk at steder, priser og nettsider kan endres over tid. Reiselykke Media er ikke ansvarlig for nettsider det lenkes til. Innspill, ris og ros bes sendes til post@reiselykke.com

Mette S. Fjeldheim

Kulturjournalist, skribent og grunnlegger av Reiselykke. Jeg forsøker å inspirere til ansvarlig turisme gjennom mine artikler om reiser i kultur og natur, smak og litteratur.

4 Comments
  1. Så mange gode tips! New York er en by jeg vet jeg kommer til å reise tilbake til (har jo tross alt vært der tre ganger og er langt fra lei!), og det hadde vært gøy med noen utflukter derfra også. 🙂 Av de du lister opp har jeg bare vært i Washington DC, men jeg digger den byen. Utsikten fra Lincoln Memorial er så flott! Georgetown er et skikkelig koselig strøk med mange barer og restauranter!

  2. Hei, Renate! Takk for det 🙂

    Washington DC har virkelig noen koselige områder, om man bare tar seg tid til å gå litt rundt. Jeg likte meg også godt ved Dupont Circle, et område jeg ble bedre kjent med sist jeg var der.

  3. Veldig informativt og fin post! Mange gode minner fra The Hamptons. Et ikke så morsomt minne var når vi bestemte oss for piknikk i det fri med påfølgende Poison Ivy utslett over hele benet. Viste ikke at det fantes en giftig plante så overraskelsen var stor! Gikk heldigvis fort over!

  4. Hei, Silje!

    Takk for det 🙂 Hamptons er super-fint!

    Men uff, Poison Ivy-utslett hørtes ikke fullt så hyggelig ut … Godt det gikk for over, i det minste.

error: Content is protected !!