Fargerike og trendy Reykjavik

Reykjavik, Island
Reykjavik som sett fra Perlan

Inneholder reklamelenker_tagTrendy som få, forblåst og fargerik: Reykjavik har utmerket seg som en by med sans for god smak. Byen med sine fargesterke hus, et flott operahus og beliggende i naturskjønne omgivelser, er et sted jeg gjerne besøker igjen. 

Er det første gang du besøker Island, er Reykjavik et godt sted å starte. For dette er også et fint utgangspunkt for utflukter til de mest kjente attraksjonene, som Den blå langune, Thingvellir, Geysir og Gullfoss. Det finnes også mange turoperatører som tilbyr utflukter med superjeep-safari, med store, ombygde jeeps og overdimensjonerte hjul. Du ser dem over alt i bybildet, med sølete dekk, etter vel endt utflukt.

Butikkene er spennende og utstillingene varierte. Det er mye som minner om verdensmetropole New Yorks shopping-arena her. Så ligger også Reykjavik nærmest på vei til New York for oss nordmenn. Noe Iceland Air har vært smarte nok til å utnytte, med å tilby gratis stop-over på Island på veien bort «over there».

En tydelig trend av gjenbruk og miljø var også å se i Islands hovedstad. Også fokus lokaldyrket mat var sterkt til stede på de beste restauratene, som Dill. Her fikk vi forklart at det dyrkes grønnsaker i egne drivhus ved hjelp av varmen fraktet i lange rør fra de mange varmekildene. Det handler om å utnytte naturressursene, og det har da også Island mye av.

Reisetips til Island og Reykjavik

 • Beste tid å dra: Året rundt. Det kan være kaldt der, sommer som vinter. Landskapet er goldt, spennende og vakkert – og varme kilder tiner en kald kropp uansett vær.
 • Iceland Air har vært smarte: en stop-over er inkludert i flyprisen og turen tar deg via Island til USA. Gjør som oss: ta et par dager her på veien «over there». Man kan også fly direkte til Island med SAS. Sjekk flypriser hos Momondo. 
 • Komme dit: Flyplassen ligger ca. 45 min. unna Reykjavik. Vi kjørte, da vi også skulle reise litt ut av Reykjavik, men det går også flybuss og taxi inn til Reykjavik.

affiliate-reklame for booking.com

Hotell-tips til Reykjavik

First Hotel Alda

First Hotel Alda i Reykjavik er et relativt nytt og sentralt plassert hotell med 64 rom, en hyggelig bar og barber (!).

Her bodde vi!

Hotell i Reykjavik

Andre hotell-tips til Reykjavik

Apótek Hotel er et boutique hotell kun to minutter fra shoppingstrøket, designet av Gudjón Samúelsson in 1917.

Bestill her

CenterHotel ligger kort avstand fra Hallgrímskirkja og har nordisk minimalistisk interiørstil.

Bestill her

Fosshotel Reykjavik er et større, stilfullt hotell nær shopping. Hotellet har nordisk minimalistisk interiørstil og restauranten Haust.

Bestill her

Kex Hostel er et rimelig alternativ. Miljøet er ungt, og har superhyggelig bar / restaurant, samt uteområde.

Bestill her

Spesielt anbefalte restauranter

 • Spis gourmet-mat på Dill restaurant: lite og intimt, stilfullt og smaksrikt – her vil enhver matelsker trives godt. Maten er lokaldyrket Adresse: Hverfisgötu 12
 • K-Bar er et hyggelig sted å spise lunsj, eller å ta en uformell middag i lune omgivelser. Brukte bøker fyller opp lokalet, både under sofaer og i hyller langs veggene. Adresse:  Laugavegur 74
 • Grillmarkadurinn: Har vi havnet i New York? Dunkel belysning, moderne bistro, og god mat fra grillen.
 • Sæmundur í Sparifötunum på Kex Hostel er stedet å gå for vennegjengen, for-drinken, eller litt livlig stemning etter middagen. Adresse: Skúlagata 28

Severdigheter

 • Hallgrims-kirken er Islands største, og ligger godt synlig på toppen av en bakke sentralt i Reykjavik. Kirken er tegnet av Guðjón Samuelsson, bygget for å ligne et fjell av lava, og er oppkalt etter den islandske dikteren Hallgrímur Pétursson.
 • Operahuset Harpa ligger tett på sjøen og er utformet av arkitektfirmaet Henning Larsen etter inspirasjon fra den islandske bergarten studlaberg.
 • Perlan er et stor glassdom på toppen av en høyde, med utsikt over store deler av Reykjavik og omegn. Turen er opp hit er verdt, først og fremst for utsikten. Perlan er også en restaurant, men naturligvis en nokså turistifisert sådan.

Opplevelser ut fra Reykjavik

 • Den klassiske reiseruten The Golden Circle
 • Et besøk i Den blå lagune – dra gjerne hit på vei til eller fra flyplassen, da Den blå lagune ligger på veien mellom flyplassen og Reykjavik.

Island: reiseopplevelser ut fra Reykjavik

Island: reiseopplevelser ut fra Reykjavik

Island: reiseopplevelser ut fra Reykjavik

Island: Reiseopplevelser ut fra Reykjavik

Opplevelser ut fra Reykjavik: Gullfoss

Artikkelen inneholder reklamelenker

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Merk: Steder og priser kan endres over tid. Reiselykke er ikke ansvarlig for tredjepartssider og kart det henvises til i artiklene. Ser du feil og mangler eller ønsker å sende inn tips? Send en e-post til post@reiselykke.com

Dette er Reiselykke | Her finner du Reiselykkes utgivelsespolicy | Om affiliate-samarbeid

Vil du tipse noen om denne artikkelen? Del gjerne!
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.