Fargerike og trendy Reykjavik

Trendy som få, forblåst og fargerik: Reykjavik har utmerket seg som en by med sans for god smak. Byen med sine fargesterke hus, et flott operahus og beliggende i naturskjønne omgivelser, er et sted jeg gjerne besøker igjen. 

 

Er det første gang du besøker Island, er Reykjavik et godt sted å starte. For dette er også et fint utgangspunkt for utflukter til de mest kjente attraksjonene, som Den blå langune, Thingvellir, Geysir og Gullfoss. Det finnes også mange turoperatører som tilbyr utflukter med superjeep-safari, med store, ombygde jeeps og overdimensjonerte hjul. Du ser dem over alt i bybildet, med sølete dekk, etter vel endt utflukt.

Butikkene er spennende og utstillingene varierte. Det er mye som minner om verdensmetropole New Yorks shopping-arena her. Så ligger også Reykjavik nærmest på vei til New York for oss nordmenn. Noe Iceland Air har vært smarte nok til å utnytte, med å tilby gratis stop-over på Island på veien bort «over there».

En tydelig trend av gjenbruk og miljø var også å se i Islands hovedstad. Også fokus lokaldyrket mat var sterkt til stede på de beste restauratene, som Dill. Her fikk vi forklart at det dyrkes grønnsaker i egne drivhus ved hjelp av varmen fraktet i lange rør fra de mange varmekildene. Det handler om å utnytte naturressursene, og det har da også Island mye av.

Reisetips til Island og Reykjavik

 • Beste tid å dra: Året rundt. Det kan være kaldt der, sommer som vinter. Landskapet er goldt, spennende og vakkert – og varme kilder tiner en kald kropp uansett vær.
 • Iceland Air har vært smarte: en stop-over er inkludert i flyprisen og turen tar deg via Island til USA. Gjør som oss: ta et par dager her på veien «over there». Man kan også fly direkte til Island med SAS. Sjekk flypriser hos Momondo. 
 • Komme dit: Flyplassen ligger ca. 45 min. unna Reykjavik. Vi kjørte, da vi også skulle reise litt ut av Reykjavik, men det går også flybuss og taxi inn til Reykjavik.

affiliate-reklame for booking.com

Hotell-tips til Reykjavik

Hotell i Reykjavik

First Hotel Alda i Reykjavik er et relativt nytt og sentralt plassert hotell med 64 rom, en hyggelig bar og barber (!). Her bodde vi!

Andre tips: Apótek Hotel er et boutique hotell kun to minutter fra shoppingstrøket, designet av Gudjón Samúelsson in 1917. CenterHotel ligger kort avstand fra Hallgrímskirkja og har nordisk minimalistisk interiørstil. Fosshotel Reykjavik er et større, stilfullt hotell nær shopping. Hotellet har nordisk minimalistisk interiørstil og restauranten Haust. Kex Hostel er et rimelig alternativ. Miljøet er ungt, og har superhyggelig bar / restaurant, samt uteområde.

Spesielt anbefalte restauranter

 • Spis gourmet-mat på Dill restaurant: lite og intimt, stilfullt og smaksrikt – her vil enhver matelsker trives godt. Maten er lokaldyrket Adresse: Hverfisgötu 12
 • K-Bar er et hyggelig sted å spise lunsj, eller å ta en uformell middag i lune omgivelser. Brukte bøker fyller opp lokalet, både under sofaer og i hyller langs veggene. Adresse:  Laugavegur 74
 • Grillmarkadurinn: Har vi havnet i New York? Dunkel belysning, moderne bistro, og god mat fra grillen.
 • Sæmundur í Sparifötunum på Kex Hostel er stedet å gå for vennegjengen, for-drinken, eller litt livlig stemning etter middagen. Adresse: Skúlagata 28

Severdigheter

 • Hallgrims-kirken er Islands største, og ligger godt synlig på toppen av en bakke sentralt i Reykjavik. Kirken er tegnet av Guðjón Samuelsson, bygget for å ligne et fjell av lava, og er oppkalt etter den islandske dikteren Hallgrímur Pétursson.
 • Operahuset Harpa ligger tett på sjøen og er utformet av arkitektfirmaet Henning Larsen etter inspirasjon fra den islandske bergarten studlaberg.
 • Perlan er et stor glassdom på toppen av en høyde, med utsikt over store deler av Reykjavik og omegn. Turen er opp hit er verdt, først og fremst for utsikten. Perlan er også en restaurant, men naturligvis en nokså turistifisert sådan.

Opplevelser ut fra Reykjavik

 • Den klassiske reiseruten The Golden Circle
 • Et besøk i Den blå lagune – dra gjerne hit på vei til eller fra flyplassen, da Den blå lagune ligger på veien mellom flyplassen og Reykjavik.

Island: reiseopplevelser ut fra Reykjavik

Island: reiseopplevelser ut fra Reykjavik

Island: reiseopplevelser ut fra Reykjavik

Island: Reiseopplevelser ut fra Reykjavik

Opplevelser ut fra Reykjavik: Gullfoss

 

Reiselykke

Reiselykke er et norsk reise- og kulturmagasin, med fokus på reiser i kultur, mat og vin. Her får du personlig historiefortelling, tips til bærekraftige reiseopplevelser og bra overnattingssteder. Grunnlagt av Mette Solberg Fjeldheim. Kåret Norges beste reiseblogg.

2 Comments
 1. Å, ja! Island er jo fantastisk – og Reykjavik er en veldig spennende by. God tur, Sofia! Takk for kommentar 🙂

  /Mette

error: Content is protected !!